ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο Κεφαλλονίτης Φαραντάτος, ο “αποκλεισμένος” Κελέτσης, ο ρόλος Άδωνη, η “εξαφάνιση” Τσιαούση και ο αδικημένος… Βρύζας

ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο Κεφαλλονίτης Φαραντάτος, ο “αποκλεισμένος” Κελέτσης, ο ρόλος Άδωνη, η “εξαφάνιση” Τσιαούση και ο αδικημένος… Βρύζας

Μπήκαμε λοιπόν επιτέλους σε προεκλογική περίοδο, αφού οι εκλογές προκηρύχθηκαν για τις 7 Ιουλίου. Άσχετα αν κάποια κόμματα, όπως η Νέα Δημοκρατία που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα είναι η επόμενη Κυβέρνηση και μπορεί υπό προϋποθέσεις και αυτοδύναμη, δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τα ψηφοδέλτια της.

Αυτό δεν αποκλείεται να γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο ή την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος. Με βάση όσα έχουν γίνει πάντως γνωστά ήδη, στους έξι υποψήφιους της όπως έχουμε γράψει, θα υπάρχει μία έκπληξη σε σχέση με όσα γνωρίζαμε ως τώρα ή τα ονόματα που το Evros-news.gr ανέφερε εδώ και πολύ καιρό. Ο πρώην βουλευτής Σταύρος Κελέτσης, που είχε πάρει διαβεβαιώσεις από τον Πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη πώς θα είναι υποψήφιος και είχε ξεκινήσει όλους αυτούς τους μήνες προεκλογικό αγώνα, έκανε επισκέψεις, συναντήσεις και είχε δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό και αξιόλογο επιτελείο που θα τον στήριζε, έμεινε τελικά εκτός ψηφοδελτίου.

Η παρέμβαση του Άδωνη Γεωργιάδη

Λογάριαζε όπως αποδείχθηκε χωρίς τον… Παναγιώτη Φαραντάτο ή καλύτερα, χωρίς τον Αντιπρόεδρο της Ν.Δ Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος και πίεσε έντονα μέχρι τελευταία στιγμή για να μπει στο ψηφοδέλτιο ο απόστρατος στρατηγός και τελικά το πέτυχε. Είχε βέβαια σε αυτή την προσπάθεια και την “βοήθεια” στενού συνεργάτη του κ.Μητσοτάκη, που δεν… έβλεπε με καλό μάτι την υποψηφιότητα Κελέτση και έψαχνε.. αφορμή για να τον “καθαρίσει”.
Ο κ.Φαραντάτος για όσους δεν τον γνωρίζουν, κατάγεται από την Κεφαλλονιά και είναι μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Υπηρέτησε όμως σε διάφορες θέσεις των ενόπλων δυνάμεων και τελευταία ως στρατηγός στην 12η Μεραρχία Αλεξανδρούπολης στην περιοχή μας. Λόγω αυτής της επαγγελματικής του σχέσης απέκτησε γνωστούς και φίλους, στη συντριπτική πλειοψηφία στρατιωτικούς, οπότε θα είναι υποψήφιος βουλευτής στο νομό μας διεκδικώντας την ψήφο των Εβριτών, αντί του Σταύρου Κελέτση.
 Αυτή ήταν η η αλλαγή που έγινε και δεν “έπαιξε” περίπτωση να έπαιρνε την θέση κάποιου από τους άλλους υποψήφιους. Δηλαδή του εν ενεργεία βουλευτή Τάσου Δημοσχάκη, των δύο γυναικών Έλενας Σώκου και Χρύσας Μπαχαρίδου λόγω της ποσόστωσης 40% ανά νομό που ισχύει, του Κωνσταντίνου Χατζημιχαήλ ο οποίος είναι ένα από τα στελέχη που ξεχώρισαν ιδιαίτερα από το Μητρώο Στελεχών της Ν.Δ του οποίου η δημιουργία και λειτουργία αποτέλεσε καινοτομία και απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά ούτε και του Χρήστου Δερμεντζόπουλου, που ως εκπρόσωπος της ΟΝΝΕΔ (είναι Τομεάρχης Άμυνας) θα πάρει τη θέση τον πατέρα του Αλέξανδρου.

