ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο Λαμπάκης σε ρόλο… Κύκλωπα Πολύφημου και ο περίεργος “συνασπισμός” Ρωμύλου στο Διδυμότειχο

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο Λαμπάκης σε ρόλο… Κύκλωπα Πολύφημου και ο περίεργος “συνασπισμός” Ρωμύλου στο Διδυμότειχο

Από χθες βρισκόμαστε λοιπόν σε προεκλογική περίοδο, αφού έγινε η πολυαναμενόμενη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρόεδρο Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, όπου του ανακοίνωσε πως ζητάει την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Άντε να αρχίσουν να ανακοινώνονται και τα ψηφοδέλτια των κομμάτων, για να σταματήσει η αγωνία των υποψηφίων. Το Evros-news.g, όπως πάντα πρώτο και με αποκλειστικές πληροφορίες, ήδη σας προϊδέασε για τις εξάδες των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας και του KIN.AΛ.

Nα δούμε αν… πέσουμε μέσα σε όλα ή θα υπάρξει κάποια αλλαγή της τελευταίας στιγμής. Ορισμένοι σίγουρα μέχρι να γίνει η επίσημη ανακοίνωση, κάθονται σε…  αναμμένα κάρβουνα. Εκείνοι που πιστεύουν πως θα είναι υποψήφιοι και αναφέρομαι στη Ν.Δ, έχουν πάρει εδώ και μήνες βέβαια τους δρόμους, τα χωριά, τις πόλεις και τις εκδηλώσεις.

Μόνος σίγουρος ο Δημοσχάκης

αλλά έχει άλλα…τρεξίματα

Ο μόνος σίγουρος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την συμμετοχή του, είναι ο νυν βουλευτής Αναστάσιος Δημοσχάκης. Αυτός έχει πάντως άλλου είδους… τρεχάματα αυτό τον καιρό, μετά τις δηλώσεις που έκανε αναφέροντας το όνομα του, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, για τον διορισμό του γιου του στην Βουλή.

Χθες πήρε… σβάρνα τα τοπικά ΜΜΕ, αφού το πρωί ήταν στον Maximum FM και μίλησε στον Δημήτρη Κολιό και το βράδυ στην ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση. Απαντούσε για το θέμα που προέκυψε για τον διορισμό του γιου του Σπύρου ως γυμναστή στο γυμναστήριο της Βουλής και έφερε ως αντιπερισπασμό ο ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια, όπως γράψαμε και εμείς, η περίπτωση αυτή δεν έχει καμία σχέση με όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες, λίγο πριν κλείσει η Βουλή για τις εκλογές και εννοούμε τις μετατάξεις συγγενών των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως της κόρης της Τασίας Χριστοδουλοπούλου. Ο γιος του κ.Δημοσχάκη όντως προσελήφθη στη Βουλή πριν από πάρα πολλά χρόνια και αυτό έγινε εκτός ΑΣΕΠ.

Δεν υπάρχουν διαγωνισμοί

στις προσλήψεις της Βουλής

Ούτε υπήρξε φυσικά διαγωνισμός, όπως ισχυρίζεται ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας και με την συμμετοχή πάρα πολλών υποψηφίων. Γιατί στη Βουλή είναι γνωστό, πως όλες οι προσλήψεις τα προηγούμενα χρόνια γίνονταν χωρίς να υπάρχει διαγωνισμός. Μάλιστα είχε δημιουργηθεί επικοινωνιακός “θόρυβος” και παλαιότερα για το ίδιο θέμα, αφού ο  υιός Δημοσχάκης προσελήφθη στη Βουλή μαζί με την κόρη του τότε εισαγγελέα Ζορμπά.

Καταλαβαίνω φυσικά και κατανοώ προσπάθεια του και την αγωνία του να απαντήσει σε όλα όσα του καταλόγισε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα. Όπως κάθε πατέρας, θέλει το καλύτερο για τα παιδιά του και να τους εξασφαλίσει το μέλλον. Είμαι και εγώ πατέρας και μπορεί να έκανα το ίδιο για τον γιο και την κόρη μου.

