Υιοθετεί την τακτική Λαμπάκη ο νέος δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης – Λεπτομερής έλεγχος και παρακολούθηση των οικονομικών

Υιοθετεί την τακτική Λαμπάκη ο νέος δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης – Λεπτομερής έλεγχος και παρακολούθηση των οικονομικών

Αποφασισμένος να υιοθετήσει την άποψη του απερχόμενου δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, είναι σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr ο νέος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

Σύμφωνα με όσα λέει στους στενούς συνεργάτες του, από την στιγμή που ο κ.Λαμπάκης είναι εμπειρότερος στα αυτοδιοικητικά και επειδή όπως έλεγε στην προεκλογική περίοδο ο κ.Ζαμπούκης δεν έχει εμπειρία, σκοπεύει να εφαρμόσει την τακτική που αναφέρει ο προκάτοχος του. Έτσι, τόσο στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου΄, όταν η νέα δημοτική αρχή θα αναλάβει τα καθήκοντά της, αλλά και για τα προηγούμενα χρόνια της διοίκησης Λαμπάκη, θα υπάρξει λεπτομερής έλεγχος και συνεχής παρακολούθηση των οικονομικών πεπραγμένων του δήμου της Αλεξανδρούπολης.
Να θυμίσουμε, ότι στη δήλωσή του μετά την βαριά ήττα στις επαναληπτικές εκλογές της 2ας Ιουνίου, ο κ.Λαμπάκης δήλωσε πως: “Θα κάνουμε ασφυκτικό έλεγχο της οικονομικής υπόστασης του δήμου σε όλες τις εκφάνσεις του και παράλληλα με πρόσωπα που βρίσκονται τυπικά ή ουσιαστικά στο επιτελείο του νέου δημάρχου. Όσοι πίστεψαν ότι θα αφήσουμε το γήπεδο ελεύθερο, μάλλον δε μας γνώρισαν ακόμη. Θα παρακολουθήσουμε ενδεχόμενες συνέργειες που δε θα αποσκοπούν στο δημοτικό συμφέρον, έχοντας την δυνατότητα ακτινογραφίας προσώπων και προθέσεων”.
Επειδή λοιπόν ο νέος δήμαρχος κ.Ζαμπούκης, τον οποίο εμπιστεύτηκε ο λαός του δήμου Αλεξανδρούπολης, σέβεται την εμπειρία του Βαγγέλη Λαμπάκη, αποφάσισε να υιοθετήσει τις απόψεις του και ήδη μαζί με τους συνεργάτες του προγραμμάτισαν τις κινήσεις που θα κάνουν. Στόχος είναι τους τρεις επόμενους μήνες να υπάρχει παρακολούθηση των αποφάσεων, των ενεργειών και των κινήσεων της απερχόμενης δημοτικής αρχής που αποδοκίμασε ο κόσμος. Παράλληλα αναζητείται κορυφαία ελληνική εταιρεία, εξειδικευμένη στους οικονομικούς ελέγχους, προκειμένου να… ξεσκονίσει κυριολεκτικά την προηγούμενη χρονική περίοδο και να υποβάλει έκθεση για την οικονομική κατάσταση που θα παραλάβει το δήμο. Αυτό φυσικά αφορά και τις δημοτικές επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα τη ΔΕΥΑΑ, την ΤΙΕΔΑ, το Πολυκοινωνικό και όλες τις άλλες υπηρεσίες.

