ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Υπάρχουν και αυτοί οι υποψήφιοι στον Έβρο και τα… μπλεξίματα Τοψίδη

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Υπάρχουν και αυτοί οι υποψήφιοι στον Έβρο και τα… μπλεξίματα Τοψίδη

Εντάξει βρε παιδιά, μην βαράτε όλοι μαζί πως όλα τα βλέπω στραβά μαύρα και άραχνα και κατηγορώ τους πάντες, χωρίς να λέω καλό λόγο για κανέναν από τους υποψηφίους των εθνικών εκλογών.

Αναφέρομαι στο γεγονός ότι όπως έχετε διαπιστώσει όσοι με διαβάζετε συνέχεια, δεν κάνω διακρίσεις κομμάτων. Προσώπων ασφαλώς και συμβαίνει και ξεχωρίζω κάποιους, τους οποίους κατά τη γνώμη μου πρέπει να τους κριτικάρω και μάλιστα έντονα, ενώ κάποιους άλλους λιγότερο ή και καθόλου, γιατί ενδεχομένως να μην έχουν και τόσο μεγάλο ενδιαφέρον. Άλλωστε κανένας, όσο και αν το υποστηρίζει ή και το θέλει, δεν μπορεί να είναι αντικειμενικός εντελώς, αφού υπεισέρχεται το υποκειμενικό στοιχείο.
Οφείλω όμως να ομολογήσω με ειλικρίνεια, πως σε όλα τα κόμματα όσον αφορά τα ψηφοδέλτια του νομού Έβρου, τουλάχιστον για όσους ανθρώπους ξέρω κάποια πράγματα, υπάρχουν αρκετές πολύ καλές περιπτώσεις. Αξιόλογοι άνθρωποι, με μορφωτικό, ιδεολογικό και κοινωνικό υπόβαθρο και με διαδρομή η οποία είναι αξιοπρόσεκτη και άξια προβολής. Αυτούς αξίζει όσοι επιλέξουν τα κόμματα στα οποία είναι υποψήφιοι  βουλευτές, να τους προσέξουν.
Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για μένα
Θα ξεκινήσω από μία περίπτωση που ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για μένα και για την οποία αφορμή να ασχοληθώ στάθηκε ένα φυλλάδιο που έπεσε στα χέρια μου. Μιλάω για τον υποψήφιο βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Παναγιώτη Ζαπάρτα, καθηγητή Φυσικής, ο οποίος εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως ιδιοκτήτης φροντιστηρίου και όχι στο δημόσιο. Τον κ.Ζαπάρτα ως όνομα τον άκουγα πολλά χρόνια και διαβάζοντας σε βιογραφικό του, μου έκαναν εντύπωση τρία πράγματα.
Πρώτον, ότι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, όπου είναι σχεδόν σίγουρο πως το ΚΙΝ.ΑΛ θεωρείται πολύ δύσκολο αν όχι αδύνατο να εκλέξει βουλευτή στο νομό Έβρου, είναι υποψήφιος και τρέχει να φέρει ψήφος αρχικά στο κόμμα του, το οποίο κινείται με βάση τις δημοσκοπήσεις κοντά στο 7% πανελλαδικά αλλά το ίδιο περίπου και στον Έβρο με βάση τις πρόσφατες Ευρωεκλογές και μετά φυσικά για τον εαυτό του. Το ίδιο βέβαια ισχύει για τους άλλους πέντε συνυποψήφιους του, αλλά ειδικά ο κ,Ζαπάρτας, στέλεχος πολλά χρόνια του ΠΑΣΟΚ στον νομό, έχει ένα στοιχείο το οποίο θεωρώ πολύ θετικό.
Με πολύχρονες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, δεν πήρε καμία κυβερνητική θέση, είτε σε κεντρικό είτε σε τοπικό επίπεδο. Κάτι που θα μπορούσε να το κάνει ασφαλώς πολύ εύκολα αν ήθελε. Επίσης, ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι όσες φορές τον έχω ακούσει από ραδιόφωνο ή τηλεόραση, αλλά και κάποιες ελάχιστες φορές που έτυχε να το ακούσω δια ζώσης, διαπίστωσα μία ευγένεια και μια συμπεριφορά πολιτικού πολιτισμού, όσες και όποιες διαφωνίες και αν είχε με τους συνομιλητές του.

