Άρχισε η διαλογή και συσκευασία των εβρίτικων κερασιών από τον  ΑΣΚΓΕ “ΑΡΔΑΣ” – Ξεκινούν οι εξαγωγές (ΒΙΝΤΕΟ)

Άρχισε η διαλογή και συσκευασία των εβρίτικων κερασιών από τον ΑΣΚΓΕ “ΑΡΔΑΣ” – Ξεκινούν οι εξαγωγές (ΒΙΝΤΕΟ)

Η συγκομιδή των ασυναγώνιστων σε γεύση και ποιότητα κερασιών που παράγονται σε περιοχές του βορείου Έβρου έχει ήδη γίνει και παράλληλα ξεκίνησε η διαλογή και συσκευασία τους από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κοινής Γεωργικής Εκμετάλλευσης (ΑΣΚΓΕ) “ΑΡΔΑΣ” που βρίσκεται στην Πλάτη του δήμου Ορεστιάδας.

Οι εργαζόμενοι, γυναίκες στην πλειοψηφία τους, ετοιμάζουν τις ειδικές συσκευασίες για να ακολουθήσουν οι εξαγωγές σε πολλές χώρες του εξωτερικού, τις οποίες έχει ήδη “κατακτήσει” το εβρίτικο κεράσι. Ο ΑΣΚΓΕ “ΑΡΔΑΣ” με τον Τάσο Τοπαλίδη και τους συνεργάτες του στην διοίκηση, έχουν καταφέρει ήδη και εξάγονται απ’ ευθείας τα σπουδαία εβρίτικα κεράσια στην Ιταλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, ενώ και άλλες χώρες έχουν εκδηλώσει ήδη ενδιαφέρον για να τα εισάγουν.

Gepostet von ΑΣΚΓΕ ΑΡΔΑΣ Ν ΕΒΡΟΥ am Samstag, 15. Juni 2019

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι συντοπίτες μας ασχολούνται οργανωμένα και σοβαρά με την παραγωγή κερασιών, αφού η περιοχή μας είναι ιδανική σύμφωνα με όσα λένε οι αρμόδιοι και ευδοκιμούν οι κερασιές και μάλιστα ποικιλίες που δίνουν τεράστια, τραγανά κεράσια, τα οποία γίνονται ανάρπαστα από τους ξένους.

Gepostet von ΑΣΚΓΕ ΑΡΔΑΣ Ν ΕΒΡΟΥ am Samstag, 15. Juni 2019

Ο ΑΣΚΓΕ ΑΡΔΑΣ και ο τρόπος λειτουργίας του αποτελούν αναμφίβολα ένα πολύ καλό παράδειγμα και για άλλους Εβρίτες που θέλουν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα και όχι απλά να παράγουν τα σπουδαία τοπικά μας προϊόντα, αλλά και να τα συσκευάζουν και να τα διαθέτουν οι ίδιοι οργανωμένα, κερδίζοντας αυτοί την υπεραξία και όχι οι μεσάζοντες.