Ζήτησε γραφεία μέσα στο δήμο για

να αρχίσει έλεγχος και ενημέρωση

Τα αποτελέσματα αυτά σκοπεύει να τα ανακοινώσει τόσο στο δημοτικό συμβούλιο, όσο και στους δημότες Αλεξανδρούπολης, για να γνωρίζουν όλοι τι έγινε επί δημαρχίας Λαμπάκη και τι παραδίδει στη νέα δημοτική αρχή. Ήδη οι συνεργάτες του ήρθαν σε επαφή με τους νυν διοικούντες και τους αρμόδιους υπαλλήλους, προκειμένου να τους παραχωρηθούν τα γραφεία που δικαιούνται βάσει του νόμου ως νέα δημοτική αρχή, προκειμένου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου που θα αναλάβουν καθήκοντα και επίσημα, να ενημερώνονται και να ελέγχουν.
Επίσης, ένα σημαντικό στοιχείο που μπορεί στο μέλλον να φέρει πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία, είναι ότι όπως συμβαίνει σε αυτές οι περιπτώσεις, αρκετοί είναι εκείνοι που… προσφέρονται να ενημερώσουν το νέο δήμαρχο και τους συνεργάτες του, για τα έργα και τις ημέρες της δημοτικής αρχής του Βαγγέλη Λαμπάκη τα προηγούμενα χρόνια.
Το σίγουρο είναι, πως τόσο μέσα στο καλοκαίρι όσο και το φθινόπωρο που θα έχουμε νέα σελίδα στο δήμο Αλεξανδρούπολης, δεν πρόκειται να… πλήξουμε. Το Evros-.news.gr θα είναι εδώ για να δημοσιεύει όσα ενδιαφέροντα ενδεχομένως προκύψουν για την διοίκηση όλων αυτών που δεν μπορούν να αποδεχτούν την ήττα τους και την ηχηρή αποδοκιμασία από το λαό του δήμου Αλεξανδρούπολης και επιμένουν να… κουνάνε το δάχτυλο σε αυτούς που ο κόσμος εμπιστεύθηκε να διοικήσουν τον δήμο Αλεξανδρούπολης.
Λαμπάκης: Αποφασισμένος
να πράξει όσα κατηγορούσε

Μια και αναφερθήκαμε πάντως στις δηλώσεις και την ανακοίνωση του Βαγγέλη Λαμπάκη, αναφέρει ότι είναι αποφασισμένος να πράξει όσα επί μήνες κατηγορούσε όταν εμφανιζόταν… πολέμιος του νόμου “Κλεισθένης”. Τότε έλεγε ότι θα είναι άδικο για τον δήμαρχο, επειδή δεν θα έχει την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, να είναι… όμηρος της αντιπολίτευσης. Τώρα στην ανακοίνωση του… απειλεί το νέο δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη ότι θα κάνει ακριβώς αυτό.

Όπως αναφέρει: “Εκεί η παράταξη μας «Πόλη & Πολίτες» θα είναι ουσιαστικά η πλειοψηφούσα παράταξη αφού θα διαθέτει 15 έδρες σε σχέση με την νικήτρια παράταξη της β΄ Κυριακής που θα διαθέτει μόνο 10. Την δύναμη που μας δίνει αυτός ο νόμος (που πολεμήσαμε να μη ψηφισθεί) θα την χρησιμοποιήσουμε για ασφυκτικό έλεγχο της οικονομικής υπόστασης του δήμου σε όλες τις εκφάνσεις του και παράλληλα με πρόσωπα που βρίσκονται τυπικά ή ουσιαστικά στο επιτελείο του νέου δημάρχου.

Όσοι πίστεψαν ότι θα αφήσουμε το γήπεδο ελεύθερο, μάλλον δε μας γνώρισαν ακόμη. Θα παρακολουθήσουμε ενδεχόμενες συνέργειες που δε θα αποσκοπούν στο δημοτικό συμφέρον, έχοντας την δυνατότητα ακτινογραφίας προσώπων και προθέσεων”.

Μαθαίνουμε μάλιστα πως αυτό που προτείνει στους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, είναι να συνενώσουν τους συμβούλους τους και να… κάνουν δύσκολη την ζωή του κ.Ζαμπούκη. Αλλά μήπως είναι η πρώτη ή η τελευταία… κωλοτούμπα που κάνει ο Βαγγέλης Λαμπάκης. Χάσαμε πια τον λογαριασμό.