ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο “οικολόγος” Μαλτέζος, η κόκκινη μπλούζα της Γκαρά και ποιοί… ράβουν κυβερνητικά κουστούμια στον Έβρο

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο “οικολόγος” Μαλτέζος, η κόκκινη μπλούζα της Γκαρά και ποιοί… ράβουν κυβερνητικά κουστούμια στον Έβρο

Ειλικρινά δεν μπορώ να σας καταλάβω ορισμένους. Αρχίζει στο ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ να βάζει… νάρκες για πολλά και διάφορα ο… Ναρκαλιευτής, αρχίζετε τα μηνύματα στο facebook, στο e-mail ή τα τηλέφωνα όσοι έχετε σχέσεις μαζί μου.

Μην “βαράς” αυτόν, άσε ήσυχο τον άλλον, είσαι πολύ σκληρός με κάποια πρόσωπα και καταστάσεις, σιγά μην… δαγκώσεις τη γλώσσα σου και δηλητηριαστείς από το φαρμάκι που στάζεις η… άλλη.

Με πιάνει το… ήρεμο και καλόκαρδο μου, γράφω θετικά σχόλια και καλά λόγια για όλους, όπως έγινε στο τελευταίο ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ της περασμένης Κυριακής, πάλι δεν σας αρέσει. Πολύ… light έγινες, “χάλασες” και εσύ και έγινες σαν τους άλλους και διάφορα τέτοια που μου στέλνετε αυτές τις μέρες. Λες και εγώ δεν έχω το ίδιο πρόβλημα από την Κυριακή, όταν και στο μεγαλύτερο χώρο της σελίδας έγραψα εγκώμια για υποψήφιους από διάφορα κόμματα. Λες και έχω πάρει Λεξοτανίλ είμαι όλο αυτό το διάστημα. Κοιτάζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη κιαι δεν τον αναγνωρίζω. ¨Οχι βέβαια απ’ τα κιλά που πήρα τελευταία, από τα λουκάνικα και τους καβουρμάδες (ΔΕΛΙΝΤΖΗ φυσικά, αφού είναι τα καλύτερα).
Γι’ αυτό λοιπόν σήμερα, αποφάσισα να γίνω και πάλι ο γνωστός… Ναρκαλιευτής που ξέρετε, μια και η προεκλογική περίοδος έχει “φφουντώσει” για τα καλά. Θ’ αρχίσω από το κυβερνητικό κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή ένα γεγονός που διαπίστωσα και εγώ ο ίδιος κάνοντας βόλτα στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και το καυτηρίασαν αρκετοί συμπολίτες μας, ακόμα και ανήκοντες στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.  Την… ρύπανση του περιβάλλοντος, από προεκλογικά φυλλάδια συγκεκριμένου υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο, με τα οποία οι άνθρωποι του γέμισαν πολλά αυτοκινήτων. Κι αυτά τα παίρνει ο αέρας και τα σκορπάει παντού.

Γέμισε τα παρμπρίζ αυτοκινήτων με φυλλάδια του

Στον Μενέλαο Μαλτέζο αναφερόμαστε, που ενώ το κόμμα του συζητάει συνεργασία στις εκλογές της 7ης Ιουλίου με τους Οικολόγους, οι οποίοι και είναι πολύ αυστηροί με την οποιαδήποτε επιβάρυνση του περιβάλλοντος, αυτός με τις συγκεκριμένες ενέργειες του μόνο “οικολόγος” δεν είναι. Αφήστε που ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ απαγορεύει στους βουλευτές του να βάζουν διαφημιστικά banner στα site και επικαλείται γι’ αυτό… πολιτικό πολιτισμό, την ίδια στιγμή βλέπουμε υποψήφιο βουλευτή του στον Έβρο να κατακλύζει τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων και την πόλη, με εκατοντάδες διαφημιστικά φυλλάδια.
Είναι λοιπόν υποκριτικό στα λόγια να εμφανιζόμαστε ως υπέρμαχοι της οικολογίας και της προστασίας του περιβάλλοντος και να κάνουμε το αντίθετο με τις πράξεις μας. Δεν είναι βέβαια η μοναδική περίπτωση, του πρώην αναπληρωτή Συντονιστή της Νομαρχιακής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ κ.Μαλτέζου που ενεργεί έτσι. Την στιγμή που εμφανίζεται με δηλώσεις του υπέρμαχος της “συντροφικότητας” και της συνεργασίας όλων των υποψηφίων για το καλό πάνω απ’ όλα του κόμματος, αυτός ενεργεί και κινείται εντελώς μόνος του. Γιατί το μόνο που τον ενδιαφέρει, είναι όπως δείχνει και οι κινήσεις του όλο αυτό το διάστημα, πως θα εκλεγεί βουλευτής.
Να πάρει δηλαδή αυτός την μία έδρα που θα καταλάβει στην καλύτερη περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο. Ήρθε ο Αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος και μίλησε στην Αλεξανδρούπολη σε μία αξιόλογη Ημερίδα, αλλά ο Μενέλαος Μαλτέζος ήταν “εξαφανισμένος”. Προτίμησε να πάει στην Σαμοθράκη για να μαζέψει… ψηφαλάκια. Τζάμπα μάλιστα με το πλοίο, μκια και είναι μέτοχος στην SAOS Ferries και δεν πληρώνει. Επισκέφθηκαν την πόλη ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Διονύσης Τεμπονέρας αλλά και ο γενικός γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Χρ. Λαμπρίδης να μιλήσουν σε σημαντική ημερίδα για το λιμάνι, αλλά πάλι άφαντος ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
“Πλήρωσε” την “¨εικόνα” του ΣΥΡΙΖΑ

