ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο casual… Δημοσχάκης, ο μοναδικός Συριζαίος με γραβάτα και η φοβερή έκφραση Λαμπάκη

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο casual… Δημοσχάκης, ο μοναδικός Συριζαίος με γραβάτα και η φοβερή έκφραση Λαμπάκη

Δουλεύουν λοιπόν στο φουλ οι προεκλογικές “μηχανές” για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου σε όλα τα κόμματα και στο νομό Έβρου.

Οι υποψήφιοι βουλευτές, κυρίως των δύο λεγόμενων μεγάλων κομμάτων, της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικούν τις τέσσερις έδρες του νομού στη νέα Βουλή, ξεκίνησαν τον προεκλογικό τους αγώνα με διάφορες κινήσεις τις οποίες οι περισσότεροι, όπως αποδείχθηκε, είχαν έτοιμες όλο αυτό το διάστημα της αναμονής μέχρι να ανακοινωθούν τα επίσημα ψηφοδέλτια.

Ο μοναδικός με γραβάτα και μάλιστα Συριζαίος

Χθες οι δύο Νομαρχιακές της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασαν τους υποψηφίους τους, 11 συνολικά και όχι 12, γιατί από την εκδήλωση της ΝΟΔΕ Έβρου απουσίαζε ο υποψήφιος Σταύρος Κελέτσης. Αυτό δεν σημαίνει κάτι, επειδή η υποψηφιότητα του βρέθηκε στον “αέρα” για κάποιες ημέρες. Απλώς είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις και δεν ήταν εφικτό να παραστεί την συγκεκριμένη στιγμή στην εκδήλωση.
Εκείνο που πρέπει να επισημάνουμε, είναι πως από τους επτά άνδρες υποψήφιους, μόνο ένας εμφανίστηκε να φοράει φοράει γραβάτα και μάλιστα δεν ανήκει στη Ν.Δ, αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για τον Πρόεδρο του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) Βασίλη Τσολακίδη. Μπορεί οι “σύντροφοί” του στον ΣΥΡΙΖΑ στη συντριπτική πλειοψηφία τους να μην φοράνε γραβάτα, όπως δεν φορούσαν χθες τόσο οι δύο βουλευτές Γιώργος Καΐσας και Δημήτρης Ρίζος όσο και ο νέος υποψήφιος Μενέλαος Μαλτέζος, αλλά ο ίδιος την φοράει.
Μαθημένος άλλωστε και από τον ιδιωτικό τομέα, όπου έχει εργαστεί με επιτυχία επί πολλά χρόνια και έχει να επιδείξει μεγάλες επιτυχίες, αλλά και επειδή είναι ως χαρακτήρας τέτοιος άνθρωπος. Δεν συνηθίζει δηλαδή να υποκρίνεται αλλά είναι ο εαυτός του και γι’ αυτό άλλωστε ξεχωρίζει ως προσωπικότητα. Πέρα από την μετριοπάθεια του, την συναινετική του διάθεση και συνεργασία με όλους, ανεξαρτήτως πολιτικής ή κομματικής τοποθέτησης, αφού η ουσία και η παραγωγή έργου τον ενδιαφέρει πάνω απ’ όλα.

