ΣΥΡΙΖΑ Έβρου: Η Νατάσα Γκαρά έχει τις περισσότερες αρνητικές γνώμες στους ψηφοφόρους του – Οι υποψήφιοι βουλευτές

ΣΥΡΙΖΑ Έβρου: Η Νατάσα Γκαρά έχει τις περισσότερες αρνητικές γνώμες στους ψηφοφόρους του – Οι υποψήφιοι βουλευτές

Στην τελική ευθεία μπαίνουμε από σήμερα για τις εθνικές εκλογές, οι οποίες σύμφωνα με την δήλωση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, θα πραγματοποιηθούν στις 7 Ιουλίου.

Στα επιτελεία των κομμάτων έχει σημάνει συναγερμός και επικρατεί… πυρετός διαβουλεύσεων, συζητήσεων και προτάσεων, προκειμένου να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για τα ψηφοδέλτιά τους. Για το νομό Έβρου, όσον αφορά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο οι δημοσκοπήσεις το δείχνουν πρώτο και μάλιστα με τεράστια διαφορά και στην περιοχή μας από τον ΣΥΡΙΖΑ (πάνω από 14 μονάδες), οπότε υπό προϋποθέσεις μπορεί να κερδίσει ακόμα και τις 4 βουλευτικές έδρες, είναι ήδη γνωστά τα ονόματα για το ψηφοδέλτιο του και τα αναφέραμε χθες.
Στον ΣΥΡΙΖΑ τώρα, η δημοσκόπηση που έγινε από αθηναϊκή εταιρεία μετρήσεων στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας και αφορούσε όλη την Ελλάδα, στο νομό Έβρου υπήρχαν ερωτήσεις για όλα τα κόμματα προς όσους δεχόταν το τηλεφώνημα. Τους ρωτούσαν για το κόμμα που ψήφισαν στις Ευρωεκλογές και αυτό που θα ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές, αλλά στα τρία πρώτα κόμματα, δηλαδή Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛ, γινόταν ερωτήσεις και για τους βουλευτές των οποίων τα ονόματά γράφονται ή ακούγονται ως πιθανοί υποψήφιοι. Εκεί προέκυψαν κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία.
Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ για παράδειγμα, οι ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος που το επέλεξαν το 2015 και πρόσφατα στις Ευρωεκλογές, είχαν τις περισσότερες αρνητικές γνώμες για τη βουλευτή τους Νατάσα Γκαρά, αφού της καταλογίζουν… προσωπικές στρατηγικές και προεκλογικά “παιχνίδια” στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.  Δηλαδή ότι στήριξε παρασκηνιακά υποψήφιους στην Περιφέρεια και στους δήμους που δεν πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στη Νέα Δημοκρατία. Είναι γνωστό άλλωστε, ότι η κ.Γκαρά έχει άριστες σχέσεις και βοήθησε τόσο το δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη στην Ορεστιάδα, εξέφρασε θετικές απόψεις για τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, αλλά και του  Σουφλίου Βαγγέλη Πουλιλιό, που άπαντες ανήκουν στη Ν.Δ.
Επίσης, στην Περιφέρεια της καταλογίζουν οι ίδιοι της οι “σύντροφοι” πως έκανε… παιχνίδι για το Χριστόδουλο Τοψίδη και όχι τον Κώστα Κατσιμίγα, τον οποίο ως γνωστόν στήριξε επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ και φέρνουν ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τα ποσοστά που πήρε κυρίως στο βόρειο Έβρο, εκεί απ’ όπου κατάγεται η Νατάσα Γκαρά. Φυσικά θα είναι εκ νέου υποψήφια, όπως υποψήφιοι εξέφρασαν την επιθυμία να είναι και πάλι τόσο ο πρώτος σε ψήφους το 2015 Γιώργος Καΐσας, όσο και ο τρίτος Δημήτρης Ρίζος. Οι δύο συνταξιούχοι γιατροί όλοι πίστευαν πως λόγω ηλικίας δεν θα έθεταν ξανά υποψηφιότητα, όμως τόσο στη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου όσο και στο κόμμα, εξέφρασαν την επιθυμία να βρίσκονται και πάλι στο ψηφοδέλτιο.
