Τα Ελευθέρια της Θράκης γιορτάστηκαν στην Αθήνα απ’ την Πανθρακική Ομοσπονδία Νοτίου Ελλάδος (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Τα Ελευθέρια της Θράκης γιορτάστηκαν στην Αθήνα απ’ την Πανθρακική Ομοσπονδία Νοτίου Ελλάδος (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Τα “Ελευθέρια της Θράκης” γιορτάζονται χθες και σήμερα στην Αθήνα από την Πανθρακική Ομοσπονδία Νοτίου Ελλάδος, 99 χρόνια μετά την απελευθέρωση της.

Τα 99α ελευθερία Θράκης που διοργάνωσε και φέτος η ΠΑΟΝΕ ανήκουν στο παρελθόν… Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης και τους μουσικούς που πλαισίωσαν αυτήν. Το μεγαλύτερο ευχαριστώ ανήκει στους μαθητές μου που για ακόμη μια φορά μου έδειξαν ότι μπορώ να καυχιέμαι και είμαι περήφανος για αυτούς!!! Πάμε δυνατά για τα επόμενα!!!

Gepostet von George Pantziaridis am Sonntag, 9. Juni 2019

Χθες πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση στην πλατεία Δαβάκη της Καλλιθέας, με την συμμετοχή συλλόγων και χορευτικών συγκροτημάτων και παρουσία πλήθους κόσμου, Θρακιωτών που μένουν στην Αττική.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΡΑΚΗΣ 2019 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΟΝΕ

Gepostet von Σίσσυ Καζακίδου am Samstag, 8. Juni 2019

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν και αρκετοί κάτοικοι της Καλλιθέας, η οποία χάρη στην βοήθεια του Εβρίτη αυτοδιοικητικού Κώστα Πολυχρονίδη, φιλοξενεί τις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί η ΠΑΟΝΕ για την απελευθέρωση της Θράκης μας από τους Τούρκους.

Παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η συμπατριώτισσα μας δημοσιογράφος Αφέντρα Βαρσαμακίδου, ενώ συμμετείχε και ο επίσης Ορεστιαδίτης τραγουδιστής Σταύρος Χαλιαμπάλιας.

Το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης: “Η Θράκη στο χώρο και στον χρόνο”, ανέλυσε η Βυσσιώτισσα Ελένη Φιλιππίδου, Διδάκτωρ Λαογραφίας-Ανθρωπολογίας του χορού του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ακολούθησαν χοροί από τα χορευτικά συγκροτήματα της ΠΑΟΝΕ, του Συλλόγου Θρακιωτών και φίλων Θράκης, του Συλλόγου Ποντίων Ζωγράφου, του Συλλόγου Θρακιωτών και φίλων Θράκης Παιανίας, του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Δάφνης “Ταξιδευτές Πολιτισμού”, του Συλλόγου Μακεδόνων και Θρακών Φυλής, ενώ ακολούθησε γλέντι για όλους.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται σήμερα με δοξολογία και ομιλία αυτή την ώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση και στις 12 με κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη.