Ορεστιάδα: Τσιμουδιά και σιγή ασυρμάτου από Βασίλη Μαυρίδη και Α.Παπαδόπουλο για την άκυρη εκλογή

Ορεστιάδα: Τσιμουδιά και σιγή ασυρμάτου από Βασίλη Μαυρίδη και Α.Παπαδόπουλο για την άκυρη εκλογή

Συμπληρώνεται μια εβδομάδα από την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του Evros-news.gr για την άκυρη εκλογή του δημοτικού συμβούλου Ορεστιάδας Αδαμάντιου Παπαδόπουλου, αλλά επικρατεί… σιγή ασυρμάτου τόσο από τον ίδιο όσο και τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη.

Τσιμουδιά και από τους δύο, αλλά και από την παράταξη του δημάρχου κ.Μαυρίδη, με την οποία μετείχε στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαίου, αν και είχε πολύ σοβαρό κώλυμα εκλογιμότητας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το νόμο για τη “Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης” τον 3853/2010 και μετά τις τροποποιήσεις του με πιο πρόσφατη το 2019 που ισχύει από την περασμένο Μάρτιο και στο άρθρο 14 όπου προβλέπονται Κωλύματα εκλογιμότητας και ασυμβίβαστα, αναφέρεται ρητά και ξεκάθαρα ότι:

1. Δεν μπορούν να εκλεγούν ή να είναι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι κοινότητας με μόνιμο πληθυσμό άνω των τριακοσίων (300) κατοίκων ή πρόεδροι κοινότητας με μόνιμο πληθυσμό έως τριακοσίων (300) κατοίκων:

στ) Όποιοι συνδέονται με τον οικείο δήμο, τα νομικά του πρόσωπα ή τα νομικά πρόσωπα στα οποία αυτός συμμετέχει, με σύμβαση προμήθειας, εκτέλεσης έργου, παροχής υπηρεσιών, παραχώρησης δικαιώματος εκμετάλλευσης έργου ή υπηρεσίας με αντικείμενο αξίας πάνω από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ ετησίως.

Ο Αδαμάντιος Παπαδόπουλος ανέλαβε κατά την περίοδο της δημοτικής αρχής του Βασίλης Μαυρίδη μεταξύ άλλων δύο έργα και συγκεκριμένα:
1) Προμήθεια και εγκατάσταση αλεξικέραυνων με ποσό 24.676 ευρώ

Προμήθεια- εγκατάσταση αλεξικέραυνων

2) Διαμόρφωση πάρκου Β. Κυριακίδη με ποσό 60.000 ευρώ

«Διαμόρφωση Πάρκου Β.Κυριακίδη

Με βάση λοιπόν το νόμο δεν μπορεί να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος και επομένως η εκλογή του ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΗ. Τζάμπα δηλαδή πανηγύριζε παρέα με τον κ.Μαυρίδη.
Προκύπτουν όμως και σοβαρά ερωτήματα που απαιτούν απάντηση τόσο από αυτόν όσο και τον δήμαρχο Ορεστιάδας, που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ. Κυριολεκτικά δεν έβγαλαν τσιμουδιά για το ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ.

-Ορεστιάδα: Άκυρη η εκλογή του Αδαμάντιου Παπαδόπουλου με τον Βασίλη Μαυρίδη – Ποιο κώλυμα εκλογιμότητας έχει