ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Υποψήφιος βουλευτής “μαύρισε” ακροατή, άλλος κάνει συγκεντρώσεις “ανφέρ” πάνω σε συνυποψήφιους του

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Υποψήφιος βουλευτής “μαύρισε” ακροατή, άλλος κάνει συγκεντρώσεις “ανφέρ” πάνω σε συνυποψήφιους του

Δυο  και σήμερα έμειναν για τις εθνικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, ώστε να λάβει τέλος η αγωνία των υποψηφίων βουλευτών και των κομμάτων, αφού ο ελληνικός λαός και ο φυσικά ο κόσμος του Έβρου, θα εκφράσουν την ετυμηγορία τους.

Οι υποψήφιοι βουλευτές στο νομό μας… πάτησαν γκάζι και φόρτσαραν τις τελευταίες μέρες, προκειμένου να κερδίσουν τις εντυπώσεις, αλλά πάνω απ’ όλα τον… σταυρό. Σήμερα ολοκληρώνεται επίσημα η προεκλογική περίοδος και αυτό που θα εξακολουθήσουν να ζητάνε κατ ιδίαν ως και την Κυριακή, είναι να τους… σταυρώσουμε για να μπουν στη Βουλή. Σε όλη αυτή την προσπάθεια και την αγωνία τους να τα καταφέρουν, γίνονται και διάφορα ευτράπελα, τα οποία έχουν πραγματικά πλάκα.

Υποψήφιος βουλευτής… μαύρισε εν δυνάμει ψηφοφόρο

Είδα για παράδειγμα, υποψήφιο βουλευτή να… μαυρίζει ακροατή του και εν δυνάμει ψηφοφόρο του, αν και σύμφωνα με την έφραση που λέει ο λαός μας είναι πως ο κόσμος… μαυρίζει τους πολιτικούς. Αυτό συνέβη σε επίσκεψη που έκανε ο υποψήφιος βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Μενέλαος Μαλτέζος στην μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων. Στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησε με δελτίο τύπου για την επίσκεψη του στον χώρο, ο ίδιος ή οι συνεργάτες του… μαύρισαν όπως βλέπετε το πρόσωπο ενός από αυτούς που παρακολουθούσε την ομιλία του.
Το μαύρισμα βέβαια δεν θα το γλιτώσει από τον κόσμο το κόμμα του, ο ΣΥΡΙΖΑ με όσα έκανε και κυρίως όσα δεν έκανε σε αυτά τα τέσσερα χρόνια. Είναι δεδομένο πως όχι μόνο θα χάσει τις εκλογές, αλλά και η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία θα είναι τεράστια. Οι τελευταίες δικές μου πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι τουλάχιστον πάνω από 10 μονάδες η διαφορά και φυσικά θα υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Η αγωνιώδης προσπάθεια αυτών που παρέδωσαν τη Μακεδονία μας στα Σκόπια με την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών, τότε που ο Αλέξης Τσίπρας χαμογελούσε βλέποντας τον Νίκο Κοτζιά να υπογράφει, δεν πείθουν ούτε τον εαυτό τους. Γιατί αυτοί είναι που ψήφισαν την συγκεκριμένη προδοτική Συμφωνία αφού πρώτα την υπέγραψαν και αυτοί παραχώρησαν στα Σκόπια μακεδονική γλώσσα και εθνότητα. Αυτοί τα έβαλαν ήδη στο ΝΑΤΟ και αυτοί άνοιξαν την.. κερκόπορτα στους γείτονες να κοινοποιηθούν την μία και μοναδική ελληνική Μακεδονία.

