Συνεργασία Ζωής Τηγανούρια με αδερφούς Τσαχουρίδη, με τραγούδι για τον Πόντο σε στίχους Πασχάλη Μπούρα

Συνεργασία Ζωής Τηγανούρια με αδερφούς Τσαχουρίδη, με τραγούδι για τον Πόντο σε στίχους Πασχάλη Μπούρα

Ο Ματθαίος και Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης θα μας υποδεχθούν σε μια άκρως καλοκαιρινή συναυλία στις 22 Ιουνίου στο Πάρκο Αλτιναλμάζη στην Αλεξανδρούπολη.

Θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά μια συνεργασία έκπληξη με δύο δικούς μας ανθρώπους, την καταξιωμένη Σαμοθρακίτισσα συνθέτη και βιρτουόζο του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια και τον Αλεξανδρουπολίτη στιχουργό Πασχάλη Μπούρα.

Η συνεργασία περιλαμβάνει ένα συγκινητικό τραγούδι μνήμης για τον Πόντο και ονομάζεται «Γενοκτονία» . Το τραγούδι αυτό θα κυκλοφορήσει από τη δισκογραφική εταιρεία της Ζωής Τηγανούρια (η οποία κάνει και την παραγωγή στο κομμάτι) τη Zoe  Music ltd.

Παράλληλα, στις 11 Αυγούστου το μουσικόφιλο κοινό της Αλεξανδρούπολης θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά τη Ζωή Τηγανούρια σε μια μοναδική συναυλία στο Πάρκο Αλτιναλμάζη με  συμμετοχές έκπληξη!

Η ίδια η πετυχημένη συμπατριώτισσα μας συνθέτης και βιρτουόζος του ακορντεόν από την Σαμοθράκη, λέει για το τραγούδι αυτό αλλά και την συνεργασία:

‘Έρχεται….ένα συγκινητικό τραγούδι που έγραψα με πολύ αγάπη μελοποιώντας τους συγκλονιστικούς στίχους του αγαπημένου Πασχάλη Μπούρα με τίτλο «Γενοκτονία».
Η μελωδία μου «βγήκε» μια και έξω (όπως συμβαίνει συνήθως όταν κάτι με αγγίζει και με ταρακουνά). Η ερμηνεία ανήκει σε δυο νέους αξιόλογους καλλιτέχνες που θαύμασα από τη πρώτη στιγμή που τους άκουσα… τα αδέρφια Τσαχουρίδη Κωνσταντίνος και Ματθαίος… Δε θα μπορούσε να το πει άλλος έτσι κι αλλιώς μιας και τα παιδιά αυτά έχουν καταγωγή από τον Πόντο!”