Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Έβρο: Ισχυρή εντολή αλλιώς θα μπούμε σε περιπέτειες (φωτορεπορτάζ)

Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Έβρο: Ισχυρή εντολή αλλιώς θα μπούμε σε περιπέτειες (φωτορεπορτάζ)

«Έχουμε σημαντικές διαπραγματεύσεις να κάνουμε στην Ευρώπη την επόμενη μέρα. Πρέπει να πάρει ισχυρή εντολή η Νέα Δημοκρατία αλλιώς θα μπούμε σε περιπέτειες», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την περιοδεία του στον Έβρο.

Μετά την επίσκεψη του στις Καστανιές, όπου επισκέφθηκε το Φυλάκιο 1 και το Τελωνείο και ενημερώβθηκε για όλα τα θέματα και προβλήματα από την στρατιωτική ηγεσία, όπως ανέφερε το Evros-news.gr σε προηγούμενο ρεπορτάζ, βρέθηκε στην πόλη της Ορεστιάδας. Εκεί επισκέφθηκε τα καταστήματα στην πλατεία της πόλης, χειροκροτήθηκε από τον κόσμο και τους απηύθυνε κάλεσμα να δώσουν ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Στο Διδυμότειχο, μιλώντας σε κατοίκους της περιοχής, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ζητά από τους πολίτες ισχυρή εντολή για την επόμενη μέρα. «Αν την επόμενη μέρα η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά, δεν έχουμε ισχυρή εντολή, εκ των πραγμάτων θα μπούμε σε περιπέτειες. Ή δεν θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, με την ταχύτητα και με την αποφασιστικότητα την οποία θέλουμε».

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε πως οι διαπραγματεύσεις «αφορούν την κοινή αγροτική πολιτική, το πώς θα προστατέψουμε τους αγρότες μας την προγραμματική περίοδο από το ‘21 μέχρι το ‘27. Και θέλω να αναρωτηθείτε ποιος θα θέλατε να την κάνει αυτή την διαπραγμάτευση, εγώ ή ο κ. Τσίπρας; Αλλά και διαπραγματεύσεις που αφορούν κρίσιμα εθνικά ζητήματα όπως το προσφυγικό-μεταναστευτικό, όπου θα χρειαστούμε την αρωγή της Ευρώπης για τη φύλαξη των συνόρων μας. Αυτές τις διαπραγματεύσεις ξέρουμε να τις κάνουμε εμείς στην Ευρώπη».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η ένταση που έχει προκληθεί στα ελληνοτουρκικά με αφορμή τις παραβιάσεις από την πλευρά της Τουρκίας, της κυπριακής ΑΟΖ, αφορά και την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Είναι ένα ζήτημα το οποίο αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία. Διότι η ενεργειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι εξαρτημένη από τις έρευνες υδρογονανθράκων που γίνονται στην Ανατολική Μεσόγειο. Κατά συνέπεια, θα πω και εδώ, αυτό το οποίο είπα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα: εάν η Τουρκία συνεχίσει αυτή τη συμπεριφορά βάναυσης παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επιβάλει κυρώσεις κατά της Τουρκίας, έτσι ώστε όλοι να γνωρίζουν ότι τέτοιες πράξεις δεν μπορούν να μένουν χωρίς αντιμετώπιση».

Τόνισε ότι η ΝΔ φέρνει «μήνυμα ελπίδας, απέναντι στο φόβο και την ανασφάλεια που κάποιοι επιμένουν και σήμερα ακόμη να καλλιεργούν, μη έχοντας να σας πουν απολύτως τίποτα για την επόμενη μέρα της πατρίδας μας. Θέλω από τώρα μέχρι τις 7 Ιουλίου αυτό το μήνυμα να φτάσει σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό. Το σχέδιό μας για μια Ελλάδα με χαμηλότερους φόρους, περισσότερες δουλειές και περισσότερη ασφάλεια, είναι ένα σχέδιο ιδιαίτερα επίκαιρο εδώ στον Έβρο».

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε και για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Είδα φίλους μας από το εξωτερικό που έρχονται και μου λένε: «εγώ γύρισα από το εξωτερικό για να ψηφίσω στις εκλογές». Σας ευχαριστώ πολύ και σας διαβεβαιώνω, διαβεβαιώνω τους φίλους μας στη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Μεγάλη Βρετανία, τις Η.Π.Α., θα είναι οι τελευταίες εκλογές που θα χρειαστεί να γυρίσετε. Γιατί στις μεθεπόμενες θα ψηφίζετε από το μόνιμο τόπο διαμονής σας».

Τόνισε πως πρέπει «να βρούμε αυτούς τους συμπολίτες μας οι οποίοι δεν μας ψήφισαν στις Ευρωεκλογές και να τους πείσουμε ότι αξίζει τον κόπο να μας εμπιστευτούν, έστω και αν δεν ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία. Διότι το διακύβευμα σήμερα είναι πολύ μεγαλύτερο. Το διακύβευμα είναι αν η χώρα θα φύγει μπροστά με ορμή ή αν θα μείνει σε αυτήν την παρακμή την οποία βιώνουμε σήμερα».

Στο Σουφλί επισκέφθηκε μάλιστα την βιοτεχνία μεταξωτών Μουχταρίδη, με την οποία συνεργάζεται η εταιρεία της συζύγου του Μαρέβας Μητσοτάκη και ενημερώβθηκε από τον υπεύθυνο της Κώστα Μουχταρίδη για τις ξεχωριστές μηχανές που υπάρχουν και παράγουν τα μεταξωτά για λογαριασμό της συζύγου του.

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας του Προέδρου της Ν.Δ ήταν η Αλεξανδρούπολη, όπου έκανε βόλτα στην αγορά και μίλησε με κόσμο που τον χειροκρότησε και του ζητούσε να διώξει τους ανίκανους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ φωτογραφήθηκε με πάρα πολλούς και δεν προλάβαινε να κάνει χειραψίες. Μετά τις δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης, πήγε σε ξενοδοχείο της πόλης για να ξεκουραστεί και να συνεχίσει την περιοδεία του στην Κομοτηνή, όπου στις 6 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη ομιλία του.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*