Καστανιές: Τα νερά παρέσυραν την ιρλανδική διάβαση στον Άρδα – Αποκλείστηκε η πρόσβαση σε αγρότες

Καστανιές: Τα νερά παρέσυραν την ιρλανδική διάβαση στον Άρδα – Αποκλείστηκε η πρόσβαση σε αγρότες

Πρόβλημα δημιουργήθηκε στις Καστανιές, αφού τα νερά του ποταμού Άρδα παρέσυραν την ιρλανδική διάβαση (κασίσι) που υπάρχει σε ένα σημείο και επέτρεπε στους αγρότες να μεταβαίνουν στα χωράφια τους που βρίσκονται απέναντι, στην περιοχή των Μαρασίων.

Φυσικά δεν πρόκειται για γέφυρα όπως γράφτηκε, ενώ αναφέρθηκαν και πολλές ανακρίβειες για την υπηρεσία που έχει αρμοδιότητα στο συγκεκριμένο έργο και θα έπρεπε να επέμβει ή να προχωρήσει τώρα σε αποκατάσταση του προβλήματος.

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καστανεών Σταύρος Τζιαμαλίδης δικαιολογημένα διαμαρτύρεται, γιατί οι συγχωριανοί του αγρότες αποκλείστηκαν και δεν μπορούν να μεταβούν στα χωράφια τους, μόνο που θα πρέπει να απευθυνθεί στον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, με την στήριξη του οποίου είχε εκλεγεί την προηγούμενη 5ετία και επανεξελέγη πρόσφατα. Γιατί σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, το συγκεκριμένο σημείο είναι αρμοδιότητα του δήμου Ορεστιάδας. Κι αυτό γιατί ενώνει δημοτικό με αγροτικό δρόμο. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με ιρλανδική διάβαση στα γειτονικά Ρίζια, που επίσης έχει πρόβλημα.

φωτογραφία Κωνσταντίνος Μυτακίδης

Άσχετα με την αρμοδιότητα για την συγκεκριμένη ιρλανδική διάβαση που παρασύρθηκε από τα νερά του ποταμού Άρδα, οι υπηρεσιακοί παράγοντες μας ενημέρωσαν ότι είχε εξηγηθεί στον Πρόεδρο των Καστανεών ότι αρμόδιος είναι ο δήμος και θα πρέπει σε αυτόν να απευθυνθεί ζητώντας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Παράλληλα επεσήμαναν ότι ακόμα και αν υπάρχει η συγκεκριμένη διάσταση απόψεων, πρόθεση της Περιφέρειας είναι η αποκατάσταση του προβλήματος.

φωτογραφία Κωνσταντίνος Μυτακίδης

Το βίντεο και οι φωτογραφίες είναι του φίλου Κωνσταντίνου Μητακίδη από τις Καστανιές, τον οποίο και ευχαριστούμε πάρα πολύ.