Ακόμα λοιπόν και αν έκανε ότι μπορούσε και “επιστράτευε” τις γνωριμίες για να τακτοποιήσει επαγγελματικά εκτός από τον γιο και την κόρη του σε κάποια δημόσια θέση, θα το καταλάβαινα. Ασφαλώς σε καμιά περίπτωση δεν θα υιοθετούσα την απεγνωσμένη προσπάθεια αντιπερισπασμού της καταρρέουσας Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Έχει… πρόβλημα στο Διδυμότειχο

Εκτός από το θέμα αυτό, μαθαίνω ότι ο Τάσος Δημοσχάκης έχει πάντως να αντιμετωπίσει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την περιοχή του Διδυμοτείχου αφού ως γνωστό κατάγεται απ’ το χωριό Ισαάκιο και την έντονη δυσαρέσκεια πολλών ανθρώπων οι οποίοι στήριξαν στις δημοτικές εκλογές τον Χρήστο Τοκαμάνη.

Κι αυτό γιατί του καταλογίζουν πως ο ίδιος απέφυγε να πάρει θέση και να πει δημόσια πως ο πρώην δήμαρχος που έχασε στις 2 Ιουνίου τελικά από τον Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου ανήκει στη Νέα Δημοκρατία και έμμεσα να τον στηρίξει. Υποστηρίζουν μάλιστα, ότι με δική του παρέμβαση δεν εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακοίνωση στήριξης του κ.Τοκαμάνη.

Παράλληλα, τη δήλωσή του πως επίσημα η Νέα Δημοκρατία στηρίζει μόνο τον Βαγγέλη Λαμπάκη στην Αλεξανδρούπολη και κανέναν άλλον, την έκαναν “σημαία” οι άνθρωποι του κ.Χατζηγιάννογλου (άλλο που δεν ήθελαν) και αυτό έπαιξε τον ρόλο του στο τελικό αποτέλεσμα που έγειρε υπέρ του νέου δημάρχου Διδυμοτείχου.

Ο Σαρσάκης επιβεβαίωσε όσα γράψαμε

Μια και μιλάμε για τον Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, η παραίτηση από την παράταξη του “Από την αρχή” και η ανεξαρτητοποίηση του εκλεγμένου με αυτήν δημοτικού συμβούλου Γιάννη Σαρσάκη μια εβδομάδα μετά τη νίκη αλλά και τα όσα ισχυρίστηκε στη δήλωσή του, ήρθαν να επιβεβαιώσουν πανηγυρικά αυτά που έγραψε ο… Ναρκαλιευτής και προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις σε κάποιους.

Ο κ.Σαρσάκης λοιπόν, αποκάλυψε αυτό που γράψαμε. Πως υπήρξε συμφωνία μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής με τον Παρασκευά Πατσουρίδη και πως είχε καθοριστική συμβολή αυτό στην εκλογή Χατζηγιάννογλου. Επίσης, ότι είχε σημαντική ανάμειξη στον προεκλογικό αγώνα και ο άλλος πρώην δήμαρχος Βαγγέλης Παπατσαρούχας, ο οποίος μάλιστα είχε στον συνδυασμό του νυν δημάρχου και τον άντρα της ανιψιάς του, τον Σάκη Γιαννόπουλο.

Από την στιγμή λοιπόν, που σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ένας άνθρωπος που ήταν μέσα στα πράγματα καθημερινά και γνώριζε τι συμβαίνει στην παράταξη του νέου δημάρχου Διδυμοτείχου και πως εξελίχθηκαν τα πράγματα, η δική μας άποψη δεν χρειάζεται άλλη επιβεβαίωση.