Η ανάλυση για τις ψήφους από την

“Χρυσή Αυγή” και το κόμμα Βελόπουλου

Αρκετοί εξηγώντας τον αποκλεισμό Κελέτση και την επιλογή Φαραντάτου, υποστηρίζουν ότι αυτό έγινε προκειμένου να φέρει στη Νέα Δημοκρατία ψήφους από την “Χρυσή Αυγή” ή την “Ελληνική Λύση” του Κυριάκου Βελόπουλου, η οποία και ξεπέρασε το 6% στις Ευρωεκλογές. Όσοι τα λένε αυτά, δεν έχουν προφανώς ιδέα ποιοί επιλέγουν στο νομό Έβρου ή κιαι πανελλαδικά να ψηφίσουν τα συγκεκριμένα κόμματα. Δηλαδή έχει τις ίδιες… ιδέες με τους Χρυσαυγίτες και τους οπαδούς του Προέδρου Βελόπουλου με τις… κεραλοιφές και τα χειρόγραφα του Ιησού ο κ.Φαραντάτος και θα ψηφίσουν Ν.Δ επειδή θα είναι στο ψηφοδέλτιο; Σε καμιά περίπτωση δεν ισχύει αυτό
Λένε ακόμα, πως αρκετοί στρατιωτικοί θα ψηφίσουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λόγω της παρουσίας του απόστρατου συναδέρφου τους. Αν ήταν έτσι, ο Πρόδρομος Φωτακίδης που είναι Πρόεδρος των αποστράτων Έβρου και ήταν υποψήφιος στις Περιφερειακές εκλογές με τον Χρήστο Μέτιο, θα έπρεπε να… σαρώσει και να εκλεγεί, κάτι που δεν συνέβη. Κι επί της ουσίας, η Ν.Δ από την στιγμή που θα είναι πρώτο κόμμα πανελλαδικά και φυσικά στον Έβρο με πολύ μεγάλη διαφορά, είτε πάρει ένα, δύο ή τρία της εκατό περισσότερο, τους ίδιους βουλευτές θα βγάλει στο νομό.
Οπότε τα συγεκκριμένα επιχειρήματα τα επικαλούνται μόνο όσοι θέλουν να δικαιολογήσουν ή να εξηγήσουν το “φάγωμα” Κελέτση και την επιλογή Φαραντάτου. Είναι ξεκάθαρο ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο ο Άδωνης Γεωργιάδης που έχει πολύ καλές σχέσεις με τον στρατηγό ε.α και μάλιστα αυτός τον είχε παροτρύνει να ξεκινήσει προεκλογικό αγώνα εδώ και μήνες στο νομό Έβρου, τον οποίο είναι αλήθεια ότι βρίσκεται συχνά εδώ και μήνες ο κ.Φαραντάτος και οργάνωνε το επιτελείο του.