Ο Δημοσχάκης με casual, νεανικό ντύσιμο

Αντίθετα, στη Νέα Δημοκρατία ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος ως νέο παιδί ήταν φυσικό να επιλέξει ένα ντύσιμο που ταιριάζει στην ηλικία του, αλλά χωρίς γραβάτα εμφανίστηκαν και οι πολύ μεγαλύτεροι σε ηλικία Αναστάσιος Δημοσχάκης και Παναγιώτης Φαραντάτος. Προτίμησαν το νεανικό ντύσιμο και αυτοί, με πουκάμισο και μπλουζάκι. Εξάλλου ο νυν βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόσφατα φωτογραφήθηκε και έβαλε στο προεκλογικό του φυλλάδιο φωτογραφία με casual ντύσιμο και νεανικό στυλ.
Προφανώς θέλει να… πλησιάσει με αυτό τον τρόπο τους νέους σε ηλικία ψηφοφόρους, αφού στο ψηφοδέλτιο του Έβρου υπάρχουν πλέον αρκετά νέα παιδιά και ίσως αισθάνεται μειονεκτικά ο απόστρατος και επίτιμος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας. Η φωτογράφιση μάλιστα και το προεκλογικό φυλλάδιο κυκλοφόρησαν πριν οριστικοποιηθεί επίσημα το ψηφοδέλτιο, κάτι που σημαίνει πως υπολόγιζε τέσσερις νέους σε ηλικία συνυποψήφιους, δηλαδή Χρήστο Δερμεντζόπουλο, Έλενα Σώκου, η Χρύσα Μπαχαρίδου αλλά και Κώστα Χατζημιχαήλ.
Ο τελευταίος έμεινε εκτός, κάτι που πολύ το… χάρηκε ο κ.Δημοσχάκης μια και είχε δημόσια καταφερθεί εναντίον του και  συμπεριλήφθηκε ο Παναγιώτης Φαραντάτος. Θέλησε λοιπόν να… πλησιάσει τη νέα γενιά των ψηφοφόρων ο απόστρατος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αφού στα 64 του χρόνια πιστεύει ότι με το casual ντύσιμο κάτι μπορεί να γίνει.
Βέβαια μην υπερβάλλουμε, δεν είναι και τόσο μεγάλος, άσχετα αν εδώ και 11 χρόνια είναι ήδη συνταξιούχος από τα 53 του χρόνια. Εξάλλου δεν είναι και ο μοναδικός, αφού και άλλοι συνάδελφοι του αστυνομικοί αλλά και στρατιωτικοί βγαίνουν μικροί στη σύνταξη και ψάχνουν να ασχοληθούν με κάτι και για να “γεμίζουν” τον χρόνο τους αλλά και να συμπληρώνουν την… πετσοκομμένη λόγω Μνημονίων σύνταξη τους.
Κι επειδή η βουλευτική αποζημίωση είναι παχυλή, μετά από τον κ.Δημοσχάκη και ο συνάδερφος του συνταξιούχος πλέον στρατιωτικός, ο Παναγιώτης Φαραντάτος, επέλεξε τον ίδιο δρόμο. Μην κοιτάτε που όλοι εμείς του ιδιωτικού τομέα περιμένουμε να φτάσουμε στα 65 ή και στα 67 χρόνια για να πάρουμε, αν πάρουμε σύνταξη και απλά πληρώνουμε φόρους για να εισπράττουν συνομήλικοι μας από τα 50 τους σύνταξη. Ας γινόμαστε και εμείς αστυνομικοί ή στρατιωτικοί για να γίνει το ίδιο.

Φοβερή η έκφραση Λαμπάκη

Φοβερή η φωτογραφία από τη χθεσινή υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του 1ου Νηπιαγωγείου στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, μεταξύ του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας και του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, παρουσία των Αντιδημάρχων Γιώργου Κουκουράβα(που… χάθηκε αυτή η ψυχή) και Γιώργου Παντελίδη. Όπως βλέπετε η έκφραση του κ.Λαμπάκη τα λέει όλα. Μια εικόνα χίλιες λέξεις.
Λες και παραβρίσκεται σε… κηδεία είναι, αφού το… σοκ της ήττας από τον Γιάννη Ζαμπούκη και της εκλογικής “σφαλιάρας” των πολιτών του δήμου Αλεξανδρούπολης, είναι δεδομένο ότι δεν το έχει ακόμα συνειδητοποιήσει και ξεπεράσει. Όσο μάλιστα πλησιάζει η 1η Σεπτεμβρίου, όταν πλέον θα ανήκει στην αντιπολίτευση και στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα ακούσει τον Πρόεδρο που θα επιλεγεί (κάτι μου λέει ότι θα είναι έκπληξη γι’ αυτόν) να του δίνει το λόγο ως εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης, τόσο η έκφραση του θα είναι πολύ χειρότερη.
Είναι φοβερός πάντως ο απερχόμενος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης. Στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, σχεδόν… ούρλιαζε για μία απόφαση που θέλησε ένα περάσει στην ψηφοφορία ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πλέον Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Στόχος να διευκολύνει την λήψη αποφάσεων από τα δημοτικά συμβούλια, ξεπερνώντας κάποιους σκοπέλους και ορισμένα εμπόδια που έχει δημιουργήσει ο “Κλεισθένης” με την εφαρμογή του από την απερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα θέλει να “χρησιμοποιήσει” τον “Κλεισθένη”

