Πολύμηνη αποθήκευση της παραγωγής εξασφαλίζει η εξάσειρη John Deere – Δεν χάνεται καθόλου βαμβάκι

Πολύμηνη αποθήκευση της παραγωγής εξασφαλίζει η εξάσειρη John Deere – Δεν χάνεται καθόλου βαμβάκι

-Κάθε μπάλα με κωδικό για υπεραξία στο βαμβάκι

Tην τεχνολογικά ανεπτυγμένη βαμβακοσυλλεκτική με μπάλα όπως η μηχανή της John Deere 7760, έξι σειρών, ισχύς 500 ίππων, με κινητήρα Power Tech Plus Engine έξι κυλίνδρων, παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα η Agrotech πέρσι μέσα από μία σειρά εντυπωσιακών επιδείξεων.

Από την πρώτη μέρα της παρουσίασής της μέχρι και σήμερα εντυπωσιάζει ο καινοτόμος τρόπος συλλογής βαμβακιού μέσα από το εντελώς πρωτοπόρο τυλιχτικό σύστημα το οποίο το συμπιέζει και το βγάζει στο χωράφι σε μορφή μπάλας βάρους έως και 2,5 τόνων. Με αυτό τον τρόπο η διαχείριση, η μεταφορά και η αποθήκευση της καλλιέργειας γίνεται ακόμα πιο εύκολη με πολλά οφέλη.

Σχετικά με την ολοκληρωμένη διαχείριση, υπάρχει η δυνατότητα αντιστοίχισης κάθε μπάλας με το χωράφι από το οποίο βγήκε διαθέτοντας ένα μοναδικό αριθμό ενώ ταυτόχρονα εξάγονται στοιχεία της υγρασίας της. Επιπλέον, λόγω της μορφής της μπάλας είναι εύκολο να μετακινηθεί μειώνοντας το κόστος μεταφοράς από το χωράφι χωρίς να υπάρχουν οι γνωστές απώλειες στην πορεία. Με άλλα λόγια, δεν χάνεται καθόλου βάμβακι στη συλλογή και μεταφορά ενώ καταργείται η ανάγκη ύπαρξης μεσάζοντα αγοράζοντας κατευθείαν από τον παραγωγό.

Ωστόσο, δεν υπάρχει ευελιξία μόνο στην μετακίνηση της μπάλας αλλά και της ίδιας της μηχανής. Πηγαίνει όπου ακριβώς και μία τετράσειρη μηχανή με καλάθι, λόγω της διπλής ρόδας μεγαλύτερης διαμέτρου αλλά και του εξελιγμένου υδραυλικού συστήματος κίνησης ProDrive, χωρίς αλλαγές ταχυτήτων που επιτρέπει έλεγχο ολίσθησης. Με αυτό τον τρόπο, η μηχανή δεν αντιμετωπίζει κανένα θέμα ακόμα και στη βροχή καθώς επιπλέον, μπορεί να μαζέψει υγρό βαμβάκι. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση πρέπει να εκκοκκιστεί άμεσα.

Επιπλέον, η μπάλα θωρακίζει το προϊόν από το χώμα ή τις ξένες ύλες διατηρώντας τα χαρακτηριστικά του, μέσα σε ένα ειδικό νάιλον που του επιτρέπει να αναπνέει ενώ σταματά την είσοδο της υγρασίας. Έτσι, οι μπάλες μπορούν να αποθηκευτούν για πολύ καιρό ακόμα και σε ανοιχτό χώρο εκτεθειμένα σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Με την δυνατότητα πολύμηνης αποθήκευσης ο παραγωγός μπορεί να διεκδικήσει καλύτερες τιμές χωρίς να υπάρχει πίεση αλλοίωσης του προϊόντος.

Τέλος, η 7760 δεν διακόπτει ποτέ την πορεία της προς την συλλογή βαμβακιού καθώς εξάγει το προϊόν σε όποιο σημείο επιλέξει ο χειριστής. Έτσι η παραγωγικότητα δεν φθίνει ποτέ ενώ το κόστος συλλογής μειώνεται αισθητά.