Θα δούμε Σεπτέμβριο τα… ανταλλάγματα

Σίγουρα είναι πολύ περίεργος αυτός ο “συνασπισμός” του κ.Χατζηγιάννογλου με τους Παρασκευά Πατσουρίδη, Βαγγέλη Παπατσαρούχα. Όταν μάλιστα το λέει ένας άνθρωπος που γνωρίζει τα πράγματα και τα έζησε από μέσα και αποδεικνύεται πως το νέο, το άφθαρτο και το καινούργιο, ήρθε τελικά με τη βοήθεια, την ενορχήστρωση και την καθοριστική συμβολή του πιο παλιού από το παλιό, εμείς τι να προσθέσουμε.
Σε λίγο καιρό, τον Σεπτέμβριο που θα αναλάβει η νέα δημοτική αρχή, θα δούμε αν όσα ήδη γράψαμε επιβεβαιωθούν με την ανάληψη της θέσης του Προέδρου δημοτικού συμβουλίου από τον κ.Πατσουρίδη δηλαδή. Όπως επίσης μάθαμε, ζήτησε και δύο θέσεις Αντιδημάρχων για τους στενούς του συνεργάτες, τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη και τον Γιώργο Τζιβάρα.
Κάτι μου λέει πως στο Διδυμότειχο δεν πρόκειται να… πλήξουμε ούτε και τώρα. Είπαμε. Όταν είσαι ετερόφωτος και σας κατευθύνουν άλλοι επειδή δεν μπορείς να αποφασίσεις μόνος σου, τότε αυτό δημιουργεί προβλήματα και κυρίως μπλεξίματα που θα τα βρεις μπροστά σου. Ελπίζουμε ο λαός που ψήφισε, να μην έκανε το ίδιο λάθος με το 2014 που ξαναεμπιστεύθηκε τον ανίκανο να λύσει τα προβλήματα Πατσουρίδη.

Θύμισε τον Κύκλωμα Πολύφημο ο… Λαμπάκης

 Ας αφήσουμε όμως το Διδυμότειχο και να πάμε στην Αλεξανδρούπολη. Όποιος άκουσε χθες τη συνέντευξη του απερχόμενου δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη στο αγαπημένο του ραδιόφωνο, τον Status και στον αγαπημένο του δημοσιογράφο Σταύρο Αποστολίδη (το γράφω αυτό γιατί τον προσφώνησε συνέχεια Σταύρε και Σταύρε) σίγουρα θα… έπιασε την κοιλιά του από τα γέλια.
Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον επόμενο Σεπτέμβριο στον δήμο Αλεξανδρούπολης, ήταν πραγματική… απόλαυση. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, διέψευδε τα όσα έλεγε λίγο νωρίτερα και ήταν φανερό πως βρίσκεται σε σύγχυση. Μου θύμιζε τον… Κύκλωπα Πολύφημο, ξέρετε αυτόν που τύφλωσε ο πολυμήχανος Οδυσσέας.
Εκείνος του είπε πει πως το όνομά του είναι “Κανένας” και ο κ.Λαμπάκης χθες επαναλάμβανε συνέχεια για τον νέο δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη ότι τον κέρδισε ο… Κανένας. Έτσι που τον άκουγα, τον βλέπω να πηγαίνει στη σπηλιά του Κύκλωπα στην Μάκρη και να κάθεται εκεί, αντί για το εξοχικό του στα Δίκελλα.

Κοίτα ποιος μιλάει

Ξέρετε, εκείνο στο οποίο φιλοξενεί διάφορους φίλους και γνωστούς. Όπως την Πρωτομαγιά που ανάμεσά τους ήταν και ο Διευθυντή της Δέλτα Τηλεόρασης Αντώνης Τελόπουλος και απολάμβαναν τα αγαπημένα τους… πούρα. Τα λέω αυτά, γιατί και στην χθεσινή συνέντευξη, ο Βαγγέλης Λαμπάκης ανέφερε την απουσία του κ.Ζαμπούκη από το debate που ήθελε να γίνει μεταξύ των δύο Κυριακών.
Εκεί όπου ξεκάθαρα προσπάθησαν να το… στήσουν η ΔΕΛΤΑ τηλεόραση και ο ίδιος, για να τον στριμώξουν εν όψει της δεύτερης Κυριακής. Μόνο που κάποιοι από το επιτελείο Ζαμπούκη το πήραν χαμπάρι και δεν πήγε. Γι’ αυτό και… ούρλιαζε για το επικοινωνιακό επιτελείο του νέου δημάρχου Αλεξανδρούπολης συνέχεια στη συνέντευξη.
Ο κ.Λαμπάκης μάλιστα έλεγε πως αυτό το επιτελείο ουσιαστικά τον κέρδισε και ανέφερε πως είναι πολυμελές και αναρωτιόταν πόσο κόστισε. Όταν καταλάβει και μάθει πως τελικά έχασε τις εκλογές, θα… πέσει από τα σύννεφα. Πάντως  είναι ξεκάθαρο ότι έχει χάσει τη ψυχραιμία του και δεν έχει πλέον… καθαρό μυαλό.

