ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: “Τρέμουν” Πατούλης και… Πατούλαινα από την προσφυγή… Λαμπάκη – Όλοι δίπλα σε Μητσοτάκη

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: “Τρέμουν” Πατούλης και… Πατούλαινα από την προσφυγή… Λαμπάκη – Όλοι δίπλα σε Μητσοτάκη

Την στιγμή που επικρατεί κύμα πρωτοφανούς καύσωνα σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες που είναι ασυνήθιστες σε υψηλές θερμοκρασίες, στην Ελλάδα ακόμα η κατάσταση είναι υποφερτή. Κάποιοι όμως στην Αλεξανδρούπολη ενεργούν σαν να… έσφιξαν οι ζέστες.

Στην προσφυγή του απερχόμενου δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη αναφέρομαι, με την οποία ζητά να ακυρωθεί η ψήφος και επιλογή του λαού στις 2 Ιουνίου και να μην είναι δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ο Γιάννης Ζαμπούκης. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να χωνέψει με τίποτα ότι στις 31 Αυγούστου θα αποχωριστεί την καρέκλα του δημάρχου. Γι’ αυτό και δεν έχει κανένα πρόβλημα να συνεχίσει να λειτουργεί το ίδιο αλλαζονικά, εγωπαθητικά και να αυτοεξευτελίζεται.
Η τεράστια “σφαλιάρα” από τον κόσμο δεν του δίδαξε τίποτα και συνεχίζει τα ίδια. Δεν ακούει κανέναν, ούτε τους λίγους συνεργάτες του που του επισημαίνουν πως πρέπει να αλλάξει συμπεριφορά. Γιατί οι υπόλοιποι που είναι και οι περισσότεροι, συνεχίζουν να τον… γλύφουν και να τον… προσκυνούν, βρίσκοντας ότι τα κάνει όλα τέλεια. Όσα δηλαδή τον έφεραν στην… καταστροφή των εκλογών της 2ας Ιουνίου, ενώ στρέφει εναντίον του, με την απαράδεκτη μετεκλογική του συμπεριφορά, ακόμα και εκείνους που τον ψήφισαν.

Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δεν γνωρίζει το νόμο;

Η ενέργεια πάντως τους ευρισκόμενου σε αποδρομή κ.Λαμπάκη έκανε τον Γιώργο Πατούλη και την… Πατούλαινα να ανησυχήσουν έντονα. Μην σας πω και να… τρέμουν από την αγωνία και τον φόβο τους. Βλέπετε, από το 2006 μέχρι και το 2019, δηλαδή 13 ολόκληρα χρόνια, ο κ.Πατούλης είναι Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε! Τώρα πρόσφατα εκλέχθηκε και Περιφερειάρχης Αττικής! Ταυτόχρονα, όλα αυτά τα χρόνια είναι Πρόεδρος Ιατρικού συλλόγου Αθηνών!!!
Πως ξέφυγε αυτός από τα ασυμβίβαστα; Είναι δυνατόν ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος να μην γνωρίζει τους νόμους για την τοπική αυτοδιοίκηση και να ρισκάρει να χάσει τις θέσεις που κατέχει; Είναι μάλλον καιρός για μια ένσταση, όπως έκανε στην Αλεξανδρούπολη ο συνάδερφος του Βαγγέλης Λαμπάκης, για να ζώσουν τα φίδια την γνωστή από τα ΜΜΕ… Πατούλαινα.
Προφανώς αν υπήρχε μία στο εκατομμύριο θέμα κωλύματος, ασφαλώς θα είχε παραιτηθεί εδώ και χρόνια. Όπως και σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις Δήμαρχοι που ήταν ή και παραμένουν Πρόεδροι σε παρόμοιους συλλόγους, εκλεγμένοι από τα μέλη τους και όχι διορισμένοι ή τοποθετημένοι από την Κυβέρνηση ή το Κράτος, όπως αναφέρει ο νόμος για όσους έχουν κώλυμα εκλογιμότητας. Το σίγουρο είναι, πως αν μάθει όλα αυτά που έκανε στην Αλεξανδρούπολη ο συνάδελφός του κ.Λαμπάκης, τον οποίο στην ΚΕΔΕ σε πολλές συνελεύσεις ειρωνεύονταν ξεκάθαρα ο κ.Πατούλης, θα πιάνει στην κοιλιά του από τα γέλια.

Τέλος και από Πρόεδρος στην ΠΕΔ

Το θέμα είναι ότι περιμένουν και άλλες “σφαλιάρες” τον Βαγγέλη Λαμπάκη. Θα πάψει για παράδειγμα να είναι Πρόεδρος της ΠΕΔ, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας κιαι Θράκης, αφού δεν θα είναι πλέον δήμαρχος και θα αναδείξουν άλλον οι νεοεκλεγέντες. Επίσης, έμαθα ότι και μόνο στην αναφορά που έγινε από Αλεξανδρούπολη μεριά σε κάποιους συνεργάτες του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, για το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, επειδή είχε την επίσημη στήριξη του κόμματος και δεν εξελέγη, το ξέκοψαν ορθά-κοφτά.
Κι όχι μόνο αυτό, αλλά μίλησαν και με τα χειρότερα λόγια για τον κ.Λαμπάκη τον χαρακτήρα του. Ούτε γνωρίζω αν ο ίδιος θα επιδιώξει να συναντηθεί αύριο με τον κ.Μητσοτάκη που θα περιοδεύσει στην περιοχή μας. Γιατί την προηγούμενη φορά που ήρθε στην Αλεξανδρούπολη, απαξίωσε και να πάει να τον συναντήσει έστω για λίγο στο αεροδρόμιο. Ίσως γιατί δεν ήξερε πως να δικαιολογήσει την αψυχολόγητη ενέργεια του (να ήταν η μόνη) να ζητήσει και επίσημη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Σίγουρο πάντως όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ θα συνοδέψουν τον Πρόεδρο του κόμματος κατά την περιοδεία του σε όλες τις πόλεις του Έβρου. Από την Ορεστιάδα που θα ξεκινήσει και στη συνέχεια στο Διδυμότειχο, στο Σουφλί, για να φτάσει στην Αλεξανδρούπολη. Το ίδιο και κάποια τοπικά στελέχη οποιασδήποτε θέσης και ρόλου. Όλοι θα επιδιώξουν μία φωτογραφία ή ένα πλάνο δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και συζήτηση έστω λίγα λεπτά με τον ίδιο.