με αποφάσεις και ενέργεις του

Πήρε τους συνεργάτες του και γυρνούσε το νομό για να μαζέψετε ψήφους. Κορόιδο είναι; Άσε σου λέει τους άλλους, τον Καίσα, τον Ρίζο, την Γκαρά, τον Τσολακίδη να στηρίζουν τις κομματικές εκδηλώσεις, εγώ έχω στόχο την εκλογή ως βουλευτής και αυτός προέχει. Εξάλλου ως αναπληρωτής Συντονιστής στη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, δεν δημιούργησε και λίγα προβλήματα με κινήσεις και ενέργειες του. Δημιουργώντας αρνητικές εντυπώσεις επικοινωνιακά για την Κυβέρνηση και το κόμμα. Όλα αυτά “πλήγωσαν” την κυβερνητική “εικόνα” και μέτρησαν στη συνολική αρνητική άποψη που έχουν οι πολίτες για τον ΣΥΡΙΖΑ. γι’ αυτό ήρθε η τεράστια κατραπακιά στις Ευρωεκλογές και όλα δείχνουν ότι θα κατορθώσουν, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να βγάλουν αυτοδύναμο Πρωθυπουργό τον Κούλη Μητσοτάκη. 
Από που ν’ αρχίσω με τα… φάουλ Μαλτέζου. Με το σκάφος του λιμενικού ΓΑΥΔΟΣ που έστειλε εκείνο το e-mail για εκδορμή χειροκροτητών στην Σαμοθράκη τα Θεοφάνεια που ήρθε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ουσιαστικά μετέτρεψε σε ΣΥΡΙΖΑ Travel ένα κρατικό σκάφος; Με αποτέλεσμα να γίνει χαμός και στα αθηναϊκά ΜΜΕ που αναπαρήγαγαν τις αποκαλύψεις του Evros-news.gr; Από την… φοβερή έμπνευση του για στήριξη του Δημήτρη Λαζόπουλου από το κόμμα ως υποψήφιου δημάρχου Αλεξανδρούπολης, ο οποίος “πάτωσε” και ήρθε τελευταίος και καταϊδρωμένος; Επιλογή του κ.Μαλτέζου ήταν.
Ξέρω ότι με όλα αυτά που γράφω θα παρεξηγηθούν κάποιοι φίλοι μου… δεξιοί επιχειρηματίες, οι οποίοι συνεργάζονται μαζί του επαγγελματικά, αφού έχει ένα από τα καλύτερα κια πιο οργανωμένα λογιστικά γραφεία. Μην κοιτάτε που στα λόγια ο Μενέλαος Μαλτέζος έχει την γνωστή, αριστερή, ιδεοληπτική ρητορική. Μια χαρά συνεργάζεται επαγγελματικά (και καλά κάνει) με τους δεξιούς επιχειρηματίες και το… κεφάλαιο και φυσικά του αρέσει να μιλούν γι’ αυτόν κολακευτικά. Αν κανένας θεσμικός που είναι στην κεντροδεξιά παράταξη πει καλά λόγια για άλλους συνυποψήφιους του, αυτός και οι “σύντροφοι” του θυμούνται ότι είναι αριστεροί και δεν πρέπει.