Το ίδιο αλαζόνας και εγωιστής

Παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να παραμείνει το ίδιο αλαζόνας και εγωιστής, γιατί την ίδια στιγμή που έλεγε ότι ο λαός τον τιμώρησε και ο ίδιος δούλευε σκληρά για το δήμο, λίγο μετά έλεγε ότι φταίει ο ίδιος γιατί έκανε χίλια λάθη και οι συνεργάτες του επίσης έκαναν αλλά λιγότερα.
Την ίδια στιγμή που έλεγε ότι πολέμησε τον “Κλεισθένη” γιατί ο πρώτος δεν θα έχει την πλειοψηφία για να κυβερνήσει, υπόσχονταν και έμμεσα… απειλούσε λίγο μετά, πως επειδή έχει περισσότερους συμβούλους θα κάνει δύσκολη τη ζωή του νέου δημάρχου και της παράταξής του. Ίσως με την βοήθεια του… Παύλου Μιχαηλίδη, με τον οποίο μαθαίνω ότι συναντήθηκαν και συζήτησαν αυτό το ενδεχόμενο.
Δεν θέλει άλλωστε και πολύ ο κ.Μιχαηλίδης, με το προσωπικό κόμπλεξ που έχει για τον ξάδερφο του. Αυτά δηλαδή τα οποία κατηγορούσε επί μήνες αλλά και πριν τις εκλογές ο Βαγγέλης Λαμπάκης, σκοπεύει να τα εφαρμόσει από τον Σεμπτέμβριο. Άβυσσος η ψυχή του.  Όσο για τα υπονοούμενα που άφησε για το πρόγραμμα του νέου δημάρχου, έχει όντως πλάκα.

Αποθήκες ΚΥΔΕΠ και VOL Haus

στο δικό του πρόγραμμα είναι

Ανέφερε σχολιάζοντας με υπονοούμενα, ότι το μόνο που αναφέρεται είναι πως θα υλοποιήσει δύο έργα, αξιοποιώντας ιδιωτικά κτίρια και πως θα ελέγχει το συγκεκριμένο ζήτημα. Να του θυμίσουμε ότι οι αποθήκες της ΚΥΔΕΠ και η εξαγορά τους για τη μετατροπή τους για την αξιοποίησή τους από το δήμο Αλεξανδρούπολης, στο δικό του προεκλογικό πρόγραμμα βρισκόταν και του 2010 και του 2014.
Όσο για το χώρο του παλιού εργοστασίου Vol haus, που στο πρόγραμμα της παράταξης “Δήμος για όλους Πρώτα Εσύ” προορίζεται να βοηθήσει την Ενόργανη γυμναστική και άλλα αθλήματα ως σάλα, επίσης έχει… πλάκα. Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Βαταμίδης πριν τις εκλογές με ανάρτησή του, είχε γνωστοποιήσει μετά το σχετικό βίντεο του κ.Ζαμπούκη, πως η δημοτική αρχή Λαμπάκη έκανε επαφές με τις τράπεζες, προκειμένου να αξιοποιήσει το συγκεκριμένο χώρο.
Άρα και σε αυτό, ο Γιάννης Ζαμπούκης το πρόγραμμα και τις αποφάσεις του προκατόχου του κ.Λαμπάκη θα εφαρμόσει. Αν λοιπόν υπάρχει κάτι μεμπτό, τότε αφορά και τον ίδιο τον απερχόμενο δήμαρχο. Καλά, δεν σχολιάζω την επίθεση που έκανε στον Βαγγέλη Μυτιληνό.