Όλοι για μια φωτό δίπλα του

Κι αν δεν το καταφέρουν αυτό, θα προσπαθήσουν να το κάνουν με τους συνεργάτες του. Βλέπετε, η Νέα Δημοκρατία θα είναι η επόμενη Κυβέρνηση και θα υπάρχουν πολλές κυβερνητικές και κρατικές θέσεις και όλοι… ονειρεύονται να πάρουν κάποια από αυτές. Δεν ξέρω αν θα υπάρξει πάντως κάποια συνάντηση και με ποιόν, του μεγάλου αδικημένου από την διαδικασία επιλογής των υποψηφίων βουλευτών Έβρου.
Στον Κώστα Χατζημιχαήλ αναφέρομαι, οποίος έχω επισημάνει ότι ήταν το εμφατικό παράδειγμα του τύπου πολιτικού στελέχους που θέλει να κυβερνήσει την επόμενη μέρα ο κ.Μητσοτάκης. αλλά έμεινε εκτός τελικά γιατί το περιβάλλον του Προέδρου προτίμησε να μην τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο, προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια όχι μόνο του ίδιου (ανθρώπινο είναι), αλλά κυρίως ανθρώπων οι οποίοι ανήκουν στον κεντρώο χώρο και είχαν αποφασίσει να τον ψηφίσουν και μαζί με αυτόν και την Νέα Δημοκρατία αν και δεν είναι μέλη της.
Είναι ένας άνθρωπος που θα μπορούσε να συμβάλλει δηλαδή στην… διεύρυνση και το “άνοιγμα” του κόμματος σε ψηφοφόρους άλλων πολιτικών χώρων ή απόψεων, αλλά τώρα πλέον δεν αλλάζει ότι έγινε. Οι έξι υποψήφιοι βουλευτές είναι δεδομένοι και από αυτούς πρέπει να επιλέξει ο κόσμος τους τρεις που είναι σίγουρο ότι θα εκλέξει η Ν.Δ και θα βρίσκονται στην επόμενη Βουλή εκρπσωπώντας το νομό Έβρου. Κι αν λάβουμε υπόψη μας τον “αέρα” ανανέωσης που κυριάρχησε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, μάλλον τα πράγματα δεν είναι ευνοϊκά για τον Τάσο Δημοσχάκη. 

Τι εννοεί άραγε;

Όταν ο πρώτος σε ψήφους με την παράταξη του νέου δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη δημοτικός σύμβουλος Φερών Δημήτρης Κολγιώνης, γράφει στον απερχόμενη Βαγγέλη Λαμπάκη: “Μαθαίνω κατέθεσες ένσταση στην Εισαγγελία, σου υπόσχομαι ότι θα την επισκέπτεσαι τακτικά το επόμενο διάστημα απολογούμενος βέβαια”, τι ακριβώς εννοεί; Μήπως αναφέρεται στα αποτελέσματα των επισταμένων, λεπτομερών ελέγχων των πεπραγμένων της 9ετίας που ετοιμάζεται να κάνει η νέα δημοτική αρχή;

Κρίμα…

Είναι κρίμα νέοι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν μέλλον στην τοπική αυτοδιοίκηση και στην πολιτική γενικότερα, να μην βρίσκουν το θάρρος να διαφοροποιηθούν από τις αψυχολόγητες κινήσεις του απερχόμενου και “τελειωμένου” με την ψήφο του λαού κ.Λαμπάκη και να “θάβονται” στην αλαζονεία, την εγωπάθεια και τα κόμπλεξ του.

Γραφολόγος

Ακόμα και… γραφολόγος μαθαίνω ότι μπορεί να “επιστρατευθεί” για να εκφράσει άποψη για μια θέση περιφερειακού συμβούλου. Τόσο πολύ εμπιστοσύνη έχουν ακόμα και οι “συναγωνιστές” του στον… Κωστάκη. Κρίμα, γιατί είναι ξακουστή (μην γίνει λάθος όχι… εξακουστή) η συναδερφικότητα του, η έλλειψη φιλοδοξίας και η απέχθεια του σε παρασκηναικές μεθοδεύσεις.

Διατεθειμμένοι να… κελαϊδήσουν

Κάποιοι εργολάβοι, προκειμένου να μην έχουν… στριμώγματα και ζόρια την επόμενη ημέρα, μαθαίνω ότι έχουν εκφράσει την πρόθεση να… κελαϊδήσουν. Όχι μόνο στα λόγια, αλλά με συγκεκριμένα στοιχεία. Κάτι μου λέει ότι μετά την 1η Σεπτεμβρίου δεν θα… πλήξουμε. Ιδιαίτερα εμείς εδώ στο Evros-news.gr.

Ο… Ναρκαλιευτής

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*