Από κει και πέρα, τρία νέα πρόσωπα όπως ήδη έγραψε το Evros-news.gr, θα είναι: Ο Μενέλαος Μαλτέζος, αναπληρωτής συντονιστής της Νομαρχιακής, γνωστός από το ΣΥΡΙΖΑ Travel  και το email της ντροπής που είχε στείλει για την χρησιμοποίηση του σκάφους του Λιμενικού “Γαύδος”, προκειμένου να μεταφέρει Συριζαίους κλακαδόρος στη Σαμοθράκη τα Θεοφάνεια, για να χειροκροτήσουν και να υποδεχτούν τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Την αποκάλυψη εκείνη είχε κάνει το Evros-news.gr είχαν αναδημοσιεύσει κορυφαία αθηναϊκά ΜΜΕ και δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση και αρνητικές εντυπώσεις για την Κυβέρνηση. Τότε είχε προκληθεί έντονη δυσφορία στα κορυφαία κλιμάκια του κυβερνητικού κόμματος και της Κυβέρνησης για τον κ.Μαλτέζο, που ήδη ξεκίνησε προεκλογικά καμπάνα στα τοπικά ΜΜΕ τα οποία παρουσιάζουν… αγιογραφίες του.
Στον Μενέλαο Μαλτέζο καταλογίζονται όμως και λάθος επιλογές στις δημοτικές εκλογές από το κόμμα. Δική του… φαεινή ιδέα ήταν ο Δημήτρης Λαζόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης που… πάτωσε κυριολεκτικά και εξέθεσε τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού ήρθε τελευταίος και καταϊδρωμένος. Επίσης, στήριξε με νύχια και δόντια τον δήμαρχο Σαμοθράκης Θανάση Βίτσα οποίος έχασε πανηγυρικά τον δήμο από το Νίκο Γαλατούμο. Παράλληλα του καταλογίζουν πως αυτός και όσοι είναι δίπλα του, δεν βοήθησαν όσο έπρεπε τον Κώστα Κατσιμίγα στις εκλογές της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει ακόμα και να χάσει την τρίτη θέση από τον υποψήφιο του ΚΙΝ.ΑΛ Κωστή Σιμιτσή.
Η δεύτερη νέα υποψηφιότητα είναι αυτή του Προέδρου του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) Βασίλη Τσολακίδη, ο οποίος κατάγεται από το Νεοχώρι Ορεστιάδας. Η περίπτωσή του εξετάστηκε στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και για την Β’ Αθήνας, αλλά ο ίδιος προτιμάει τον Έβρο, γιατί εδώ ως Πρόεδρος του ΚΑΠΕ παρουσίασε ουσιαστικό και σημαντικό έργο. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να αποκτήσουν φυσικό αέριο η Αλεξανδρούπολη και η Ορεστιάδα, βοήθησε σημαντικά στο έργο του ηλεκτροφωτισμού Led στο δήμο Αλεξανδρούπολης και την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ στήριξε πάρα πολύ τον Αντιδήμαρχο Ενέργειας και φυσικών πόρων Γιάννη Φαλέκα στο θέμα της γεωθερμίας. Επίσης, στην Ορεστιάδα, τον τόπο καταγωγής του, πέρα από το φυσικό αέριο ξεκίνησε σε συνεργασία με τον δήμο για την αξιοποίηση της βιομάζας προκειμένου να παραχθεί ενέργεια.
Επειδή μάλιστα πρόκειται για ένα άνθρωπο χαμηλών τόνων, χωρίς κόντρες και αντιπαραθέσεις, με ουσία και αποτελεσματικότητα και συνθετικό λόγο και ενέργειες, πιστεύουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί να προσελκύσει και ψηφοφόρους από άλλους χώρους.
Υποψήφια αναμένεται να είναι και η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ελένη Τσιαούση, στενή φίλη του πρώην νομάρχη και βουλευτή του ίδιου κόμματος Νίκου Ζαμπουνίδη. Από τον Απρίλιο άλλωστε που ανέλαβε διευθύντρια του υφυπουργού Εξωτερικών Μάρκου Μπόλαρη (γνωρίζονται από την εποχή του ΠΑΣΟΚ), δέχτηκε την θέση για λίγους μήνες με την προϋπόθεση να βρίσκεται στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτά είναι τα έξι ονόματα που έχουν προβάδισμα, ενώ στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ακούστηκαν επίσης και της Γεωργίας Αγγελινά που ανήκει στην κίνηση Πράττω του Νίκου Κοτζιά, αλλά του Κώστα Κυριαλάνη που ήταν υποψήφιος και το 2015. Θα μπορούσε να πει βέβαια κανείς πολύ κακό για το τίποτα, μια και υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να μην πάρει καμιά έδρα στο νομό Έβρου.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*