Η Τσιαούση ζήτησε να μην είναι υποψήφια

με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις έντονες αντιδράσεις

Αλλαγές είχαμε όμως και στα άλλα δύο κόμματα, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝ.ΑΛ όσον αφορά τα ψηφοδέλτια τους και σε σχέση με αυτά που ίσχυαν αρχικά. Στο κυβερνών κόμμα, δεν θα είναι τελικά υποψήφια η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ελένη Τσιαούση, η οποία ανέλαβε από τον Απρίλιο Διευθύντρια του υφυπουργού Εξωτερικών Μάρκου Μπόλαρη, με τον όρο να πολιτευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Έβρου. Μαθαίνω ότι τελικά έστειλε επιστολή στα κεντρικά του κόμματος και ζήτησε να μην είναι υποψήφια, επειδή κατά την συζήτηση στη Νομαρχιακή του Έβρου, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις σε ενδεχόμενη υποψηφιότητα της και ακούστηκαν διάφορα εναντίον της.
Εκτός έμεινε και η Γεωργία Αγγελινά που επίσης είχε προταθεί και είναι προερχόμενη από την Κίνηση Πράττω του Νίκου Κοτζιά, αφού τελικά δεν θα πάρει μέρος στις εθνικές εκλογές συνολικά το κόμμα του πρώην υπουργού Εξωτερικών. Έτσι επιλέχθηκε η Ελίζα Καλέση από το Σουφλί, η οποία ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος πριν λίγο καιρό με τον συνδυασμό του Κώστα Κατσιμίγα, αλλά φυσικά δεν εξελέγη. Οι πληροφορίες μου λένε πως είναι πολύ καλή φίλη με τη νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά και η ίδια προφανώς έπαιξε ρόλο στην επιλογή της.
Δεν θα ήθελε άλλωστε μια “δυνατή” γυναικεία υποψηφιότητα στο ίδιο ψηφοδέλτιο, για να μην χάσει η ίδια ψήφους. Αν και με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν και με βάση τις πιο αισιόδοξες από αυτές, στην καλύτερη περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ το πολύ να εκλέξει έναν βουλευτή στον Έβρο. Κι η κ.Γκαρά λόγω του τρόπου με τον οποίο πολιτεύθηκε, έχει ελάχιστες ελπίδες να είναι και πάλι στην Βουλή αφού οι “σύντροφοι” της δεν ξεχνούν ότι κυριαρχούσαν οι προσωπικές… στρατηγικές της σε αυτοδιοικητικές εκλογές και όχι μόνο, με στήριξη… δεξιών ή καιροσκοπικών υποψηφίων και σχημάτων.

Κάνουν και υποδείξεις αυτοί που

πρότειναν… Φραγκούλη Δούκα

Στο ΚΙΝ.ΑΛ τώρα, στη θέση της Τριανταφυλλιάς Αμανατίδου που αν και προτάθηκε από τη Νομαρχιακή αποφάσισε τελικά να μην είναι υποψήφια, μπήκε η Μόρφω Μαλκοπούλου η οποία ήταν και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το νέο δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη. Οπότε, μαζί με αυτήν το ψηφοδέλτιο αποτελούν οι Γιώργος Ούστογλου, Παναγιώτης Ζαπάρτας, Λευτέρης Χαμαλίδης, Βασιλειάδου Κωνσταντίνα και Θανάσης Καραφύλλης.
Μια και αναφέρθηκα στον κ.Ζαμπούκη, βλέπω, ακούω και διαβάζω κάποιους οι οποίοι λίγες ημέρες μετά τις εκλογές κάνουν … περισπούδαστες αναλύσεις για τα στοιχεία που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εκλογή του, να εμφανίζονται ειδήμονες όσων συνέβησαν ώστε μετά από 9 χρόνια αποτελεί παρελθόν για τον δήμο Αλεξανδρούπολης ο Βαγγέλης Λαμπάκης, αλλά και πριν ακόμα αναλάβει καθήκοντα ο νέος δήμαρχος, να κάνουν προτάσεις και να τον… συμβουλεύοπυν πως θα πρέπει να ενεργήσει.
Ανάμεσα τους είναι και κάποιοι της περιβόητης “επιτροπής σοφών”, οι οποίοι ήταν υπέρμαχοι της υποψηφιότητας του… Φραγκούλη Δούκα και μάλιστα έβγαιναν προεκλογικά και δημιουργούσαν… αναστάτωση, επειδή το ΚΙΝ.ΑΛ δεν επέλεξε αυτόν για υποψήφιο, αλλά τον κ.Ζαμπούκη, ο οποίος και κατάφερε σε μόλις 7 μήνες να κερδίσει έναν δήμαρχο που είχε γίνει καθεστώς. Ποιός είναι ο Φραγκούλης Δούκας; Τον ξεχάσατε; Αυτός που… ούρλιαζε γιατί δεν τον επέλεξαν και τελικά δεν ήταν ούτε υποψήφιος… δημοτικός σύμβουλος με τον Δημήτρη Λαζόπουλο.