Τους αποκαλούσε “καρκινώματα” και

τώρα σκούζει ότι του έκαναν… ζημιά

Αυτόν δεν αποκαλούσε παλαιότερα “καρκίνωμα” δεν έλεγε πως η αποχώρησή του από την παράταξη “Πόλη και “Πολίτες” δεν θα έχει κανένα ουσιαστικό αντίκτυπο και δεν θα επηρεάσει; Χθες δήλωσε πως έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ήττα του το 8,5% που πήρε ο κ.Μυτιληνός, γιατί το 7,5% περίπου είναι από τους δικούς του ψηφοφόρους.
Να αποφασίσει τελικά τι ακριβώς συμβαίνει. Το ίδιο ισχύει και για την Ελένη Ιντζεπελίδου, την οποία επίσης είχε χαρακτηρίσει “καρκίνωμα” όταν παραιτήθηκε από την παράταξή του. Ξαναεκλέχθηκε και του έκανε επίσης “ζημιά” του κ.Λαμπάκη και το λέω αυτό, γιατί κάποια στιγμή μίλησε υποτιμητικά για τους 10 δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Ζαμπούκη, λέγοντας ότι δεν έχουν καμία εμπειρία και δεν τους ξέρει ο κόσμος.
Μόνο που ο πρώτος σε ψήφους Δημήτρης Κολιός για παράδειγμα, έχει διατελέσει ήδη Αντιδήμαρχος πριν από πολλά χρόνια επί δημαρχίας Τριαντάφυλλου Αρβανιτίδη. Όμως και οι άλλοι οι νεοεκλεγέντες, δεν σημαίνει πως επειδή δεν άσκησαν εξουσία στην αυτοδιοίκηση, δεν γνωρίζουν τα θέματα. Μήπως ο Γιωργάκης ο Κουκουράβας και ο Γιάννης Βαταμίδης που μάλιστα τους ανέφερε ως καινούργιους που ανέλαβαν το 2014, είχαν τότε εμπειρία και τους ανέθεσε Αντιδημαρχίες;

Ο ίδιος έκανε επικοινωνιακό ορυμαγδό

Αυτό λοιπόν ισχύει και για τους εκλεγέντες του κ.Ζαμπούκη. Όσο για τα επικοινωνιακά και την ομάδα του που όπως είπε τον… κατανίκησε, ότι ήταν πολύ μεγάλο το επιτελείο και δεν ξέρει πως το πλήρωσε, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Τέτοιο και τόσο επικοινωνιακό ορυμαγδό, τόσα πολλά διαφημιστικά σποτάκια που έπαιζαν στην ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση και αλλού της παράταξής του, δείχνουν ξεκάθαρα πως αν κάποιος έριξε πολλά χρήματα σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία, είναι ο ίδιος ο απερχόμενος δήμαρχος.
Αλλά παραφράζοντας το γνωστό τραγούδι του Μανώλη Μητσιά που έγραψε ο Άκης Πάνου. Ας τον Λαμπάκη στην… σπηλιά του Κύκλωπα Πολύφημου να φωνάζει ότι τον κέρδισε ο Κανένας αναφερόμενος στον για τον Γιάννη Ζαμπούκη. Κι ας μην ρίχνει πάλι τα βάρη στον κόσμο, ζητώντας να του εξηγήσουν γιατί τον τιμώρησαν. Δεν είπε ότι θα… μαυρίσει όλη την πόλη, εννοώντας τις ασφαλτοστρώσεις; Ο λαός λοιπόν φρόντισε και… μαύρισε τον ίδιο.
Κάτι ακόμα. Την ίδια ώρα που έλεγε ότι οι 15 σύμβουλοι του είναι… μπετόν αρμέ, παράλληλα άφηνε υπονοούμενα ότι δυο από αυτούς δέχθηκαν ήδη κρούσεις από την πλευρά του νέου δημάρχου για συνεργασίες. Στο τέλος δεν άντεξε, έγινε ο γνωστός… Λαμπάκης. “Θα είναι προδότες αν πατήσουν τον αυτοδιοικητικό όρκο που μου έδωσαν”, τους “κάρφωσε”. Έχει χάσει την μπάλα ο άνθρωπος και είναι πραγματικά για λύπηση.

