Καταπέλτης κατά Μαλτέζου, ΕΔΕ(Αδα)μίδη, ο Διευθυντής Ορθοπεδικής του ΠΓΝΑ Κ.Καζάκος: “Κάνουν προπαγάνδα. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα”

Καταπέλτης κατά Μαλτέζου, ΕΔΕ(Αδα)μίδη, ο Διευθυντής Ορθοπεδικής του ΠΓΝΑ Κ.Καζάκος: “Κάνουν προπαγάνδα. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα”

Καταπέλτης κατά του υποψήφιου βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Μενέλαου Μαλτέζου και του Διοικητή του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης Δημήτρη Αδαμίδη ή ΕΔΕμίδη όπως τον αποκαλούν όλοι οι εργαζόμενοι λόγω της εμμονής του να διατάσσει συνέχεια ΕΔΕ, ήταν σήμερα με δηλώσεις του ο Κωνσταντίνος Καζάκος, Καθηγητής Ορθοπεδικής και Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Ορθοπεδικής Κλινικής του ΠΓΝΑ.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα δυο Νοσοκομεία του νομού, της Αλεξανδρούπολης και του Διδυμοτείχου, ο πρώην Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, μιλώντας έξω από τα δόντια στον Maximum Fm και την πρωινή εκπομπή του Δημήτρη Κολιού, είπε τα πράγματα με το όνομα τους. Για τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν και στα δυο νοσηλευτικά ιδρύματα του Έβρου, με αφορμή δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή κ.Μαλτέζου, ο οποίος … πανηγύριζε για την αυτονόμηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την ανακοίνωση-απολογισμό του Διοικητή του ΠΓΝΑ κ.Αδαμίδη. Του “κολλητού” του ανεκδιήγητου υπουργού Παύλου Πολάκη, ο οποίος τα βρίσκει όλα άψογα και… πανηγυρίζει για την θητεία του, αν και έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα με τις ιδεοληψίες, την ανικανότητα και τον απαράδεκτο χαρακτήρα του.

Ο Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Ορθοπεδικής Κλινικής του ΠΓΝΑ, μιλάει για ΚΑΘΑΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ των δύο συγκεκριμένων ατόμων αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά, που προσπαθεί να “σκεπάσει” την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί, με κλειστές κλινικές αλλά και χειρουργεία και να ωραιοποιήσει μια κατάσταση που είναι οριακή σε πολλούς τομείς. Ακόμα μιλάει για ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, που όποιους δεν είναι αρεστοί πολιτικά ή για άλλους λόγους, τους θέτει στο περιθώριο, στερώντας άριστους επιστήμονες από τους πολίτες.

Για ποια αυτονόμηση Νοσοκομείου

Διδυμοτείχου μας λέει ο κύριος Μαλτέζος;

Είπε συγκεκριμένα ο κ.Καζάκος, καταξιωμένος και κορυφαίος επιστήμονας: “Άκουσα χθες τον κύριο Μαλτέζο, που απ’ ότι γνωρίζω κατά τ’ άλλα είναι ένας πολύ καλός οικονομολόγος και είναι και γραμματέας νομίζω της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καλό θα είναι να μην μιλάει για θέματα που δεν γνωρίζει. Δεν μπορεί να μιλάει για αυτονόμηση του Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όταν τι έχει συμβεί;

Πήραν έναν άξιο άνθρωπο, τον Πάρη τον Χατζόπουλο, ο οποίος προέρχεται από το τραπεζικό τομέα, του βάλανε μία ταμπέλα Αναπληρωτής Διοικητής μέχρι εκεί. Το νοσοκομείο Διδυμοτείχου περί ποιας αυτονόμησης μιλάμε, όταν δεν έχει Διοικητικό Συμβούλιο και δεν έχει προϋπολογισμό δικό του και εμείς τρέχουμε από την Αλεξανδρούπολη με τους γιατρούς τους δικούς μας, να καλύψουμε τις εφημερίες τους.

Αυτό είναι αυτόνομη λειτουργία ενός νοσοκομείου; Μόνο σε επίπεδο προπαγάνδας είναι. Δεύτερον, διαπιστωτική πράξη έχει γίνει; Εγώ δεν γνωρίζω. Ρωτά. Αν δεν έχει γίνει διαπιστωτική πράξη, δεν υπάρχει αυτονόμηση. Γι’ αυτό καλό θα είναι να μην μένουμε μόνο στην προπαγάνδα. Φυσικά υπάρχουν και τα λειτουργικά προβλήματα του νοσοκομείου. Να ξέρετε ότι κάθε καλοκαίρι, από συστάσεως του νοσοκομείου, οι προγραμματισμένες επεμβάσεις μειώνονται για να παίρνει το προσωπικό άδεια. Υπάρχει μία κατανομή με ελαττωμένο πρόγραμμα χειρουργείου. Η κατανομή η οποία έγινε φέτος, προκαλεί το αίσθημα δικαίου.