Αμάν με αυτή την… κόκκινη μπλούζα

Μια και είμαστε όμως στον συγκεκριμένο χώρο, αυτές τις ημέρες στην Αλεξανδρούπολη, άκουγα την ίδια επισήμανση. Έβλεπαν πολύ, την είδα και εγώ την μεγάλη μου… αδυναμία, τη Νατάσα Γκαρά να κυκλοφορεί και να φοράει εκείνη την γνωστή, κόκκινη μπλούζα. Συνήθως με το μαύρο φαρδύ παντελόνι. Να μην έχει άλλο να φορέσει αποκλείεται. Τόσες χιλιάδες ευρώ παίρνει 4 χρόνια τώρα με τυην βουλευτική αποζημίωση, μπορεί να αγοράσει ότι θέλει. Μπας και έχει πολλά… σετ μαζί και τα αλλάζει; Πως το τραγουδούσε η Ελευθερία Αρβανιτάκη; “Βάλε το κόκκινο φουστάνι”; Μάλλον θα γράψει άλλος κανένα τραγούδι… “βγάλε την κόκκινη μπλούζα”.
Νέα κοπέλα είναι, δεν φοράει κάτι διαφορετικό; Κι αν δεν ξέρει, ας ζητήσει την βοήθεια… (καταλάβατε όλοι ποιόν θα αναφέρω) του κορυφαίου σε στυλιστικές επιλογές, του fashion icon Κώστα Γκοτσίδη. Εξάλλου μια χαρά τα πάει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τον Βαγγέλη Λαμπάκη και την παράταξη του, άσχετα αν ήταν και αυτός ένας από τους λόγους  που οι δεξιοί ψηφοφόροι την δεύτερη Κυριακή “μαύρισαν” τον κ.Λαμπάκη και ψήφισαν Γιάννη Ζαμπούκη.
Έπεσε στα χέρια μου το προεκλογικό φυλλάδιο της κ.Γκαρά, το οποίο προφανώς το τύπωσε στην οικογενειακή επιχείρηση της μητέρας της. Εδώ τυπώνει χιλιάδες παρόμοια έντυπα και με απευθείας αναθέσεις του δήμου Ορεστιάδας και του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη (ωραία παρέα είχε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στην Σαμοθράκη έμαθα) και αφού έχει το… μαγαζί δικό της, δεν θα κυκλοφορήσει χιλιάδες έντυπα; Μόνο που αυτά που προβάλλει ως τεράστιες επιτυχίες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο στα τέσσερα αυτά χρόνια, δεν υπάρχουν. Ξέρετε ποια αναφέρει;

Τα “παραμύθια” του φυλλαδίου της

Την αυτονόμηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, η οποία έγινε λίγο καιρό πριν τις εκλογές και ακόμα έχει μείνει στα χαρτιά. Γιατί ούτε διοικητικό συμβούλιο έχει οριστεί ακόμα, παρά μόνο δόθηκε μια σφραγίδα και ένα ΑΦΜ, ούτε Διοικητής μόνο του Νοσοκομείου έχει διοριστεί, ούτε επιστημονικό συμβούλιο, ούτε τίποτα. Αμ το άλλο; Ο Έβρος εντάχθηκε λέει στην Α’ Ζώνη για το επίδομα θέρμανσης. Το οποίο η Κυβέρνηση της μείωσε στο ελάχιστο σε σχέση με αυτό που δινόταν από την προηγούμενη Κυβέρνηση των ανάλγητων Σαμαρά-Βενιζέλου και ο κόσμος που καταναλώνει χιλιάδες ευρώ κάθε χειμώνα στον Έβρο για θέρμανση, παίρνει πίσω… ψίχουλα.
Καλά, για την αναβάθμιση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης… δακρύσαμε. Τέσσερα χρόνια και ακόμα… συζητούν τις υποπαραχωρήσεις, η μαρίνα τουριστικών σκαφών που είχε εξαγγελθεί άφαντη και καλά που μεταφέρουν οι Αμερικανοί στρατιωτικό υλικό και υπάρχει κίνηση στο λιμάνι. Επίσης, την στήριη του αγροτικού τομέα πως την εννοεί η κ.Γκαρά. Με το κλείσιμο του εργοστασίου Ζάχαρης Ορεστιάδας οριστικά, με το ότι είναι απλήρωτοι χρόνια τευτλοπαραγωγοί και επί μήνες οι εργαζόμενοι και πολλού βαμβακοπαραγωγοί δεν έχουν πάρει ακόμα τις αποζημιώσεις ή οι αγρότες που επλήγησαν από πλυμύρες τα χρήματα τους επί χρόνια;
Όσο και να προσπαθήσει λοιπόν, ότι και να γράψει δεν πείθει ούτε τους ίδιους τους “συντρόφους” στον ΣΥΡΙΖΑ, που όπως έχουμε γράψει με βάση την δημοσκόπηση της Kapa research, είναι έντονα δυσαρεστημένοι και η κ.Γκαρά έχει τις περισσότερες αρνητικές γνώμες ανάμεσά τους. Την κατηγορούν πως έκανε προσωπικά “παιχνίδια” με δεξιούς υποψηφίους. Όπως τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, τον δήμαρχο Σουφλίου Βαγγέλη Πουλιλιό  ή τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Χριστόδουλο Τοψίδη. Αυτοί θα πρέπει να περιμένει τώρα να την ψηφίσουν για να εκλεγεί, αν και όλα δείχνουν πως δεν έχει την παραμικρή τύχη να πάρει την μία και μοναδική έδρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Έρχεται ο Μητσοτάκης, ράβουν κοστούμια

