Στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.Ελπιδοφόρου ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς

Στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.Ελπιδοφόρου ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς

Στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.Ελπιδοφόρου που έγινε στη Νέα Υόρκη, βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, μαζί με πολλούς ακόμα από την Ελλάδα.

Ο  κ.Πέτροβιτς μίλησε και φωτογραφήθηκε με το νέο Αρχιεπίσκοπο, αλλά και τον πρώην Αμερικής κ.Δημήτριο, ενώ έγραψε γι’ αυτή την σημαντική στιγμή τόσο της Ορθοδοξίας όσο και της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ: “Ιστορικές στιγμές για την ομογένεια, την Ορθοδοξία και τον ελληνισμό, η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου. Πλήθος κόσμου, Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι, Έλληνες Ομογενείς, πολιτικοί, εκπρόσωποι της ελληνικής και της αμερικανικής κυβέρνησης, Ιεράρχες αλλά και αγιορίτες Ηγούμενοι, βρεθήκαμε το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στην Νέα Υόρκη για την τελετή ενθρόνισης.


Ο έβδομος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, στον ενθρονιστήριο λόγο του, έδειξε αμέσως την δυναμική και την αγάπη με την οποία επιθυμεί να ποιμάνει στην Αμερική.
Μετά την ολοκλήρωση της τελετής ενθρόνισης, δόθηκε δεξίωση κατά τη διάρκεια του οποίου πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί από επιφανείς ομογενείς, εκπροσώπους της αμερικανικής πολιτείας και οικονομικούς παράγοντες.
Άξιος ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος!”.

 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*