Μητσοτάκης: Το τετ-α-τετ με τον “κομμένο” Χατζημιχαήλ, το “ξεπέταγμα” Λαμπάκη και οι selfie με γυναίκες

Μητσοτάκης: Το τετ-α-τετ με τον “κομμένο” Χατζημιχαήλ, το “ξεπέταγμα” Λαμπάκη και οι selfie με γυναίκες

Το τετ-α-τετ που είχε για μερικά λεπτά, με τον “κομμένο’ από το ψηφοδέλτιο Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Χατζημιχαήλ, ήταν μια από τις “ειδήσεις” της σημερινής περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νομό.

Μέσα στον ενθουσιασμό, τα χειροκροτήματα και την προσπάθεια πάρα πολλών στελεχών της Ν.Δ., απλών ψηφοφόρων ή μελών, να βγάλουν μια selfie μαζί του, κάποια στιγμή και ο Πρόεδρος του κόμματος είχε ολοκληρώσει την σύντομη ομιλία του. Τότε ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος του είπε ότι σε ένα σημείο απέναντι βρισκόταν ο παρολίγον υποψήφιος βουλευτής Κώστας Χατζημιχαήλ, ο οποίος “κόπηκε” την τελευταία στιγμή και η εξέλιξη αυτή προκάλεσε πολλές και έντονες αντιδράσεις από τους ανθρώπους οι οποίοι τον στήριζαν και είχαν αποφασίσει να τον ψηφίσουν.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε τον κεντρικό δρόμο και πήγε κοντά του, τον χαιρέτησε θερμά και οι δυο τους είχαν μία ολιγόλεπτη συζήτηση, το περιεχόμενο της οποίας δεν κατέστη δυνατόν να ακούσουν οι υπόλοιποι. Δεν θέλησε να το αποκαλύψει ούτε ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, από τους πρώτους του Μητρώου Στελεχών, που τελικά όμως έμεινε εκτός ψηφοδελτίου. Απλά, απ’ ότι καταφέραμε να μάθουμε, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. τον διαβεβαίωσε ότι θα προσπαθήσει με κάποια κίνηση το επόμενο χρονικό διάστημα να… διορθώσει την συγκεκριμένη αρνητική εξέλιξη που υπήρξε στο πρόσωπό του.
“Ξεπέταξε” γρήγορα τον Λαμπάκη
Ιδιαίτερη συζήτηση, μέσα βέβαια στον γενικό χαμό που επικρατούσε από όσους ήθελαν να τον δουν, να τον χαιρετήσουν, να τον αγκαλιάσουν και να βγάλουν φωτογραφία μαζί του, είχε στο καφέ SOHO και με τον απερχόμενο πλέον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, ο οποίος παρά την επίσημη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας απέτυχε να επανεκλεγεί. Όπως φάνηκε σε όσους παρακολουθούσαν τη σκηνή, αν και ο κ.Λαμπάκης είχε διάθεση να του πει πολλά, ο Πρόεδρος γρήγορα τον “ξεπέταξε”, θα λέγαμε με διακριτικό τρόπο και άρχισε να χαιρετάει και να απευθύνεται στους άλλους παρευρισκόμενους. Όπως στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Στάθη Ασπιώτη με τον οποίο και κουβέντιασε.
Ιδιαίτερη αναφορά σε Μέτιο
Στην ολιγόλεπτη ομιλία του στο γνωστό καφέ δίπλα στο δημαρχείο της πόλης, η οποία διακόπτονταν συχνά από χειροκροτήματα και επευφημίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον παρόντα Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και την εκλογή του. Ήταν άλλωστε προσωπική του επιλογή. Μίλησε και για τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς που κάποια στιγμή αποφάσισε να αφήσει κατά μέρος τις… ψευτομαγκιές για αυτόνομη κάθοδο και συντάχθηκε στην παράταξη του κ.Μέτιου.
Πολλές selfie με γυναίκες 
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. δεν προλάβαινε πάντως να βγάζει selfie, ιδιαίτερα με εντυπωσιακές γυναικείες παρουσίες. Μια από αυτές ήταν και η υποψήφια με τον Χρήστο Μέτιο στο νομό Έβρου Κατερίνα Φωτιάδου, που και για πρώτη φορά διεκδίκησε την ψήφο των πολιτών και είχε πολύ καλή παρουσία.
Δεν ξέρω πάντως αν ακούγοντας τα καλά λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον επανεκλεγέντα Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ και τον κ.Πέτροβιτς, πως αισθάνθηκαν οι “αντάρτισσες” του Χριστοδούλου Τοψίδη, που επίσης είχαν φωτογραφηθεί μαζί. Αναφέρομαι στα στελέχη που στήριξαν την “Περιφερειακή Σύνθεση” από διάφορους ρόλους, αλλά ηττήθηκαν μαζί με τον επικεφαλής υποψήφιο Περιφερειάρχη.
Τώρα φυσικά τόσο αυτές όσο και αρκετοί άλλοι, οι οποίοι όλο το προηγούμενο διάστημα έκανα ότι μπορούσαν για να ηττηθεί η προσωπική επιλογή του κ.Μητσοτάκη στην Περιφέρεια, που είχε και την επίσημη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, θυμήθηκαν ξανά  ότι είναι στελέχη του συγκεκριμένου κόμματος και ήταν πρώτοι στην υποδοχή του. Προσδοκώντας ίσως κάτι την επόμενη μέρα που η θα είναι Κυβέρνηση. Αλλά αυτά πάντα θα συμβαίνουν.