Θανάσης Καμηλάρης: “Αφού δεν υπάρχει πρόβλημα με τις καλύβες, η κ.Γκαρά να έρθει μάρτυρας όταν δικαζόμαστε”

Θανάσης Καμηλάρης: “Αφού δεν υπάρχει πρόβλημα με τις καλύβες, η κ.Γκαρά να έρθει μάρτυρας όταν δικαζόμαστε”

Την αντίδραση των ανθρώπων που ζουν καθημερινά μέσα στο Δέλτα του Έβρου και έχουν τις καλύβες οι οποίες βρίσκονται εκεί, προκάλεσαν οι δηλώσεις της υποψήφιας βουλευτού Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσας Γκαρά, ότι δεν υπάρχει κανένα νομικό πρόβλημα γι΄αυτούς.

Ο Θανάσης Καμηλάρης, γνωστός για την παρουσία του στην περιοχή και μέλος του συλλόγου “Αινήσιο Δέλτα” που μαζί με τους συναδέρφους του προσπαθούν χρόνια τώρα να δοθεί επιτέλους κάποια λύση και να μην βρίσκονται συχνά αντιμέτωποι με τα δικαστήρια, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Δημήτρη Κολιού στον Maximum Fm για το θέμα αυτό και διέψευσε την κ.Γκαρά λέγοντας:

“Διωκόμαστε κανονικά, κανονικότατα και με το νόμο όλοι όσοι έχουμε καλύβεςστο Δέλτα. Έτυχε να ακούσω την κυρία Γκαρά και θέλω να της πω στο επόμενο δικαστήριο θα την καλέσουμε να έρθει ως μάρτυρας. Αφού θεωρεί η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να το πει και στο δικαστήριο και να δούμε ποια απάντηση θα πάρει από τους δικαστές.

Γιατί το πρόβλημα υπάρχει και παραμένει. Μας έχουνε υποχρεώσει να λέμε ψέματα ότι έχουμε εγκαταλείψει τις καλύβες για να μην βρεθούμε στην φυλακή. Άσχετα με όσα λένε η κυρία Γκαρά και άλλοι, από την στιγμή που δεν έχει εκδοθεί το απαραίτητο Προεδρικό διάταγμα, όλα είναι στον “αέρα” και εμείς δεν έχουμε καμιά κάλυψη.
Συνέχεια τρέχουμε στα δικαστήρια και όταν λήξει και η διορία που μας είχανε δώσει, τον ερχόμενο Νομέβριο, αν δεν υπάρχει λύση ως τότε το Δασαρχείο θα αρχίσει τα πρόστιμα και θα είναι 1 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο την ημέρα. Αυτό που μας λένε ότι δεν υπογράφεται το Προεδρικό διάταγμα γιατί πρέπει να έρθει κάποια επιτροπή και να κάνει κάποιες μετρήσεις και περιβαλλοντικές μελέτες. Μα εμείς τις είχαμε κάνει πριν τέσσερα χρόνια με το δήμο Αλεξανδρούπολης και υπάρχουν αυτές. Γιατί μας ταλαιπωρούν; Δεν φτάνει που δεν μπορούμε να κινηθούμεσε κάποιες περιοχές του Δέλτα γιατί μας κυνηγούν οι Τούρκοι από απέναντι, μας κυνηγούν και οι δικοί μας”.