Αλεξανδρούπολη: Η απερχόμενη δημοτική αρχή Λαμπάκη κόβει δέντρα και στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου!!!

Αλεξανδρούπολη: Η απερχόμενη δημοτική αρχή Λαμπάκη κόβει δέντρα και στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου!!!

Δεν τους φτάνουν τόσα δέντρα που κατέστρεψαν κόβοντας τα κατά τη διάρκεια της θητείας των 9 χρόνων, ακόμα και τώρα που βρίσκονται σε αποδρομή και θα μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας στις 31 Αυγούστου, η δημοτική αρχή του απερχόμενου Βαγγέλη Λαμπάκη εξακολουθεί να κόβει τα δέντρα.

Έτσι λήφθηκε απόφαση να κοπούν 4 δέντρα, ανάμεσα τους και ένα πολύ παλιό που άνετεξε επί χρόνια αλλά όχι και στις αποφάσεις του δημάρχου κ.Λαμπάκη και των συνεργατών του, τα οποία βρίσκονται στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Αλεξανδρούπολης, εκεί όπου πρόκειται να κατασκευαστεί το νέο Νηπιαγωγείο στο χώρο. Την απόφαση, η οποία προκάλεσε τις έντονες και δικαιολογημένες αντιδράσεις μαθητών, γονέων περιοίκων αλλά και της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κοινότητας Φάρος η οποία και πήρε την πλειοψηφία στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, έλαβαν τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωης του Δήμου Αλεξανδρούπολης, σε πρόσφατη συνεδρίασή τους.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο με την απόφαση της Επιτροπήςαλλά  και την εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας: «Στον χώρο που χωροθετήθηκε η κατασκευή του νέου Νηπιαγωγείου, που ήταν και ο μόνος διαθέσιμος και που εγκρίθηκε και από το Υπουργείο Πολιτισμού (λόγω του ότι το παλιό 1ο δημοτικό είναι διατηρητέο) υπάρχει ένα μεγάλο και παλιό δένδρο που βρίσκεται μέσα στο περίγραμμα του προς ανέγερση κτιρίου. Δυνατότης μετακίνησης του κτίσματος δεν υπάρχει μια και η τοποθέτηση του είναι μονοσήμαντα και αναγκαστικά ορισμένη, λόγω απαιτήσεων αποστάσεων από γειτονικά κτίρια και την ανάγκη δημιουργίας αύλειου χώρου.

Επίσης, το δένδρο βρίσκεται σχεδόν στο μέσο του κτιρίου των 700 τ.μ. ώστε για να μπορεί να διατηρηθεί το κτίσμα θα πρέπει να μετακινηθεί πολλά μέτρα κάτι που δεν μπορεί να γίνει. Από την επαφή που είχαμε με την Υπηρεσία Πρασίνου και ύστερα από αυτοψία, μας ενημέρωσαν πως λόγω του ότι το δένδρο είναι αφ’ ενός μεγάλων διαστάσεων και αφ’ ετέρου πολλών ετών, δεν θα ήταν επιτυχής η προσπάθεια μεταφύτευσης του.

Για όλους τους ανωτέρω λόγους, προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή του νέου Νηπιαγωγείου, παρακαλούμε για την έγκριση της κοπής του συγκεκριμένου δένδρου αλλά και 3 άλλων μικρότερων που εμπίπτουν στα όρια του περιγράμματος του νέου κτιρίου».

Μιλάμε, ότι μέχρι να φύγουν στις 31 Αυγούστου, δεν πρόκειται να… αφήσουν δέντρο όρθιο ο απερχόμενος δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης και μοι Ζιώγες, Κουκουράβες, Βαταμίδηδες, Γερακόπουλοι και όλοι οι άλλοι που επί 9 χρόνια ταλαιπώρησαν τον δήμο Αλεξανδρούπολης.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*