Δεν κοίταξε να τα βολέψει και διαπρέπουν στο εξωτερικό

Καμία σχέση με εντάσεις, έπαρση και όλα αυτά που για έναν άνθρωπο ο οποίος είναι χρόνια σε ένα κομματικό χώρο με πολλά χρόνια Κυβερνήσεων, είναι πολύ σημαντικά. Επίσης, είναι γνωστό ότι αρκετοί… συναγωνιστές του από το ΠΑΣΟΚ, κυρίως παλαιότερα που δεν υπήρχε το ΑΣΕΠ αλλά και με αυτό να λειτουργεί, φρόντισαν να… τακτοποιήσουν με διάφορους τρόπους και με κάποια “παραθυράκια” τα παιδιά τους στο Δημόσιο.
Διαβάζω λοιπόν χαρακτηριστικά στο βιογραφικό του, πως η κόρη του Νάντια είναι νομικός και εργάζεται σε κορυφαία νομική εταιρεία του Λονδίνου και ο γιος του Μάνος είναι διδάκτορας Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύσης στην Ελβετία. Αυτό για μένα πραγματικά ήταν το αποκορύφωμα. Ένας άνθρωπος, που χωρίς να τον γνωρίζω προσωπικά με εντυπωσίασε με βάση όλα αυτά τα στοιχεία που σας ανέφερα.
Το κυριότερο είναι ότι τα παιδιά του τα μόρφωσε και με την αξία τους διαπρέπουν στο εξωτερικό, όπως δυστυχώς συμβαίνει και με χιλιάδες ελληνόπουλα που επίσης έφυγαν από την πατρίδα για να βρουν διέξοδο στα όνειρα τους. Θα μπορούσε, λειτουργώντας όπως οι περισσότεροι γονείς να τα κρατήσει κοντά του, να… εκμεταλλευτεί τον πολιτικό χώρο που ανήκει και ο οποίος κυβέρνησε πάρα πολλά χρόνια, για να τα… βολέψει στο Δημόσιο αλλά δεν το έκανε.

Γλίτωσε έτσι και “μπλεξίματα” σαν

αυτά που έχει ο… Δημοσχάκης

 Να λοιπόν ένας άνθρωπος σε ψηφοδέλτιο, αυτό του Κινήματος Αλλαγής,  που αξίζει τον κόπο να τον ψηφίσει κάποιος. Κι επειδή μιλήσαμε για παιδιά και δυνατότητα… βολέματος, η περίπτωση Ζαπάρτα έρχεται σε αντιδιαστολή με κάποιους άλλους, οι οποίοι βόλεψαν τα παιδιά τους στο Δημόσιο και όχι μόνο, είναι οικογενειακώς στον δημόσιο τομέα και όταν αυτό αναδεικνύεται προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Αυτά τα γλίτωσε.
Να σας θυμίσω τι έγινε πριν από λίγο καιρό και πόσες συνεντεύξεις αναγκάστηκε να δώσει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Δημοσχάκης για το θέμα διορισμού του γιου του τον οποίο ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατήγγειλε ότι προσπάθησε να μετατάξει από το γυμναστήριο της Βουλής σε άλλη υπηρεσία, για να έχει το προνομιακό μισθολόγιο όσων υπαλλήλων είναι στα γραφεία και εισπράττουν περισσότερους από 12 μισθούς που ισχύει για όλους τους άλλους δημόσιους υπαλλήλους.
Αφήστε που οι πληροφορίες από την Αθήνα λένε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται και για άλλες παρόμοιες ενέργειες που στόχο θα έχουν να αναδείξουν παρόμοια θέματα, ώστε να πετάξουν το… μπαλάκι στη Ν.Δ και σε συγκεκριμένα στελέχη της, θέλοντας να δείξουν πως αυτοί έκαναν πολύ χειρότερα και δεν πρέπει να κουνάνε το δάχτυλο.

