Αλεξανδρούπολη: Σε απόγνωση οι καταστηματάρχες της παραλιακής – Ξεκίνησε η τουριστική σεζόν και τα έργα δεν ολοκληρώθηκαν

Αλεξανδρούπολη: Σε απόγνωση οι καταστηματάρχες της παραλιακής – Ξεκίνησε η τουριστική σεζόν και τα έργα δεν ολοκληρώθηκαν

Σε απόγνωση βρίσκονται οι καταστηματάρχες της παραλιακής ζώνης στην Αλεξανδρούπολη, από το ύψος της Απολλωνιάδας μέχρι την “Αργώ”, αφού ξεκίνησε ήδη η τουριστική σεζόν και τα έργα που ξεκίνησαν εδώ και μήνες από τον δήμο Αλεξανδρούπολης, δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί.

Από αυτή την εβδομάδα κλείνει πλέον κάθε βράδυ η παραλιακή, ο κόσμος θέλει να καθίσει στην πλευρά που βρίσκεται στη θάλασσα, όμως εκεί τα καταστήματα εστίασης δεν μπορούν ακόμα να βγάλουν τραπέζια και να εξυπηρετήσουν ντόπιους και επισκέπτες, μια και ούτε τα κιόσκια έχουν ολοκληρωθεί στο σημείο όπου ανέλαβε ο δήμος να τα κατασκευάσει, αλλά και στον υπόλοιπο χώρο που έγινε ο διάδρομος για τους τυφλούς, είναι άγνωστο τι πρόκειται να συμβεί.

Τόσο ο απερχόμενος δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, όσο και ο επίσης απερχόμενος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Κουκουράβας, διαβεβαίωναν τον κόσμο αλλά κυρίως τους καταστηματάρχες, ότι μέσα στον Μάιο τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί και θα μπορούν να δουλεύουν κανονικά. Όμως έχουμε φτάσει στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου και αποδεικνύεται ότι τους… δούλευαν κανονικά. Ουδείς γνωρίζει πότε θα είναι έτοιμο το συγκεκριμένο σημείο της πόλης, αν και κάποια στιγμή υπήρξαν διαβεβαιώσεις πως πριν τις δημοτικές εκλογές θα παραδοθεί προς χρήση.

Έχει ξεκινήσει ήδη η τουριστική σεζόν, έρχεται κόσμος είτε από τον Έβρο, είτε επισκέπτες από τις βαλκανικές χώρες και εμείς δεν μπορούμε να δουλέψουμε στα σημεία που είναι δίπλα στην θάλασσα. Ούτε μας έχουν πει από τον δήμο πότε θα παραδώσουν και θα είναι έτοιμα. Η καλοκαιρινή περίοδος προχωράει και αν χάσουμε ένα σημαντικό μέρος, τις ζημιές μας ποιος θα τις πληρώσει”; είναι μερικές μόνο από τις έντονες διαμαρτυρίες τους.

Φαίνεται ότι κάτι ήξεραν ο κ.Λαμπάκης με τους συνεργάτες του και ανέβαλλαν το κλείσιμο της παραλιακής για μετά τις δημοτικές εκλογές. Ήξεραν το… μπάχαλο που θα δημιουργούνταν, την έντονη δυσαρέσκεια και τις διαμαρτυρίες των καταστηματαρχών και γι’ αυτό από τις 14 Μαίου που αρχικά επρόκειτο να κλείνει το απόγευμα η παραλιακή, μετατέθηκε αυτό για μετά τις επαναληπτικές εκλογές της 2ας Ιουνίου.

Ούτε ο συγκεκριμένος χειρισμός πάντως… έσωσε την δημοτική αρχή Λαμπάκη, που έχασε και πλέον νέος δήμαρχος είναι ο Γιάννης Ζαμπούκης. Όμως, οι επαγγελματίες της εστίασης που έχουν τα μαγαζιά στο συγκεκριμένο σημείο… βράζουν από οργή για τον απαράδεκτο χειρισμό και προγραμματισμό της απερχόμενης δημοτικής αρχής.