 Συνεργασία Καμμένου-Δέδογλου

σε θέματα… κάνναβης;

Ας ασχοληθούμε λοιπόν με τις εθνικές εκλογές που έρχονται και σε αυτές δεν θα πάρουν μέρος οι ΑΝΕΛ και ο Πάνος Καμμένος που μας… τελείωσαν. Δεν βρήκαν ούτε την ψήφο τους στις Ευρωεκλογές και πάτωσαν. Ο λαός τους αποδοκίμασε και τους τιμώρησε και τώρα ο Καμμένος είναι επίσης για λύπηση, αφού έφτασε στο έσχατο σημείο στη δήλωσή του να… γλύφει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Το έκανε προφανώς μήπως και δείξει μεγαλοψυχία και τον μαζέψει ξανά πίσω στη Νέα Δημοκρατία και αυτόν και τους διάφορους Κατσίκηδες, την Κόλλια-Τσαρουχά και όλους τους άλλους που έμειναν χωρίς ρόλο και καρέκλα. Απ’ ότι θα διαβάσατε, ο γιος του Πάνου Καμμένου έφτιαξε μαζί με άλλους εταιρεία για την εκμετάλλευση κάνναβης και μπορεί να ασχοληθεί με αυτήν ο πρώην υπουργός και συνκυβερνήτης του Τσίπρα. 
Πλάκα θα έχει να τον δούμε να συνεργάζεται με τον φίλο μου, τον Σπύρο Δέδογλου από το Τυχερό που ασχολείται με την βιομηχανική και φαρμακευτική κάνναβη όλα αυτά χρόνια. Κι αυτός εξάλλου, μαζί με το φιλαράκι του τον Μαλτέζο, θα έχουν πλέον πολύ χρόνο αφού θα βρεθούν στην αντιπολίτευση και σιγά σιγά θα επιστρέψουν στο 3% που έπρεπε να είναι.
Εξάλλου ο Καμμένος δεν έχει πρόβλημα να συνεργαστεί με Συριζαίο. Μια χαρά συνεργασία είχε στα τέσσερα χρόνια της συγκατοίκησης του με τον Αλέξη Τσίπρα. Όλα τα δέχονταν και τα υπέγραφε και μόνο όταν κατάλαβε πως αυτό καταστρέφει την πολιτική του επιβίωση, άρχισε να παριστάνει τον… αντιστασιακό. Όμως είναι αργά για… δάκρυα Πάνο.

Ο Εξακουστός αντί της Γκουλιάμα;

Ακούγεται ότι μπορεί να υπάρξουν ανακατατάξεις στην τελευταία θέση του περιφερειακού συμβούλου που εκλέγει ο φίλος μου Τάκης (Τάκης, Τάκης οέ, οέ, οέ Νίκη μου μπορώ να το λέω τώρα δυνατά αφού δεν εκλέχθηκε Περιφερειάρχης να τον αποκαλούμε Χριστόδουλο όπως απαιτούσες) Τοψίδης. Να εκλεγεί τελικά ο Κώστας Εξακουστός στη θέση της Γκουλιάμα-Μανδαλίδου. 
Θα έχει πολύ μεγάλη πλάκα αν συμβεί τελικά κάτι τέτοιο. Μιλάμε ότι θα ξεσηκωθούν από την… Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης, μέχρι το ΚΙΧΝΕ στο Διδυμότειχο. Τόση… δουλειά έπεσε προεκλογικά για την στήριξη της συγκεκριμένης υποψηφιότητας και να πάει χαμένη τελικά;
Μια και αναφέρθηκα στον Κωστάκη Εξακουστό, που παριστάνει τον… σκληρό και ασυμβίβαστο. Μπορεί να μας πει πόσα χρήματα εισέπραττε κάθε χρόνο από τις διάφορες θέσεις που κατείχε στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης; Έτσι για να ξέρουμε γιατί… σκούζει τώρα που έχασε τα πόστα. Κι αν δεν τα καταφέρνει αυτός, ας ρωτήσει τον “πνευματικό πατέρα” του στην πολιτική, τον Σταύρο Σταυράκογλου που τον καθοδηγεί σε όλα.
Τελειώνοντας με τους αποτυχόντες στις εκλογές της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Όλοι είδαν ότι ο φίλος μου Τάκης Τοψίδης έριξε… πολύ χρήμα αλλά… ατύχησε και δεν εκλέχθηκε. Του έμεινε πάντως η στήριξη από τα 99 σάιτ που ήταν μαζί του, μια και όπως του άρεσε να λέει: “Υπάρχουν 100 σάιτ στην Περιφέρεια. Ένα αν είναι απέναντι μας, δεν μπορεί να μας κάνει τίποτα”.

