Χωρίς ναυαγοσώστες παραμένουν οι παραλίες της Αλεξανδρούπολης – Επαναπροκηρύχθηκε ο διαγωνισμός αφού ο πρώτος απέβη άκαρπος

Χωρίς ναυαγοσώστες παραμένουν οι παραλίες της Αλεξανδρούπολης – Επαναπροκηρύχθηκε ο διαγωνισμός αφού ο πρώτος απέβη άκαρπος

Χωρίς ναυαγοσώστες παραμένουν οι παραλίες της Αλεξανδρούπολης, αν και έχουμε μπει για τα καλά πλέον στο καλοκαίρι και την τουριστική περίοδο και θα έπρεπε από την 1η Ιουνίου να έχουν πιάσει ήδη δουλειά.

Πέρυσι τελικά αναγκάστηκε να κάνει απευθείας ανάθεση ως κατεπείγον σε εταιρεία Θεσσαλονίκης και μάλιστα με 200.000€ για 3.5 μήνες, ενώ το αρχικό ποσό του διαγωνισμού ήταν 100.000 ευρώ. Φέτος ο Βαγγέλης Λαμπάκης και οι συνεργάτες του δεν κατάφεραν και πάλι να βρουν ως τώρα λύση, αφού ο πρώτος διαγωνισμός απέβη άκαρπος και με απόφαση του απερχόμενου δημάρχου που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, τον επαναπροκήρυξαν. Όπως αναφέρεται στην απόφαση που υπογράφει ο κ.Λαμπάκης:

Προκηρύσσει επαναληπτικό, ανοικτό, ηλεκτρονικό διαγωνισμό με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, αποκλειστικά βάσει τιμής, για την Παροχή Υπηρεσιών Ναυαγοσωστικής Κάλυψης Πολυσύχναστων Παραλιών του Δήμου Αλεξανδρούπολης για το 2019, συνολικής προϋπολογισθείσης αξίας 240.245,53 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%).

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΛΑΜΠΑΚΗΣ-ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ

Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έγιναν από τους αρμόδιους του δήμου Αλεξανδρούπολης, διορθώθηκαν οι όροι του διαγωνισμού προκειμένου να γίνει πιο… ελκυστικός και επαναπροκηρύχθηκε. Οπότε το αναπόφευκτο ερώτημα είναι: Γιατί έπρεπε να συμβεί όλο αυτό, να αποβεί άκαρπος, να μείνουν οι παραλίες χωρίς ναυαγοσωστική κάλυψη, για να γίνουν οι όροι πιο… ελκυστικοί; Είναι δυνατόν ο… πρώτος δήμος της χώρας πόπως αυτάρεσκα δηλώνει οπ απερχόμενος δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, να είναι ΤΟΣΟ ΑΝΙΚΑΝΟΣ στο συγκεκριμένο θέμα και το περσινό πάθημα να μην έχει γίνει μάθημα;

Πέρα από τα προβλήματα που δημιουργεί για τους λουόμενους η έλλειψη ναυαγοσωστών και οι καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στην παραλιακή ζώνη και πληρώνουν στον δήμο για τα καταστήματα τους, είναι έντονα προβληματισμένοι. Κι αυτό γιατί έχουν αρχίσει να έρχονται ήδη επισκέπτες όχι μόνο από το νομό Έβρου και την Ελλάδα γενικότερα, αλλά και τις γειτονικές βαλκανικές χώρες και το συγκεκριμένο πρόβλημα σίγουρα δεν είναι ότι το καλύτερο.

Ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός που επαναπροκηρύχθηκε τελειώνει την Παρασκευή 14 Ιουνίου και οι προσφορές θα αποσφραγιστούν την Δευτέρα 17 Ιουνίου και όλοι εύχονται αυτή την φορά να υπάρξουν ενδιαφερόμενοι.