Βοήθησε ουσιαστικά τον τόπο του

Να πάω και στο ΣΥΡΙΖΑ και θα επαναλάβω αυτό που ήδη έχω γράψει, για την περίπτωση του Βασίλη Τσολακίδη που είναι υποψήφιος βουλευτής στον Έβρο. Ένας άνθρωπος που κατάγεται από την περιοχή και συγκεκριμένα το Νεοχώρι Ορεστιάδας και έχει φροντίσει όλα αυτά τα χρόνια, από τις διάφορες θέσεις που κατείχε σε ιδιωτικό τομέα αλλά και Δημόσιο ως Πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), να βοηθήσει τον τόπο του.
Με τη δημιουργία του εργοστασίου της YTONG και της THRAKON στο Νεοχώρι, την στιγμή που οι πολυεθνικές όπου ανήκε ήθελαν να πάνε την δραστηριότητα στη γειτονική Τουρκία. Αυτός επέμεινε, το πέτυχε και βρήκαν δουλειά δεκάδες άνθρωποι, συγχωριανοί του αλλά και από την περιοχή. Ως Πρόεδρος του ΚΑΠΕ από το 2015 βοήθησε για τον ερχομό του φυσικού αερίου, για τη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων στο νομό, για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Επίσης βοήθησε τον δήμο Αλεξανδρούπολης στη γεωθερμία και σε άλλα θέματα, παρ ότι ο δήμαρχος ήταν άλλης ιδεολογίας και είχε άριστη συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Φαλέκα. Τέτοια που ο κ.Φαλέκας δεν είχε ούτε με τους υπουργούς και τους ανθρώπους της Ν.Δ στην οποία ανήκει, όταν αυτή ήταν Κυβέρνηση. Επέλεξε λοιπόν ο κ.Τσολακίδης να δώσει την “μάχη” στην περιοχή απ’ όπου κατάγεται, αν και το πολύ να εκλέξει έναν βουλευτή το κόμμα του.

Τα έχουμε γράψει πολλές φορές

Εγώ ΣΥΡΙΖΑ όπως ξέρετε ούτε είμαι, ούτε πρόκειται να ψηφίσω, αν πάντως ανήκα στον συγκεκριμένο χώρο, τέτοιους ανθρώπους θα επέλεγα. Που προσφέρουν ουσιαστικά έργο και βοηθούν την περιοχή. Άλλη μια αξιόλογη περίπτωση λοιπόν, όπως αυτή του Παναγιώτη Ζαπάρτα που επίσης ανέφερα. Έτσι για να μην λέτε πως μονίμως γκρινιάζω και κριτικάρω.
Για τους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας δεν χρειάζεται να αναφερθώ, αφού τα έχω γράψει πάρα πολλές φορές και έχω παρεξηγηθεί για κάποιες από τις απόψεις μου οι οποίες αφορούν συγκεκριμένους υποψήφιους, αλλά προφανώς και τις διατηρώ και δεν τις αλλάζω με τίποτα. Όταν σε ένα κόμμα στο οποίο ο Πρόεδρος του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εν προκειμένω, λέει πως θα κυβερνήσει με τη γενιά του, με ανθρώπους της εργασίας, των επιχειρήσεων και επαγγελματίες της καθημερινότητας που παράγουν πλούτο μέσα από τη δουλειά τους και αφήνει εκτός ψηφοδελτίων τον άνθρωπο που κατ εξοχήν εκφράζει κάτι τέτοιο, τον Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ, επιλέγοντας δυο απόστρατους συνταξιούχους, τότε τι να πω.
Κι όλα αυτά σε έναν νομό που χρειάζεται επειγόντως επενδύσεις, ανάπτυξη, δουλειές και όπου η ανεργία μαστίζει ιδιαίτερα τα νέα παιδιά. Δεν μπορεί να κάνεις λοιπόν αντίθετες επιλογές και φυσικά άλλη μια φορά επισημαίνω αυτή την αντίθεση στα λόγια με τις πράξεις του Προέδρου της Ν.Δ και αυριανού Πρωθυπουργού όπως δείχνουν τα πράγματα, του κ.Μητσοτάκη.