 Όσον αφορά τη Νέα Δημοκρατία, την Παρασκευή ανεβαίνει στον Έβρο ο Πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν ξέρω αν επαναλάβει αυτό που συνηθίζει να λέει τελευταία, προειδοποιώντας όσους ετοιμάζονται για κάποιο κυβερνητικό πόστο και… ράβουν υπουργικά ή άλλα κοστούμια. Πάντως και στην περιοχή μας υπάρχουν τέτοιοι. Με πρώτο και καλύτερο τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Άκη Παρασκευόπουλο, ο οποίος είναι ανύπαρκτος και πολύ… λίγος, αλλά προαλείφεται για Πρόεδρος σε κάποιο Οργανισμό. έχει μάλιστα και προτίμηση στην… ΓΑΙΟΣΕ. Το εκλογικό περίπτερο του κόμματος είναι μονίμως κλειστό βέβαια στην Αλεξανδρούπολη, αλλά σιγά  μην ασχολείται με τέτοια μικροπράγματα.
Δεν είναι βέβαια μόνο αυτός. Ο νυν βουλευτής Τάσος Δημοσχάκης, δεν το κρύβει και στις κατ ιδίαν συζητήσεις του το επικαλείται, ότι επιθυμεί και έχει πολλές πιθανότητες να πάρει κάποια υπουργική θέση είτε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ως απόστρατος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, είτε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας μια και είναι αναπληρωτής Τομεάρχης του κόμματος. Μάλιστα αυτό προφανώς και διακινείται προεκλογικά, ως επιχείρημα για να πειστούν κάποιοι ψηφοφοφόροι της Ν.Δ να τον επιλέξουν. Γιατί μαθαίνω πως αντιμετωπίζει… θέματα, ακόμα και σε συναδέρφους του αστυνομικούς που έχουν παράπονα.
Κι αυτό είναι πρόβλημα, γιατί αν ο κ.Δημοσχάκης δεν ψηφιστεί από αστυνομικούς και στρατιωτικούς, ιδίως συνταξιούχους σαν και τον ίδιο (από τα 53 του χρόνια), από ποιον να ψηφιστεί; Από τους επαγγελματίες, τους καταστηματάρχες ή τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες; Που να γνωρίζει ο βουλευτής της Ν.Δ τι σημαίνει στην ιδιωτική οικονομία άγχος και αγωνία να πληρώσεις τον ΦΠΑ, τον ΕΦΚΑ (ΙΚΑ και ΤΕΒΕ παλαιότερα) και άλλες υποχρεώσεις; Μια ζωή εργοδότη το… ΑΤΜ είχε ο ίδιος και μάλιστα ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ, αφού και η σύζυγος με τα δυο του παιδιά ουσιαστικά από το Κράτος(εν τη ευρεία έννοια) πληρώνονται.