Πολύ έντυπο Τοψίδη διακινήθηκε

Τώρα το καλοκαίρι χρειάζεται διακοπές να ξεκουραστεί και να σκεφθεί κάποια πράγματα. Πίνοντας και καμιά δροσερή μπύρα. ΒΕΡΓΙΝΑ φυσικά. Τόσο μεγάλη υποχρέωση έχει στο “αφεντικό” της για την τεράστια και από πολλές απόψεις στήριξη στην προσπάθεια του να εκλεγεί Περιφερειάρχης.  Να αναλογιστεί λοιπόν ο φίλος μου ο Τάκης, ότι ανθρώπους με τους οποίους γνωρίζεσαι χρόνια, δεν τους υποτιμάς, δεν τους μειώνεις θεωρώντας τους δεδομένους.
Κυρίως, όταν σου ζητούν μια μικρή στήριξη και βοήθεια, δεν μπορείς να… σφυρίζεις αδιάφορα και ύστερα να σου φταίνε που δεν σε στήριξαν. Και  κάτι ακόμα. Μαθαίνω ότι διακινήθηκε τεράστιο προεκλογικό υλικό. Ενημερωτικά φυλλάδια και κυρίως ψηφοδέλτια πριν τις δυο Κυριακές της ψηφοφορίας στον Έβρο και αλλού. Κανονικά αυτό θα κόστιζε πολλά χρήματα, αλλά ας είναι καλά το φιλαράκι του από την Αθήνα με την εταιρεία του.
Τόσες δουλειές έκαναν παλαιότερα μαζί. Όλο και θα του έκανε δώρο τις διανομές και θα τον βοήθησε. Όπως βοήθησε και το άλλο φιλαράκι του, τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη. Εκεί τουλάχιστον, έστω και πολύ οριακά, τα κατάφερε. Αν και για τις εκλογές στον δήμο Ορεστιάδας και όσα συνέβησαν στο παρασκήνιο με την χοντρή και ξεδιάντροπη ανάμιξη μιας ετερόκλητης παρέας, έχουμε πολλά να πούμε.

Τόσους επικοινωνιολόγους και

έχασε δυο φορές τον Έβρο

Και κάτι τελευταίο προς τον φίλο μου τον Τάκη. Μπορεί λόγω των εκλογών να… χαλάσαμε τις καρδιές μας, αλλά εγώ στενοχωρήθηκα πραγματικά για την ήττα του. Γιατί στην κυριολεξία… τα έδωσε όλα, μα όλα και έχασε. Αλήθεια, με τόσους επικοινωνιολόγους (και ακριβοπληρωμένους), πως κατάφερε και έχασε δυο Κυριακές στον Έβρο;
Μα ένας, ούτε ένας δεν σκέφθηκε ότι το βασικό σύνθημα που έπρεπε να κυριαρχεί στο νομό μας ήταν: “Ήρθε η ώρα  Έβρος να αποκτήσει δικό του Περιφερειάρχη” αλλά έλεγαν τα γνωστά γλυκανάλατα “είμαστε πάνω από κόμματα και δεν διαιρούμε αλλά συνθέτουμε”; Όταν την ίδια στιγμή έλεγαν στα χωριά και όσους μιλούσαν ότι και αυτοί Ν.Δ είναι και δεν έχει πρόβλημα το κόμμα μαζί τους;
Μα ούτε ένας να μην βασίσει την καμπάνια στην ευκαιρία να έχει ο Έβρος δικό του Περιφερειάρχη; Ούτε ο φίλος μου ο Σταύρος Σταυράκογλου, που ήταν αρχικά ο αφανής και στη συνέχεια ο φανερός καθοδηγητής όλης της προσπάθειας; Μια φορά αν κέρδιζε το νομό Έβρου και έρχονταν πρώτος, θα έπαιρνε και την Περιφέρεια. Τον κέρδισε όμως ο Χρήστος Μέτιος, που ενώ οι αντίπαλοι πολεμούσαν με S 400, αυτός αγωνίστηκε με… νεροπίστολα. Ο άνθρωπος όμως ξέρει να εκτιμάει ανθρώπους, να αναγνωρίζει την ικανότητα τους και αυτό του βγήκε σε καλό. Σε πολύ καλό.

Ο… Ναρκαλιευτής