Συνεχείς αεροψεκασμοί για τα κουνούπια, αλλά τεράστιο πρόβλημα από τις 500.000 στρέμματα τουρκικών ορυζώνων

Συνεχείς αεροψεκασμοί για τα κουνούπια, αλλά τεράστιο πρόβλημα από τις 500.000 στρέμματα τουρκικών ορυζώνων

Στο βόρειο αλλά και νότιο κομμάτι του νομού Έβρου και συγκεκριμένα στην περιοχή Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης συνεχίστηκαν οι αεροψεκασμοί για το σοβαρό πρόβλημα των κουνουπιών, το οποίο όμως εξακολουθεί να παραμένει και λόγω της ύπαρξης 500.000 στρεμμάτων τουρκικών ορυζώνων στην απέναντι παρέβρια περιοχή.

Χθες συνεχίστηκαν άλλη μια μέρα οι αεροψεκασμοί σε περιοχές με στάσιμα νερά που ευνοούν την παρουσία κουνουπιών, από την εταιρεία που έχει αναλάβει την συγκεκριμένη δουλειά  και μάλιστα παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Μεταφορών της ΑΜ-Θ Κώστα Βενετίδη. Όμως, όπως και ο ίδιος επισημαίνει στο Evros-news.gr, ιδιαίτερα στα παρέβρια χωριά μας το πρόβλημα υπάρχει και λόγω της παρουσίας μισού εκατομμυρίου στρεμμάτων ορυζώνων στην Τουρκία.

Επίσης, το αρμόδιο υπουργείο λόγω των γνωστών γραφειοκρατικών διαδικασιών καθυστερεί την έκδοση των απαραίτητων αδειών και αυτό επηρεάζει όπως είναι φυσικό την άμεση παρέμβαση τόσο με επίγειους όσο και με εναέριους ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών, που στον Έβρο αποτελεί μάστιγα διαχρονικά.

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*