Αλεξανδρούπολη: Ανίκανη η δημοτική αρχή να δώσει λύση στο θέμα των ναυαγοσωστών – Ακάλυπτες ένα μήνα οι παραλίες

Αλεξανδρούπολη: Ανίκανη η δημοτική αρχή να δώσει λύση στο θέμα των ναυαγοσωστών – Ακάλυπτες ένα μήνα οι παραλίες

Μνημειώδης είναι η ανικανότητα της απερχόμενης δημοτικής αρχής του Βαγγέλη Λαμπάκη, να δώσει για άλλη μια χρονιά λύση στο θέμα της ναυαγοσωστικής κάλυψης των παραλιών αλλά και των λουομένων, αφού φτάσαμε στις 5 Ιουλίου και ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση, ενώ σύμφωνα με το νόμο θα έπρεπε να υπάρχουν ναυαγοσώστες από την 1 Ιουνίου 2019.

Το φοβερό μάλιστα είναι, πως ουδείς γνωρίζει πότε και αν θα βρεθεί λύση στο πολύ σοβαρό αυτό πρόβλημα για όσους κολυμπούν, αφού πρόσφατα κηρύχθηκε άγονος και ο διενεργηθείσας στις 15.06.2019 επαναληπτικός ηλεκτρονικός, ανοιχτός διαγωνισμός, αφού δεν συμμετείχε κανείς ενδιαφερόμενος. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά την ίδια στιγμή φτάνουν στον δήμο Αλεξανδρούπολης σωρηδόν. Συγκεκριμένα επιδόθηκαν στις υπηρεσίες του στις 20.06.2019 οι υπ΄αριθμ 116,117,118,119,120,121,122 με ΑΔΑ: 6ΕΤΕ4653ΠΩ-Ζ7Ξ Εκθέσεις Βεβαίωσης Παράβασης της Λιμενικής Αρχής Αλεξ/πολης για παράβαση του άρθρου 7 του ΠΔ 31/2018 (ΦΕΚ 61Α) «Σχολές ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, χορήγηση άδειας ναυαγοσώστη, υποχρεωτική πρόσληψη ναυαγοσώστη σε οργανωμένες ή μη παραλίες».

Έτσι η Οικονομική Επιτροπή με Πρόεδρο τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη προχώρησε μετά τους δυο άγονους διαγωνισμούς σε διαδικασία απ’ ευθείας ανάθεσης και στις 28 Ιουνίου συνεδρίασε εκτάκτως για 3η φορά προκειμένου να προχωρήσει σε: “Λήψη απόφασης ΟΕ για απευθείας ανάθεση ως κατεπείγον της υπηρεσίας ναυαγοσωστικής κάλυψης πολυσύχναστων παραλιών Δήμου Αλεξ/πολης2019 , στον Τσαμπάζη Ευάγγελο -Ναυαγοσωστική Βορείου Ελλάδος- έως 30.09.2019”. Τελικά όμως αποφάσισε ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ της συγκεκριμένης εταιρείας, γιατί: “Αποφασίζει ομόφωνα την μη έγκριση ως κατεπείγουσας της απευθείας ανάθεσης σε εξαιρετικά επείγουσα περίπτωση, της υπηρεσίας ναυαγοσωστικής κάλυψης πολυσύχναστων
παραλιών Δήμου Αλεξ/πολης έως 30.09.2019 στην Αφοι Ε. και Σ. Τσαμπάζη ΟΕ – ναυαγοσωστική Ακαδημία Βορείου Ελλάδος- Παλαιών Πατρών Γερμανού 33, Θες/νίκη ΤΗΛ: 6936974525, ΔΌΥ Δ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ΑΦΜ: 998229085, η προσφορά της οποίας, δεν είναι σύμφωνη με τους όρους της υπ΄αριθ 16410/2019 Διακήρυξης του Δημάρχου Αλεξ/πολης και της υπ΄αριθμ 64/2019 μελέτης του Δήμου Αλεξ/πολης αφού ο συμμετέχων Αφοι Ε. και Σ. Τσαμπάζη ΟΕ δεν κατέθεσε την απαιτούμενη εγγυητική συμμετοχής και την απαιτούμενη τεχνική προσφορά”.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ

Χωρίς ναυαγοσωστική κάλυψη λοιπόν για περισσότερο από ένα μήνα , από την 1η Ιουνίου 2019, βρίσκονται οι παραλίες της Αλεξανδρούπολης και όσοι τις χρησιμοποιούν, ΛΟΓΩ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη και των συνεργατών του. Κι όλα αυτά ενώ γνώριζαν πως υπάρχει πρόβλημα, αφού και το 2017 αντιμετώπισαν το ίδιο και τότε έκαναν απ’ ευθείας ανάθεση με ποσό σχεδόν διπλάσιο του αρχικού προϋπολογισμού, αλλά και πέρυσι με καθυστέρηση δόθηκε λύση και πάλι με υπαιτιότητα του δήμου Αλεξανδρούπολης. Μάλοιστα, όπως συνηθίζει, ο απερχόμενος δήμαρχος κ.Λαμπάκης τότε είχε εκδώσει ανακοίνωση όταν λύθηκε το θέμα και αφού είχαν ξεπεραστεί οι χρονικές προθεσμίες που προβλέπει ο νόμος, στην οποία… κιουνούσε το δάχτυλο στα ΜΜΕ που είχαν αναδείξει το πρόβλημα.

Ανέφερε συγκεκριμένα πέρυσι τον Ιούνιο προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ότι: “Οι διαρκείς κι αιφνιδιαστικές αλλαγές στα νομικά πλαίσια που καθορίζουν πολλές από της δημόσιες λειτουργίες είναι γνωστό ότι αποτελούν πλέον μία καθημερινότητα. Η προσπάθεια των υπηρεσιών του Δήμου Αλεξανδρούπολης να ενεργούν πάντοτε σύννομα και μέσα στα αυστηρά χρονικά πλαίσια που καθορίζονται από τους νόμους είναι διαρκής και αδιαπραγμάτευτη εντολή από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελο Λαμπάκη. Δυστυχώς η εμπάθεια, η ελλιπής και κατευθυνόμενη πληροφόρηση από κάποιους, σε συνδυασμό με την εκούσια «άγνοια» από τους ίδιους, για το όλο και δυσχερέστερο επιχειρηματικό περιβάλλον που οδηγεί πολλούς ιδιώτες να αποφεύγουν να συνεργαστούν με τους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, βαφτίζουν τα παραπάνω ανικανότητα”.

Φέτος που γνωρίζουν καλά το πρόβλημα και ότι θα πρέπει να προνοήσουν για να το λύσουν, αποδείχθηκε άλλη μια φορά ΠΟΣΟ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ και απόλυτα δικαιολογημένα ο λαός του δήμου Αλεξανδρούπολης τους… έστειλε σπίτι τους στις 2 Ιουνίου. Κι αντί να σκύψουν το κεφάλι, ο Βαγγέλης Λαμπάκης καταθέτει ενστάσεις μήπως και… παραμείνει στην καρέκλα του στα χαρτιά αν και ο κόσμος του έδειξε πως έχει σιχαθεί την ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ, τον ΕΓΙΩΙΣΜΟ και την ΑΝΙΜΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*