Αδικία να μην εκλεγεί ο Βρύζας

Μια και πιάσαμε τον δήμο Αλεξανδρούπολης, θεωρώ ότι είναι πολύ άδικο αυτό που έγινε με τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Βρύζα, ο οποίος δυστυχώς δεν επανεξελέγη στις εκλογές της 26ης Μαίου. Τεράστια αδικία, γιατί μπορεί πέντε χρόνια που διοικούσε η δημοτική αρχή του Βαγγέλη Λαμπάκη να ήταν κατά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου ΑΠΩΝ και γενικότερα να μην έκανε τίποτα, αλλά μαθαίνω ότι στις τελευταίες εκλογές είχε… ΚΟΜΒΙΚΟ ΡΟΛΟ.
Ήταν ένας από τους… στενότερους συνεργάτες του απερχόμενου δημάρχου και άνθρωπος των… ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ. Τον επέλεξε επειδή ακριβώς λόγω της 5χρονης ανυπαρξίας του ως δημοτικός σύμβουλος και άνθρωπος χαμηλών τόνων, κανενός το μυαλό δεν θα πήγαινε πως είναι “δεξί χέρι” και έμπιστος του κ.Λαμπάκη. Για περιπτώσεις που ήθελαν λεπτό χειρισμό μιλάμε και η έκβαση τους θα έπαιζε καθοριστικό ρόλο στην εντυπωσιακή επικοινωνιακή “εκστρατεία”, άσχετα αν αυτή δεν έφερε τελικά το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Δεν φταίει ο… Βρύζας γι’ αυτό, αφού αυτός έκανε ότι μπορούσε, αλλά τελικά ούτε ο ίδιος εξελέγη. Αχάριστοι, τόσο ο ευρισκόμενος σε αποδρομή πλέον δήμαρχος και στο στενό του επιτελείο, που δεν τον βοήθησαν. Σίγουρα πικράθηκε ο κ.Βρύζας και εγώ το μόνο που έχω να του προτείνω για να γλυκάνει αυτή την πίκρα, είναι να φάει κανένα… κρουσανάκι. Βοηθάει πολύ και αν δεν ξέρει ποιο να προτιμήσει, ας ρωτήσει τον επίσης απερχόμενο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Κουκουράβα. Αυτός και αν γνωρίζει πολύ καλά από… κρουασανάκια.

