Βασίλης Τσολακίδης: Υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο, όπου έφερε φυσικό αέριο, Thrakon, YTONG

Βασίλης Τσολακίδης: Υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο, όπου έφερε φυσικό αέριο, Thrakon, YTONG

Υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο θα είναι στις εκλογές της 7ης Ιουλίου ο Βασίλης Τσολακίδης, Πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και άνθρωπος που έχει βοηθήσει εδώ και χρόνια το νομό μας με πολλούς τρόπους.

Άνθρωπος χαμηλών τόνων, που διακρίνεται για την συναινετική του διάθεση, αποφεύγει τις εντάσεις, τις έντονες αντιπαραθέσεις και  επιμένει στη συνεργασία όλων ανεξάρτητα από ιδεολογικές, πολιτικές και άλλες απόψεις, με μοναδικό στόχο το κοινό καλό. Κι αυτό το έχει αποδείξει στα χρόνια της παρουσίας του στο ΚΑΠΕ, αφού σε ολόκληρη την χώρα και ειδικά στο νομό Έβρου, έχει συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του τομέα του.

Ο κ.Τσολακίδης γεννήθηκε το 1954 στο Νεοχώρι Ορεστιάδας. Μεγάλωσε στην Γερμανία όπου οι γονείς του πήγαν μετανάστες. Σπούδασε Αρχιτεκτονική Πολεοδομία και Χωροταξία στο Πανεπιστήμιο του Κάσσελ της Γερμανίας και Αρχιτεκτονική στην Κολωνία. Είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός με εξειδίκευση στη Βιο-αρχιτεκτονική. Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στο Ερευνητικό Κέντρο Οικολογικών Δομικών Υλικών του Πανεπιστημίου Κάσσελ και ιδρυτικό μέλος του Γερμανικού Φορέα Οικολογικών ελέγχων (oecotest).

Καθοριστική συμβολή στον ερχομό του

φυσικού αερίου σε Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα

Δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στο χώρο καινοτόμων οικολογικών δομικών τεχνολογιών της Εξοικονόμησης ενέργειας και των ΑΠΕ. Έχει εργασθεί ως σύμβουλος επιχειρήσεων για θέματα ΑΠΕ, εξοικονόμησης και οικολογικής δόμησης και κατείχε επί σειρά ετών διοικητικές θέσεις σε ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις. Θεωρείται και είναι από τους πρωτοπόρους και κορυφαίους επιστήμονες σε θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και οικολογικής δόμησης. Από το 2015 που ανέλαβε Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, έγινε Πρόεδρος του ΚΑΠΕ.

Ο Βασίλης Τσολακίδης ως Πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε δυο πόλεις του Έβρου και συγκεκριμένα η Αλεξανδρούπολη με την Ορεστιάδα, να συμπεριληφθούν στις πρώτες που θα αποκτήσουν φυσικό αέριο, ενώ στον προγραμματισμό για τα επόμενα χρόνια μπήκαν ήδη τόσο το Διδυμότειχο όσο και το Σουφλί. Στήριξε και στηρίζει τις προσπάθειες για αξιοποίηση στην περιοχή μας των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, συνεργάζεται άριστα με τους δήμους του Έβρου και ιδιαίτερα τον Γιάννη Φαλέκα, Αντιδήμαρχο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων του δήμου Αλεξανδρούπολης, τον οποίο στήριξε στις προσπάθειες ανάδειξης και αξιοποίησης της γεωθερμίας, των ενεργειακών κοινοτήτων. Ξεκίνησε την συνεργασία του ΚΑΠΕ με τον δήμο Ορεστιάδας για την αξιοποίηση της βιομάζας.

Η δημιουργία THRACON, YTONG στο

Νεοχώρι και ο Ορέστης στη Γ’ εθνική

Η σημαντική συνεισφορά, παρουσία και βοήθεια στον Έβρο και ιδιαίτερα στην περιοχή της Ορεστιάδας απ’ όπου κατάγεται ο κ.Τσολακίδης, ξεκίνησε από παλιά. Είναι αυτός που κατάφερε να πείσει τους υπεύθυνους της πολυεθνικής εταιρείας δοκιμών υλικών YTONG να κατασκευάσουν το εργοστάσιο της Ελλάδας στο χωριό του, το Νεοχώρι Ορεστιάδας και να αξιοποιήσουν την χαλαζιακή άμμο που υπάρχει στον ποταμό Άρδα και είναι μοναδική, αποτρέποντας έτσι την κατασκευή του στην γειτονική Τουρκία όπου ήταν ο αρχικός προγραμματισμός. Έτσι δημιουργήθηκαν οι εταιρείες YTONG Porobeton και THRACON AEBE στις οποίες διετέλεσε από το 1996 και για αρκετά χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος.

Την περίοδο 1995-1996, όταν ο Ορέστης Ορεστιάδας ανέβηκε στην Γ’ εθνική και έπρεπε να γίνει ΠΑΕ οπότε απαιτούνταν πολλά χρήματα, έγινε ο μεγαλομέτοχος της ιστορικής ομάδας και την έκανε γνωστή γιατί αναδείχθηκαν ποδοσφαιριστές που πήραν μεταγραφή σε ομάδες Α’ εθνικής, όπως ο Στέλιος Βενετίδης (Ξάνθη, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, εθνική ομάδα), Γιώργος Τασίδης, Γιώργος Αραμπατζής (Πανηλειακός), Σάκης Χαλι,ακούδης (Ξάνθη).

Ο Βασίλης Τσολακίδης έχει διδάξει σε σεμινάρια, έχει δημοσιεύσει άρθρα και εκδώσει βιβλία για την οικολογική δόμηση (Πράσινα σπίτια, Κατοικία και εξοικονόμηση ενέργειας) και αποτελεί ενεργό μέλος του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού οικολογικού κινήματος. Είναι μέλος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ πάρα πολλά χρόνια και τώρα διεκδικεί την ψήφο των Εβριτών για να τους εκπροσωπήσει στην Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 7 Ιουλίου. Γιατί έχει αποδείξει διαχρονικά ότι μπορεί να βοηθήσει καθοριστικά την περιοχή μας.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*