Δίνει την δυνατότητα να ξεπεραστούν όλα αυτά και να μπορούν να λειτουργήσουν οι δήμοι και οι δημοτικές αρχές ώστε να μην είναι όμηροι της αντιπολίτευσης και των μειοψηφιών της. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ.Λαμπάκης συντάχθηκε με την άποψη του επίσης αποτυχημένου δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ από το Αιγάλεω και επιτέθηκε στον κ.Πατούλη για την συγκεκριμένη κίνηση.
Τον έβαλε όμως στη θέση του ο δήμαρχος Αγρινίου λέγοντάς του πως φωνάζει επειδή δεν εκλέχθηκε και πως άλλα έλεγε παλαιότερα για τον “Κλεισθένη” και όσα άσχημα φέρνει στον τρόπο λειτουργίας των δήμων. Όλοι θυμόμαστε πως ο ευρισκόμενος σε αποδρομή δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, εδώ και πολλούς μήνες… ούρλιαζε και διαρρήγνυε τα ιμάτιά του για τον συγκεκριμένο νόμο, λέγοντας πως ως δήμαρχος δεν θα μπορεί να διοικήσει, γιατί δεν θα έχει τους συμβούλους που χρειάζεται προκειμένου να διαθέτει την απαραίτητη πλειοψηφία.
Τότε κατέκρινε έντονα όλη αυτή τη διαδικασία, αφού πίστευε ότι θα είναι και πάλι δήμαρχος και τα έβρισκε όλα χάλια. Τώρα όμως που τον έστειλε σπίτι του ο λαός, θέλει να… αξιοποιήσει τον “Κλεισθένη” και να κάνει δύσκολη την αυτοδιοικητική ζωή του Γιάννη Ζαμπούκη και της νέας δημοτικής αρχής. Μήπως είναι η πρώτη και η μοναδική κωλοτούμπα που έχει κάνει; Έχουμε βαρεθεί να ακούμε, να βλέπουμε και κυρίως να καταγράφουμε κωλοτούμπες του.
Κι ακόμα εξακολουθεί να βάζει κάποιους δικούς του και να γράφουν διάφορες χαζομάρες και ανοησίες, για τα επικοινωνιακά επιτελεία του νέου δημάρχου Αλεξανδρούπολης και πόσο κόστισαν προεκλογικά. Εδώ ισχύει το γνωστό… στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Γιατί αν κάποιος έκανε πανάκριβη προεκλογική καμπάνια στα μέσα ενημέρωσης, αυτός ήταν ο ίδιος ο Βαγγέλης Λαμπάκης. Με δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες προεκλογικά διαφημιστικά σποτάκια σε τοπικά κανάλια και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Νυχτερινή στρατιωτική άσκηση στο Thea Thalassa;

Έχω 32 χρόνια που απολύθηκα από το στρατό, το 1987 και μάλιστα θυμάμαι ότι και τότε, όπως τώρα με την γεώτρηση των Τούρκων στην Κύπρο, υπήρχε μεγάλη ένταση στα ελληνοτουρκικά. Μάλιστα εκείνη την εποχή είχαμε βγει και σε… επάνδρωση θέσεων, γιατί το “Σισμίκ” βγήκε για έρευνες στο Αιγαίο και ο τότε Πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου είχε ξεκαθαρίσει ότι θα το βυθίσει η Ελλάδα.
Δεν θυμάμαι λοιπόν αν οι νυχτερινές ασκήσεις γινόταν Τετάρτη, αλλά σίγουρα δεν πραγματοποιούνταν σε παραθαλάσσια ρεστοράν και beach bar όπως συνέβη χθες βράδυ στο Thea Thalassa στην Αλεξανδρούπολη, το οποίο όπως έμαθα ήταν γεμάτο… στρατιωτικούς. Τι γύρευαν τόσοι πολλοί συγκεντρωμένοι, απόστρατοι αλλά και εξ ενεργεία; Απ’ ότι πληροφορήθηκα έκανε… μάζωξη ο υποψήφιος βουλευτής Παναγιώτης Φαραντάτος και τους προσκάλεσε.
Σε αυτούς άλλωστε σκοπεύει να στηριχθεί και δηλώνει σίγουρος πως θα εκλεγεί με την βοήθεια τους. Τόσο ο ίδιος όσο και οι άνθρωποι του έχουν εξάλλου πάρει… σβάρνα στρατόπεδα και άλλες υπηρεσίες και προσπαθούν να κινητοποιήσουν πρώην συναδέρφους του. Με ενημέρωσαν μάλιστα ότι έκανε και… χιούμορ με αφορμή την επισήμανση μας ότι δεν είναι Εβρίτης αλλά κατάγεται από την Κεφαλλονιά και είπε πως αν και ξένος έχει πολλούς φίλους, ενώ απ’ ότι είδα η… σύνταξη άρχισε να επηρεάζει αφού τα κιλά αυξάνονται.

Κάποιοι εργολάβοι είναι διατεθειμένοι

Κάποιοι εργολάβοι στην πάνω αγωνία τους να βρουν… άκρες με τη νέα δημοτική αρχή, είναι διατεθειμένοι ακόμα και να “δώσουν” τους προηγούμενους και μάλιστα με συγκεκριμένα στοιχεία. Γενικά, για όλη την Ελλάδα μιλάω, αφού όπως μου έλεγε φίλος που γνωρίζει καλά το συγκεκριμένο θέμα, λέει πως αυτό συμβαίνει κάθε φορά που έχουμε αλλαγές δημάρχων. Θα έχει ενδιαφέρουσα συνέχεια πάντως το συγκεκριμένο θέμα. Για να μην… κουνάνε κάποιοι το δάχτυλο με πολύ θράσος…