Αλλού συμβαίνουν πολύ χειρότερα

Αυτά βέβαια είναι πταίσματα, μπροστά σε όσα συμβαίνουν σε άλλες πόλεις και δήμους της Ελλάδας. Μου έλεγε για παράδειγμα καλός φίλος από την Πελοππόνησο, ότι εκεί δήμαρχος που ηττήθηκε στις εκλογές, δεν μπορεί να το… χωνέψει και κάνει ότι μπορεί προκειμένου να… ναρκοθετήσει την θητεία του “διαδόχου” του. Έφτασε μάλιστα σε τόσο έσχατο σημείο κατάπτωσης, που ζήτησε από αρμόδιο δημοτικό υπάλληλο να κάνει χαμηλές καταγραφές στην κατανάλωση νερού που δείχνουν τα ρολόγια, ώστε όταν μετά από μήνες έρθει ο εκκαθαριστικός λογαριασμός, τα ποσά να… εκτοξευθούν.
Πότε θα γίνει αυτό; Μετά τον Σεπτέμβριο που θα αναλάβουν οι νέες δημοτικές αρχές, οπότε με το…. καλημέρα οι πολίτες θα αρχίζουν αγανακτισμένοι να βρίζουν τους καινούργιους. Μου λέει επίσης, ότι δημοτική επιχείρηση χρωστάει σε υπαλλήλους της αλλά και προμηθευτές δεκάδες χιλιάδες ευρώ και αυτή η οικονομική “βόμβα” θα περάσει και θα… σκάσει στα χέρια του νέου δημάρχου και ων συνεργατών του. Γι’ αυτό και επειδή τον γνωρίζει, του σύστησε να κάνει πλήρη οικονομική καταγραφή της κατάστασης που θα παραλάβει και να… κράξει με στοιχεία τους απερχόμενους, ώστε να γνωρίζει ο κόσμος την αλήθεια.
Ευτυχώς αυτά συμβαίνουν σε άλλες πόλεις και δήμους της χώρας. Στον Έβρο δεν ισχύουν. Άλλωστε εμείς έχουμε τον πρώτο δήμο στην Ελλάδα, όπως συχνά επαναλαμβάνει, ακόμα και μετά την ήττα-“σφαλιάρα”, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, μη μπορώντας να χωνέψει ότι ο κόσμος τον τιμώρησε για τα έργα και τις ημέρες του και επέλεξε τον… Γιαννάκη. Τον “Κανένα” όπως τον αποκαλεί. Ας ασχολούνται λοιπόν στην πόλη της Πελοππονήσου όπου συμβαίνουν όσα σας εξιστορήσαμε. Εμείς εδώ είμαστε ήσυχοι και τυχεροί που δεν υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές.

Στην Σαμοθράκη θα… ηρεμήσει ο Μαυρίδης

Στην Σαμοθράκη μαθαίνω ότι θα περάσει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, που πήγε η… ψυχή του στην κούλουρη για να βγει από την πρώτη Κυριακή και να μην την… πατήσει και αυτός σε επαναληπτικές εκλογές από την Μαρία Γκουγκουσκίδου, όπως οι συνάδερφοι του Λαμπάκης, Πατσουρίδης, Πουλιλιός και Βίτσας. Μαθαίνω ακόμα ότι θα μείνει στο κορυφαίο ξενοδοχείο του νησιού, το Eroessa – Samothraki Beach Apartments & Suites Hotel που διαφημίζαμε και εμείς εδώ στο Evros-news.gr πέρυσι και ανήκει στον πολύ καλό του φίλο Νίκο Δημοσθένους.  
Παρέα θα είναι και ο Πέτρος Αργυριάδης,  στον οποίο οφείλει πολλά αφού αναδείχθηκε πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος και το συγκεκριμένο στοιχείο έπαιξε σημαντικό ρόλο να μην έχει μεγάλες απώλειες στην περιοχή του Τριγώνου η παράταξη του κ.Μαυρίδη, αν και την είχε παρατημένη 5 χρόνια. Δεν ξέρω αν στην παρέα προστεθεί και ο κοινός φίλος όλων αλλά και δικός μου εδώ και πολλά χρόνια, ο Τάκης (Τάκης, Τάκης οέ, οέ, οέ) Τοψίδης, προκειμένου να… παρηγορηθεί για την ήττα στις Περιφερειακές εκλογές.
Άλλωστε αρκετοί, με πρώτο τον Μαυρίδη, έκαναν τεράστιο αγώνα και βοήθησαν με κάθε τρόπο για να τον εκλέξουν. Απλά γι’ αυτόν αποδείχθηκε ότι δεν αρκούσαν οι μεταφερόμενοι με λεωφορεία του ΚΤΕΛ ψηφοφόροι από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Κάτι μου λέει τέλος, πως οι μπύρες που θα πίνουν θα είναι… ΒΕΡΓΙΝΑ.

Λέτε να έχει δίκιο;

Ένας φίλος γιατί επιμένει πως μέχρι να ανακοινωθεί επίσημα το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ, ίσως ακόμα και Τρίτη,  όλα είναι πιθανά και να μην θεωρώ τίποτα δεδομένο. Ούτε πως ο Κελέτσης είναι οριστικά εκτός. Λέτε;

Ο… Ναρκαλιευτής