Μετά την κατραπιά ήρθαν και τα

μπλεξίματα για τον Τάκη Τοψίδη

Δεν του φτάνει του φίλο μου Τάκη (Τάκης, Τάκης οε οε οε) Τοψίδη η τεράστια στενοχώρια για την… κατραπακιά που “έφαγε” από τον Χρήστο Μέτιο στις Περιφερειακές εκλογές, έχει μπλέξει και με το ποιος τελικά θα είναι ο τέταρτος περιφερειακός σύμβουλος από τον Έβρο, που μαζί με τον ίδιο και τους δύο… συναγωνιστές του από το ΚΙΝ.ΑΛ (παλαιό ΠΑΣΟΚ) Σταυρό Βαβία και Νίκο Βουλγαρίδη, θα εκπροσωπούν το νόμο.
Βλέπετε υπήρξαν αλλαγές και ενώ αρχικά είχε εκλεγεί η Αλεξάνδρα Γκουλιάμα, τώρα μετά από τις επανακαταμέτρηση βγήκε νικητής ο Κωστάκης Εξακουστός και παίρνει τη θέση της. Μαθαίνω πως η πλευρά της κ.Γκουλιάμα η οποία και είχε όντως αν και πρώτη φορά υποψήφια, πολύ καλή παρουσία και κατάφερε αρχικά να είναι στην προνομιούχο τρίτη θέση, σκοπεύει να… εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που της δίνει ο νόμος για να οριστικοποιηθεί η κατάταξη. Να είναι σίγουρη και βέβαιη πως το τελικό αποτέλεσμα θα αντανακλά την ψήφο του κόσμου.
Μια λύση βέβαια θα ήταν να παραιτηθεί ο κ.Τοψίδης εντελώς. Εξάλλου, εγώ που τον ξέρω πάνω από 30 χρόνια, γνωρίζω πως δεν τον… συγκινούν οι ρόλοι του αντιπολιτευόμενου περιφερειακού συμβούλου. Ο φίλος μου ο Τάκης τα έδωσε όλα, μαζί με αυτόν και οι φίλοι του που τον στήριξαν ηθικά αλλά και με διάφορους άλλους τρόπους, για να βγει Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ γιατί ήθελε να… προσφέρει και να εκτοξεύσει την Περιφέρεια.
Να λύσει όπως έλεγε το πρόβλημα της ανεργίας, να εγκατασταθεί ή να βάλει αντίσκηνο έξω από το Ευρωκοινοβούλιο και να… μαζεύει Ευρωπαϊκά προγράμματα, να επιβάλει το μεταφορικό ισοδύναμο, να λύσει το συγκοινωνιακό πρόβλημα με τη Σαμοθράκη (παλαιότερα που επιχείρησε να φτιάξει και πλοίο η προσπάθεια… ναυάγησε) και όλα αυτά τα… όμορφα που έλεγε προεκλογικά. Δυστυχώς ο κόσμος δεν εκτίμησε τις… αγνές του προθέσεις και εν κατάφεραν να τον πείσουν όσα έλεγε για να τον ψηφίσει.
Μην ακούτε και μη διαβάζετε τις ανοησίες που έγραφε τόσον καιρό ο δικός μας, ο Πιτιακούδης εδώ στο Evros-news.gr. Ότι ο Τάκης ενδιαφερόταν μόνο να διαχειριστεί τα εκατοντάδες εκατομμύρια των κονδυλίων της Περιφέρειας. Βλακείες ήταν. Από αγνή και άδολη αγάπη για την Περιφέρεια έκανε τόσα έξοδα (για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ακούω) ο κ.Τοψίδης, έτρεχε επί μήνες, είχε την συμπαράσταση των 99 από τα 100 σάιτ σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και μόνο στο δικό μας ο… κομπλεξικός Πιτιακούδης θυμήθηκε τα “φρουτάκια”, ότι διόρισε τη γυναίκα του σε επιτροπή του Επιμελητηρίου και άλλα τέτοια.

Ο… Ναρκαλιευτής