Ζόρια ακόμα και στο Διδυμότειχο

Γι’ αυτό και τα… παράτησε όσα έλεγε τον Ιανουάριο του 2015 περί ιδιωτικής οικονομίας, περί ίδρυσης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων και κάθε πόλη του Έβρου και άλλα τέτοια, που του έδωσαν βέβαια την δεύτερη ψήφο και εξελέγη ενώ οι Γεροντόπουλος, Δερμεντζόπουλος τότε… κυνηγούσαν ο ένας τον άλλον. Τώρα όπως είδα σε ένα βίντεο που μας έστειλε να προβάλλουμε, μόνο στις ερωτήσεις, επερωτήσεις και αναφορές στη Βουλή που έκανε αναφέρεται ο…. υποφαινόμενος και ομιλών, όπως του αρέσει να αυτοαποκαλείται ζρησιμοποιώντας φρασεολογία λες και είναι ακόμα αστυνομικός.
Προσπαθεί να δείξει πόσο πολύ προσπάθησε για τον Έβρο να δώσει λύσεις, αλλά όπως άκουσα από πολλούς στο Διδυμότειχο, οι συντοπίτες του πέρα από το γεγονός ότι κάποιοι είναι έξαλλοι γιατί “άδειασε” τον υποψήφιο δήμαρχο Χρήστο Τοκαμάνη και έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να εκλεγεί ο Ρωμύλος Χατζηγιαννογλου του οποίου η συντριπτική πλειοψηφία των συμβούλων ανήκει ΠΑΣΟΚ, κανένας δεν ξεχνάει ότι ψήφισε ΠΑΡΩΝ στη Βουλή όταν ψηφίστηκε η τροπολογία για την Αυτονόμηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Γιατί όπως σημειώνουν αρκετοί, ακόμα και αν το κόμμα του πήρε άλλη θέση, ο ίδιος ως βουλευτής Έβρου και μάλιστα καταγόμενος από το Διδυμότειχο, έπρεπε να διαφοροποιηθεί.
Τελειώνοντας και επειδή πολύς λόγος γίνεται και ακούω και κάποιες γκρίνιες ακούω για το ψηφοδέλτιο και τις δυο γυναίκες που επιλέχθηκαν, να θυμίζω ποιές ήταν οι δυο υποψήφιες τον Ιανουάριο του 2015 με τη Νέα Δημοκρατία στον Έβρο. Η Όλγα Βρετοπούλου και η Αλεξάνδρα Καλεντζίδου. Τώρα είναι η Έλενα Σώκου με την Χρύσα Μπαχαρίδου και ο λαός του νομού, όπως και με τους τέσσερις άνδρες υποψήφιους, είναι εκείνος που θα αποφασίσει.

Πολλά σχόλια για τον αποκλεισμό Χατζημιχαήλ

Οφείλω επίσης να επισημάνω, ότι άκουσα πολλά σχόλια για τον αποκλεισμό του Κώστα Χατζημιχαήλ από το ψηφοδέλτιο (καλά να… πάθει που δεν ζητούσε την άδεια του Δημοσχάκη για να εκφράσει άποψη). Στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν επικριτικά για την απόφαση του κόμματος και του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη που έχει και την τελική απόφαση, να τον αφήσουν εκτός, αν και ήταν ο μνοαδικός εκπρόσωπος της ιδιωτικής οικονομίας, με θεσμικές θέσεις. Κι αυτά τα άκουσα σε όλο το νομό και από διάφορους ανθρώπους οι οποίοι ενδεχομένως δεν θα τον ψήφιζαν. Γιατί άκουσα και άλλους, οι οποίοι δεν ανήκουν στον χώρο της Ν.Δ, αλλά θα την ψήφιζαν στις 7 Ιουλίου, λόγω της παρουσίας του κ.Χατζημιχαήλ και όσων εκπροσωπεί.
Υπήρχαν συγκεκριμένοι άνθρωποι που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, ακόμα και τον ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν αποφασίσει να τον ψηφίσουν ως πρόσωπο και τώρα φυσικά θα επιλέξουν άλλο κόμμα. Εξάλλου, ο γενικός στόχος της Ν.Δ και προσωπικά του κ.Μητσοτάκη πανελλαδικά, ήταν να πείσουν με τέτοιες υποψηφιότητες κόσμο που δεν ανήκει στον χώρο, να ψηφίσει στις 7 Ιουλίου, Τελικά όμως επικράτησαν οι… απόστρατοι στρατηγοί (και όχι μόνο), αλλά αυτή την κουβέντα θα την κάνουμε πιο διεξοδικά μετά τις εκλογές.

Ο… Ναρκαλιευτής