Τον… χαβά του ο Πουλιλιός – Έχασε τις εκλογές, αλλά συνεχίζει απ’ ευθείας αναθέσεις σε δικούς του!!!

Τον… χαβά του ο Πουλιλιός – Έχασε τις εκλογές, αλλά συνεχίζει απ’ ευθείας αναθέσεις σε δικούς του!!!

Τον… χαβά του ο δήμαρχος Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός, αφού μπορεί να έχασε τις εκλογές και οι πολίτες του δήμου Σουφλίου να τον έστειλαν στην αντιπολίτευση έπειτα από 28 χρόνια εκλέγοντας τον Παναγιώτη Καλακίκιο, αλλά συνεχίζει να κάνει αυτό που… ξέρει καλά. Τις απ΄ ευθείας αναθέσεις σε δικούς του ανθρώπους.

Τις τελευταίες ημέρες για παράδειγμα, με απ’ ευθείας ανάθεση έδωσε στην Παπαζή Αηδόνα, σύζυγο του πρώην Αντιδημάρχου, νυν δημοτικού του συμβούλου και εκ νέου εκλεγέντος Χρήστου Καραγιάννη, συνολικά το ποσό των  ευρώ, για προμήθειες υλικών θέρμανσης και ύδρευσης κοντά στις 40.000 (39.388 ευρώ), σύμφωνα με τις αποφάσεις του οι οποίες δημοσιεύθηκαν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 20 Ιουνίου 2019.

ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΟΡΦΕΑΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΟΥΦΛΙ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΟΥΦΛΙ

Όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές, οι απ’ ευθείας αναθέσεις μέχρι 20.000 (χωρίς ΦΠΑ) είναι ΝΟΜΙΜΕΣ, αλλά ο ευρισκόμενος σε αποδρομή δήμαρχος Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός κυριολεκτικά το έχει… ξεφτιλίσει στον συγκεκριμένο τομέα, φτάνοντας στο σημείο να δίνει δουλειές ακόμα και στον… ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, όπως ανέδειξε το προηγούμενο χρονικό διάστημα το Evros-news.gr. Καλά σε Αντιδημάρχους και σε συζύγους τους είναι σύνηθες φαινόμενο και εξακολουθεί να το κάνει και τώρα, ενώ ένας από τους λόγους που τον αποδοκίμασε ο λαός του Σουφλίου ήταν και αυτός.

Παράλληλα, στις 31 Αυγούστου θα αποτελέσει παρελθόν ως δημοτική αρχή και ήδη ο μεγάλος νικητής των εκλογών Παναγιώτης Καλακίκος με τους συνεργάτες του έχουν ξεκινήσει να ενημερώνονται. Με τέτοιες αποφάσεις όμως ο κ.Πουλιλιός ΝΑΡΚΟΘΕΤΕΙ την επόμενη ημέρα στον δήμο και η βιασύνη του να δίνει απ’ ευθείας αναθέσεις, αυξάνει τα δεδομένα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν, με κίνδυνο να παραλάβει η καινούργια δημοτική αρχή… άδεια ταμεία.

 

 

2 Σχόλια

 1. ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΡΑΓΕ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ;

  • Προκρούστης

   Πάνω από 5.000,0 € όλες οι δαπάνες στέλνονται για προληπτικό έλεγχο. Τώρα αναφορικά με το θέμα μας έχουμε τις εξής περιπτώσεις :
   1η περίπτωση : Εφόσον τηρούνται όλες οι νόμιμα προβλεπόμενες διαδικασίες, η θεώρηση θα γίνει κανονικά και με τον νόμο!!!
   2η περίπτωση : Εάν βρεθεί σύννομη η δαπάνη και επιστρέψει με πράξη, τότε θα απαντηθεί η πράξη και εφόσον γίνει αποδεκτή η αιτιολόγηση της απάντησης, η θεώρηση θα γίνει κανονικά και με τον νόμο!!!
   3η περίπτωση : Εάν πάλι δεν γίνει δεκτή η απάντηση στην πράξη τότε θα σταλεί στην ολομέλεια του ελεγκτικού και εκεί είτε θα γίνει δεκτή είτε όχι οπότε καταλήγουμε στην πάγια γνωστή τακτική που ακολουθούν όλοι οι δήμαρχοι με πρώτο διδάξα, το δήμαρχο της πρωτεύουσας του Νομού…η οποία είναι, η
   4η περίπτωση : Ο προμηθευτής ανάδοχος προσφεύγει δικαστικά και παίρνει τα φράγκα και με τόκο εάν το επιθυμεί, κανονικά με τον νόμο!!!!

   Η 4η περίπτωση μπορεί να είναι, όπως συμβαίνει και τις περισσότερες φορές στη θέση της 1ης περίπτωσης εάν δεν σταλεί το σχετικό ένταλμα για θεώρηση ή στη θέση της 3ης περίπτωσης ανάλογα με την περίπτωση…….που κρίνεται από το δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο των οικονομικών και προμηθευτή..

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*