Σαμοθράκη: Ετοιμάζεται να ξαναρχίσει δρομολόγια το ΣΑΟΣ ΙΙ μέσα στην βδομάδα

Σαμοθράκη: Ετοιμάζεται να ξαναρχίσει δρομολόγια το ΣΑΟΣ ΙΙ μέσα στην βδομάδα

Στην τελική ευθεία να ξαναρχίσει δρομολόγια στην γραμμή Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη, μετά την επισκευή της μιας μηχανής και εκτός απρόοπτου αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου έγινε παρουσία των επιθεωρητών, του ρωσικού Νηογνώμονα, του κλάδου επιθεώρησης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, του τοπικού κλιμακίου του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, η δοκιμαστική πλεύση και επιθεώρηση του καραβιού της SAOS Ferries. Το δοκιμαστικό ολοκληρώθηκε με ελάχιστες παρατηρήσεις στις 4.15 το πρωί.

Gepostet von Fotis Manussis am Sonntag, 9. Juni 2019

Όπως τόνισε ο πλοιοκτήτης Φώτης Μανούσης, που παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας του βρίσκεται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα στην Αλεξανδρούπολη και την Σαμοθράκη προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα με την αντικατάσταση του στροφάλου της μιας μηχανής, στόχος είναι αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο, ως την Τετάρτη να ξεκινήσει δρομολόγια και το ΣΑΟΣ ΙΙ.

Gepostet von Fotis Manussis am Sonntag, 9. Juni 2019

Η αλήθεια για την πορεία επισκευής του ΣΑΟΣ ΙΙ

Με αφορμή την προσπάθεια δημιουργίας επικοινωνιακών εντυπώσεων του… ζαλισμένου από την ήττα των επαναληπτικών εκλογών δημάρχου Σαμοθράκης Θανάση Βίτσα, ο Φώτης Μανούσης αναφέρθηκε στην πορεία επισκευής του πλοίου και τον “γολγοθά” των γραφειοκρατικών προβλημάτων που αντιμετώπισε, χωρίς να υπάρχει καμιά βοήθεια από την παρούσα δημοτική αρχή.

Αναφέρει λοιπόν ο κ.Μανούσης:

Ρωτάει ο απερχόμενος Δήμαρχος ποια είναι η πορεία της επισκευής του πλοίου μας ΣΑΟΣ 2;
Όπως μας λέει, δεν είχε καμία ενημέρωση από την εταιρία!!!
Και αν ήταν έτσι -που δεν ειναι- γιατί δεν μας ρώτησε ή γιατί δεν ρώτησε τους υπεύθυνους υπηρεσιακούς παράγοντες στο υπουργείο Ναυτιλίας κατά την πρόσφατη επίσκεψη του που πραγματοποίησε μαζί με τον κ. Π. Παπά;
Θα είχε όλες τις απαντήσεις!
Προφανώς άλλοι είναι οι στόχοι του Δημάρχου: Λάσπη, λάσπη, λάσπη.

Να επαναλάβω λοιπόν την ενημέρωση που του έκανα στην τελευταία συνάντηση μας πριν δέκα περίπου ημέρες παρουσία του Γιώργου Ταμπάκη στο πνευματικό κέντρο του Δήμου, να πω τι του ζήτησα, τι δεσμεύσεις ο ίδιος ανέλαβε απέναντι μου, και ποιες από αυτές τήρησε.
Μιλάω για αυτήν την συνάντηση που ενώ ο ίδιος απαίτησε να πραγματοποιηθεί στο νησί και που είχε σαν αποτέλεσμα να ταξιδέψω από την Αλεξανδρούπολη στην Σαμοθράκη, να χάσω από την δουλειά μου δύο μέρες, να ανέβω στην Χώρα, χωρίς να μπορώ να περπατήσω, και όπου στο τέλος της συνάντησης απεδείχθη πως ο ίδιος επρόκειτο να ταξιδέψει μαζί μου…..στην Αλεξανδρούπολη!!
Έπρεπε να επιβεβαιωθεί η ισχύς της εξουσίας!

-Ήξερε λοιπόν ο κύριος Δήμαρχος, πως όταν ένα πλοίο πάθει ζημιά αυτής της κλίμακος, ο χρόνος αποκατάστασης της μπορεί να ξεπεράσει και τον ένα χρόνο!
Σε αυτές τις περιπτώσεις το Υπουργείο ορίζει άλλο πλοίο για να εκτελεί δρομολόγια.
Αυτό προσπάθησε και στην περίπτωση του ΣΑΟΣ ΙΙ, δυστυχώς ανεπιτυχώς.
Για τον λόγο αυτό, δρομολόγησε αρχικά το Σκάφος του Λιμενικού Γαύδος, ενώ στην συνέχεια όταν δεν βρέθηκε πλοίο πουθενά – ούτε στην Ευρώπη-,το δικό μας ΣΑΟΝΗΣΟΣ.

-Ήξερε επίσης ο κύριος Δήμαρχος όλα τα γραφειοκρατικά προβλήματα που μας εμπόδιζαν να κάνουμε την δουλειά μας!
-Ήξερε π.χ. πως ενώ μας επέτρεψαν αρχικά να “λύσουμε” την μηχανή στην συνέχεια δεν μας άφηναν να την…… “δέσουμε”
-Ήξερε και μάλιστα ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ να προσπαθήσει να λύσει το θέμα αυτό μέσω του Υπουργείου εντός τεσσάρων ημερών. ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ.
-Ήξερε, πως κατάντησα γραφικός ζητώντας καθημερινά και επί μήνες συνάντηση με τον ίδιο και τους Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, όχι για να ζητήσω ρουσφέτια και διορισμούς, αλλά για να ζητήσω βοήθεια στην επίλυση αυτών των προβλημάτων που με ξεπερνούσαν.
-Ήξερε πως αγωνίζομαι, με καθημερινή παρουσία μου στο πλοίο-παρότι σακάτης- προκειμένου να ολοκληρωθεί η επισκευή μια ώρα αρχύτερα ενώ παράλληλα η εταιρία δαπανούσε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
-Ήξερε πως ακόμη και οι επιθεωρητές του Ρωσικού νηογνώμονα που παρακολουθούν το πλοίο, έχουν έρθει και φιλοξενούνται στην Ελλάδα για να μην υπάρχει καθυστέρηση.
Και ενώ τα ξέρει όλα αυτά καμώνεται σήμερα τον απληροφόρητο και ξανά προσπαθεί να πλήξει την εταιρία με τα δήθεν ερωτήματα που θέτει.

ΤΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ

Η SAOS Ferries χωρίς να έχει καμία δεσμευτική εκ του νόμου ημερομηνία αποκατάστασης της βλάβης και παρά τoν πόλεμο που μέχρι και σήμερα υφίστατο εκ μέρους της Δημοτικής αρχής, ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ.

Πρώτα ο Θεός σε δύο τρεις ημέρες αρχίζουν οι επιθεωρήσεις και τα δοκιμαστικά του ΣΑΟΣ.

Παράλληλα αρχίζει δρομολόγια το ΖΕΦΥΡΟΣ με την έγκριση των δρομολογίων.

Ας μας πει όμως και ο κύριος Δήμαρχος : ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ;
Προφανώς αυτό που ξέρει να κάνει. ΤΙΠΟΤΑ

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*