Σαμοθράκη: Τα “κολλήματα” του απερχόμενου δημάρχου Θανάση Βίτσα καθυστερούν την μεταφορά των σκουπιδιών

Σαμοθράκη: Τα “κολλήματα” του απερχόμενου δημάρχου Θανάση Βίτσα καθυστερούν την μεταφορά των σκουπιδιών

Τα “κολλήματα”, οι ιδεοληψίες και η ισχυρογνωμοσύνη του απερχόμενου δημάρχου Σαμοθράκης Θανάση Βίτσα, τον οποίο ο λαός του νησιού αποδοκίμασε στις εκλογές της 2ας Ιουνίου εκλέγοντας το Νίκο Γαλατούμο, δεν επέτρεψαν να βρεθεί μέχρι σήμερα λύση στο θέμα της μεταφοράς των σκουπιδιών.

Δεν φτάνει που πέρυσι αρνήθηκε την ξεκάθαρη και ανέξοδη για τον δήμο Σαμοθράκης λύση μεταφοράς των απορριμμάτων με ξεχωριστά δρομολόγια και χρηματοδότηση από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπως συμβαίνει σε πολλά άλλα παρόμοια νησιά και του πρότεινε ο ιδιοκτήτης της SAOS Ferries Φώτης Μανούσης.

ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ-Απάντηση σε αίτημα Δήμου Σαμοθράκης

Δεν φτάνει που “επιστράτευσε” και έφερε στο νησί δύο αναπληρωτές υπουργούς, τον Σωκράτη Φάμελο Ενέργειαςκαι Περιβάλλοντος και το Νετκάριο Σαντορινιό Ναυτιλίας, οι οποίοι και φρόντισαν να στηρίξουν τον “σύντροφο” τους με ειδική τροπολογία που υποχρέωσε την μοναδική ακτοπλοϊκή εταιρεία να μεταφέρει επιβάτες μαζί με σκουπίδια, σκουλίκια, μπόχα και δυσωδία. Δεν του αρκούσε που ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης εξέδωσε… για να ικανοποιηθεί το πείσμα του κ.Βίτσα και της παρέας του, υπουργική απόφαση που επίσης υποχρέωνε για το ίδιο πράγμα.

Τώρα που από συνεχείς ελέγχους διαπιστώθηκε ότι τα απορριμματοφόρα του δήμου Σαμοθράκης… γέμιζαν το πλοίο σκουλίκια, μπόχα και βρωμόνερα και απαγορεύθηκε η μεταφορά μαζί με επιβάτες αλλά απαιτείται ξεχωριστό δρομολόγιο, επιμένει να μην δίνει λύση ενώ τα πράγματα είναι απλά. Μόλις έστειλε επιστολή στην εταιρεία του Φώτη Μανούση, αυτή απάντησε αμέσως στις 14 Ιουνίου πόσο είναι το κόστος γι’ αυτό το έξτρα δρομολόγιο και ΟΤΙ ΔΕΧΕΤΑΙ ΦΥΣΙΚΑ να τεμαφέρει με έξτρα δρομολόγιο τα απορριμματοφόρα. Μάλιστα ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΔΩΡΕΑΝ, τα σκουπίδια όσο διάστημα διαρκέσουν οι προσπάθειες ώστε να πειστεί το υπουργείο Ναυτιλίας και να καλύψει τα έξοδα όπως και στα άλλα νησιά.

-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η απάντηση της SAOS Ferries στο αίτημα του δήμου Σαμοθράκης για την μεταφορά των σκουπιδιών

Αντί λοιπόν να παρθεί απόφαση από τον δήμαρχο Θανάση Βίτσα και την παρέα του και με ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ, όπως άλλωστε συνηθίζει για άλλες περιπτώσεις, όπως του… συναγωνιστή του στην ίδια δημοτική παράταξη κ.Λαζανδρέα για έργα και μελέτες, έστειλε σήμερα καινούργια επιστολή και επαναλαμβάνει τα ίδια.

Η απάντηση ήρθε αμέσως από τον πλοιοκτήτη Φώτη Μανούση, ο οποίος αφού υπενθύμισε όσα προαναφέραμε, εκτός της επίσημης επιστολής με την οποία προτείνει τα ξεχωριστά δρομολόγια με τα οποία μπορεί να γίνει η μεταφορά των σκουπιδιών, κάνει και μια αναφορά στην στάση του κ.Βίτσα.

Ο Φώτης Μανούσης επισημαίνει λοιπόν τις ανακολουθίες και τους λανθασμένους χειρισμούς του ευρισκόμενου σε αποδρομή δημάρχου Θανάση Βίτσα τονίζοντας:

ΚΥΡΙΕ ΒΙΤΣΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΛΕΝΕ:
“ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΥΜΩΣΕΙ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΣΚΙΝΙΖΕΙ”

Αφήστε επιτέλους τα τερτίπια σας! Ακόμη δεν καταλάβατε ότι δεν μπορείτε μονίμως να παραπληροφορείται τους κατοίκους της Σαμοθράκης δημιουργώντας φανταστικούς εχθρούς που δήθεν μάχονται ακόμη και για την καθαριότητα
του νησιού? 
Τι προσπαθείτε να πετύχετε λέγοντας ΨΕΥΔΩΣ ότι δεν σας απαντάμε για την μεταφορά των απορριμμάτων?
-Είναι ψέμματα κύριε Βίτσα ότι από πέρυσι σας προτρέπαμε να ακολουθήσετε το παράδειγμα των άλλων νησιών για την μεταφορά των απορριμμάτων και εσείς μας χλευάζατε και μας λοιδωρούσατε?
-Είναι ψέμματα κύριε Βίτσα, ότι πετύχατε με πιστοποιήσεις που σήμερα ελέγχονται ως “μαϊμού” , να παρουσιάζετε τα κοντέινερ μεταφοράς απορριμμάτων ως ασφαλή για την δημόσια υγεία και μάλιστα με υπογραφή του αδελφού του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου ?
-Είναι ψέματα κύριε Βίτσα ότι μετά τις εκλογές ΜΟΝΟΣ ΣΑΣ
αποφασίσατε να σταματήσετε την μεταφορά ανθρώπων και σκουπιδιών μαζί, φοβούμενος τις συνέπειες της δικαιοσύνης
μετά τους ελέγχους και την προανάκριση που διενεργείται?
-Είναι ψέματα κύριε Βίτσα ότι και πάλι σας προτείναμε εγγράφως να μεταφέρουμε δωρεάν τα Απορρίμματα όπως κάναμε εξ άλλου και πέρυσι αρκεί να ακολουθούσατε την ίδια πρακτική με τα άλλα νησιά για να μην επιβαρύνονται οι Δημότες Σαμοθράκης?
-Είναι ψέματα Κύριε Βίτσα ότι σας προσφέραμε την ίδια τιμή που εισπράττουμε από το δημόσιο -για την περίπτωση που δεν θέλετε να διεκδικήσετε λύση όπως τα άλλων νησιών- ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣΑΤΕ ΓΙΑ ΜΙΣΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΠΛΟΙΑΡΙΟ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΤΥΠΟΥ (παντόφλα) ?

Κύριε Βίτσα αφήστε επιτέλους την μικροψυχία!
Είσαστε ακόμη Δήμαρχος!
Δεν μπορείτε να τιμωρείται ένα νησί γιατί δεν σας ψήφισε!
Αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων”.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*