Προς άνοδο η τιμή στο σκληρό σιτάρι, λόγω κύματος καύσωνα στην Ευρώπη

Προς άνοδο η τιμή στο σκληρό σιτάρι, λόγω κύματος καύσωνα στην Ευρώπη

Μηνύµατα ανόδου δίνει η αγορά για τις τιµές στο σκληρό σιτάρι, καθώς οι ποιότητες της εγχώριας παραγωγής είναι πλέον εξακριβωµένες, ενώ την ίδια στιγµή οι καύσωνες στην Ευρώπη οδηγούν σε σηµαντική µείωση των αποδόσεων.

Τις τελευταίες μέρες, παρότι δεν έχει γίνει κάποια μεγάλη πώληση που να επιβεβαιώνει τη βελτίωση της εικόνας της αγοράς, οι συζητήσεις που γίνονται κυρίως ανάμεσα σε μεγάλους εμπορικούς οίκους και σε μικρές συνεταιριστικές οργανώσεις, δείχνουν διάθεση να προχωρήσει η τιμή παραγωγού πάνω από τα 20 λεπτά το κιλό.
Ήδη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Agrenda. η ΕΑΣ Βόλου έχει δεχτεί πρόταση να διαθέσει σε εγχώριο εμπορικό οίκο το σύνολο της παραγωγής σκληρού σιταριού που έχει συγκεντρώσει, στην τιμή των 215 ευρώ τον τόνο. Πρόκειται για πέντε χιλιάδες τόνους του σκληρού σιταριού από την περιοχή της Μαγνησίας, η ποιότητα του οποίου κρίνεται εξαιρετική
Επίσης, τα συμβόλαια που έχουν γίνει με τη βιομηχανία ζυμαρικών Μέλισσα και προέβλεπαν ελάχιστη τιμή 20 λεπτά το κιλό, έχουν ικανοποιηθεί πλήρως με βάση τις ποιότητες. Από το ξεκίνημα της προηγούμενης εβδομάδας, η τιμή για το ευρωπαϊκό σιτάρι ανέβηκε καθώς ένα κύμα καύσωνα που ξεκίνησε και αναμένεται να διαρκέσει αρκετά ώστε να προκαλέσει απώλειες της σοδειάς. Μάλιστα σημειώνεται πως το κύμα καύσωνα αναμένεται να κρατήσει περισσότερο και θα σημειωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες από εκείνες που σημειώθηκαν  στις αρχές Ιουλίου του 2015 και εκτόξευσαν τις χρηματιστηριακές τιμές του σιταριού.
Πηγή: agronews.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*