“Δεν γίνεται κανένα χειρουργείο Ιούλιο

και Αύγουστο στην Ορθοπαιδική Κλινική”

Δεν μπορεί η Πανεπιστημιακή Ορθοπεδική Κλινική να μην έχει καμία μέρα χειρουργείου, γιατί ο Διευθυντής ενδεχομένως δεν είναι αρεστός στο καθεστώς. Το θεωρώ προσβολή για μία κλινική, η οποία σας πληροφορώ σε επίπεδο τεχνικών κάνει όλες τις επεμβάσεις που βλέπετε να γίνονται στον ιδιωτικό τομέα. Είναι το μοναδικό νοσοκομείο δημόσιο που γίνονται ορισμένες επεμβάσεις συγκεκριμένες που δεν γίνονται σε κανένα άλλο δημόσιο νοσοκομείο. Δηλαδή τι θέλουν να γίνει; Να σηκωθούμε να φύγουμε όλοι και να διαλέξουμε μόνο το διδακτικό μας έργο και να εγκαταλείψουμε το νοσοκομείο;

Η Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Χειρουργική Κιλινική δεν έχει κανένα χειρουργείο για Ιούλιο και Αύγουστο. Μας έδωσαν μόνο μία ημέρα που μας είχαν κόψει από τον Ιούνιο . Δεν είναι δυνατόν. Είναι το μοντέλο διοίκησης αυτό. Άμα δεν είναι αρεστός έχεις συνέπειες, τελείωσε. Η Ορθοπαιδική κλινική έχει την μεγαλύτερη λίστα σε σχέση με τις άλλες κλινικές. Για να φτιάξεις το γόνατο σου, το ισχίο σου, πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον ένα χρόνο. Άμα ακούσετε τον υπεύθυνο της διοίκησης, όλα τέλεια. Όλα τέλεια. Εγώ δεν θέλω να κάνω διάλογο μαζί του.

“Καθεστωτικό μοντέλο διοίκησης

που στοχοποιεί τους μη αρεστούς”

Το μοντέλο της διοίκησης δυστυχώς είναι ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ. Δεν είσαι αρεστός στοχοποιείσαι. Τέλος δεν με ενδιαφέρει. Εγώ τα λέω στα ίσα. Έχω αγανακτήσει. Δεν έχω κανένα διάλογο και το Πανεπιστήμιο δεν έχει διάλογο μαζί του. Γιατί ο κύριος αυτός είναι Διοικητής μόνο για τους γιατρούς του ΕΣΥ. Ξέρετε ότι έγινε ετήσια αναστολή λειτουργίας της κρατικής χειρουργικής, φύγανε δύο γιατροί το ξέρανε από πέρυσι και δεν προβλέψανε να φέρουνε γιατρό; Υπάρχει αναστολή της λειτουργίας. Και τι κάνουν τώρα; Αντί να φέρουν Επιμελητές να δουλέψουν, προκηρύσσουν θέσεις Διευθυντών.

Δεν θέλω να έχω καμιά σχέση με την Διοίκηση,. Γιατί το θεωρώ προσβλητικό για την κλινική μου. Μια κλινική που ακούγεται στο πανελλήνιο. Θεωρείτε δηλαδή κορυφαία κλινική. Δεν μπορεί να έχει αυτή την μεταχείριση γιατί δεν είμαστε αρεστοί και εκτονώνονται επάνω στην κλινική μου, γιατί προφανώς δεν μπορούν να εκτονωθούν επάνω μου. Εγώ δεν είμαι από αυτούς που κλαίνε τη μοίρα τους και δεν μπορώ να το σηκώσω αυτό”.

“Κλειστή η Κρατική Χειρουργική και η Κλινική ΩΡΛ.

Παραιτήθηκε ο Καθηγητής Ουρολογίας”

Ξέρω ότι έχει ανασταλεί η λειτουργία και της κρατικής χειρουργικής κλινικής και της κλινικής ΩΡΛ. Κι αντί να  φέρουν κόσμο νέο να δουλέψει, προκηρύσσουν θέσεις Διευθυντών. Ο Καθηγητής της Ουρολογίας υπέβαλλε την παραίτηση του από την Διεύθυνση, γιατί δεν έχει γιατρούς. Ο κύριος Καλαϊτζής, ο Καθηγητής της Ουρολογίας γιατί είναι Τομεάρχης. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος 60 χρονών να κάνει και τα ΤΕΠ και την εφημερία και να χειρουργεί σοβαρά περιστατικά. Δεν γίνεται. Υπάρχει αποδόμηση. Αυτό είναι το πρόβλημα.

Είναι ένα πρωτοφανές μοντέλο διοίκησης και με το παραμικρό κάθε επικρέμεται μια ΕΔΕ στο κεφάλι καθενός. Όχι μόνο γιατρών,  εργαζομένων. Κάντε έρευνα και θα τα διαπιστώσετε. Δεν μπορεί λοιπόν να λέει ο κύριος Μαλτέζος ότι αυτονόμησαν το νοσοκομείο Διδυμοτείχου; Σε ποιον τα λένε; Ας ασχοληθεί με τα οικονομικά που απ’ ότι ξέρω είναι και καλός. Όχι με την υγεία. Προπαγάνδα, προπαγάνδα, προπαγάνδα. Πράξη; Μην ρωτάτε μόνο εμένα. Ρωτήστε τον Πρόεδρο της Ιατρικής. Ρωτήστε τοπυς άλλους Διευθυντές. Ήμουν λίγο οξύς, αλλά αυτός είναι ο χαρακτήρας μου. Μια ζωή διεκδικούσα. Αλλά με αυτούς έχω πάψει να διεκδικώ. Δεν γίνεται να διεκδικείς με αυτούς”.