Προσφυγή κατά Ζαμπούκη ο Βαγγέλης Λαμπάκης – Θέλει να γίνει δήμαρχος αυτός στα… χαρτιά

Προσφυγή κατά Ζαμπούκη ο Βαγγέλης Λαμπάκης – Θέλει να γίνει δήμαρχος αυτός στα… χαρτιά

Ο κατήφορος και η ξεφτίλα του απερχόμενου δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, δεν έχει σταματημό, αφού με όσα λέει και κάνει προσβάλλει βηάναυσα τον λαό του δήμου Αλεξανδρούπολης που τον αποδοκίμασε και τον έστειλε στην αντιπολίτευση.

Τελικά προχώρησε σ’ αυτό που συζητούσε με τα στελέχη της παράταξης του και κατέθεσε Προσφυγή εναντίοντου Γιάννη Ζαμπούκη και της παράταξης του για την εκλογή τους, ζητώντας να γίνει αυτός δήμαρχος στα… χαρτιά. Μετά τις δηλώσεις με τις μοποίες έλεγε πως έχασε από τον… Κανένα και τις επιθέσεις κατά των πολιτών από τους οποίους ζητούσε να του εξηγήσουν γιατί τον… τιμώρησαν, συνεχίζει να εκτίθεται και να προκαλεί γέλια και ειρωνείες.

Συγκεκριμένα ο κ.Λαμπάκης κατέθεσε ένσταση λόγω κωλύματος στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης κατά των αποτελεσμάτων στις δημοτικές εκλογές της Αλεξανδρούπολης, στις οποίος εκλέγεται νέος δήμαρχος ο Γιάννης Ζαμπούκης. Ως λόγο επικαλείται πως δεν είχε παραιτηθεί από Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης κάτι το οποίο σύμφωνα με τον κ. Λαμπάκη, αποτελεί ασυμβίβαστη ιδιότητα και εκλογικό κώλυμα.

Μόνο που ο νόμος δεν προβκλέπει κάτι τέτοιο, αλλά κώλυμα εκλογιμότητας μόνο για τους διορισμένους από το Κράτος και την Κυβέρνηση. Ο Γιάννης Ζαμπούκης είναι εκλεγμένος Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, όπως και ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης είναι Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και δεν παραιτήθηκε. Μάλιστα ήταν κανονικά και δήμαρχος Αμαρουσία και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ο συγκεκιριμένος, επειδή γνωρίζει και από την ΚΕΔΕ τον κ.Λαμπάκη, θα… γελάει σίγουρα με τα καμώματα του. Ίδια περίπτωση είναι και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, που αν εκλέγονταν Περιφερειάρχης, κατά την λογική Λαμπάκη θα έχανε την θέση του.