Θα “πληρώσουν” τον.. αέρα ανανέωσης;

Ξεφύγαμε όμως γιατί αναφερόμαστε στον κ.Μαλτέζο και ένας φίλος με ρώτησε αφού άνθρωπος του ιδιωτικού τομέα, ως ιδιοκτήτης λογιστικού γραφείου που συεργάζεται με διάφορες επιχειρήσεις, γιατί του καταλογίζω διάφορα. Του απάντησα ότι με τον θεσμικό ρόλο που είχε στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτόν δηλαδή του αναπληρωτή Συντονιστή της Νομαρχιακής, έδειξε ο τρόπος που λειτούργησε ότι δεν φιαφέρουν οι απόψεις του από τους χειρότερους… κρατιστές “συντρόφους” του.
Όταν δεν έχεις κανέναν διαταγμό να χρησιμοποιήσεις σκάφος του Λιμενικού, κρατική περιουσία δηλαδή, μετατρέποντας το σε ΣΥΡΙΖΑ Travel προκειμένου να μεταφέρεις… χειροκροτητές του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Σαμοθράκη, τότε τι να πούμε περισσότερο. Για να μην αναφερθούμε στις επιλογές του όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες “πάτωσαν” και εξέθεσαν το κόμμα, συμβάλλοντας στην “εικόνα” της συντριβής, παράλληλα με τις Ευρωεκλογές.
Μια και αναφέρθηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές, το ρεύμα και ο αέρας… ανανέωσης που υπήρξε στους δημάρχους, με την αλλαγή των τεσσάρων από τους πέντε στο νομό Έβρου με καινούργια πρόσωπα, μάλλον θα συνεχιστεί και στις βουλευτικές εκλογές. Οπότε, δεν τα βλέπω, αλλά ούτε τα ακούω είναι αλήθεια τον τελευταίο καιρό, τα πράγματα για τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές. Τους δυο συνταξιούχους γιατρούς Γιώργο Καίσα και Δημήτρη Ρίζο, αλλά και τη Νατάσα Γκαρά.
Θα μου πείτε. Κάτσε ρε συ. Η Γκαρά νέα δεν είναι; Μόνο που η νοοτροπία, ο τρόπος σκέψης και πως ενεργεί, παραπέμπουν σε μυαλό ηλικιωμένου και πολύ χειρότερο, όπως έχει αποδείξει η παρουσία της αυτά τα 4 χρόνια που ήταν βουλευτής. Άλλωστε το έχω ξεκαθαρίσει πολλές φορές, ότι με την συγκεκριμένη κυρία που ελπίζω να μην εκλεγεί την Κυριακή, έχω πρόβλημα. Γιατί έχει καθεστωτική νοοτροπία, νομίζει ότι το Κράτος είναι η ίδια και της ανήκει και δυο χρόνια τώρα “πολέμησε” άγρια το Evros-news.gr επειδή έκανε κριτική στην Κυβέρνηση και μας “έκοβε” από την κρατική διαφήμιση.

Άνθρωποι της ουσιαστικής προσφοράς

που θα συνεχίσουν να κάνουν το ίδιο

Δείτε τα περισσότερα από τα άλλα σάιτ και ΜΜΕ του νομού και θα διαπιστώσετε ότι και ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ και υπουργείο Εσωτερικών διαφημίζουν, που τα… μοιράζει η Κυβέρνηση. Όλα έχουν μικρότερη “επισκεψιμότητα” από εμάς και όταν το επικαλεστήκαμε σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο, η απάντηση είναι πως είμαστε… κομμένοι από την κυρία Γκαρά. Η οποία εκτός των άλλων είναι και πολύ χαμηλών δυνατοτήτων, όπως άλλωστε και οι συνάδερφοι της Καίσας και Ρίζος.
Γι’ αυτό εξάλλου στους τόσους ανασχηματισμούς ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τους έκρινε… ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ για κάποιο πόστο ακόμα και υφυπουργού.  Όταν υπουργοποιήθηκε ακόμα και η πιο… απίθανη και ο πιο απίθανος, κανένας από τους τρεις υπάρχοντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρίθηκε ικανός. Θα τους ξαναψηφίσει λοιπόν αυτούς ο κόσμος και δεν θα επιλέξει κάποιον που έχει αποδείξει ότι είναι αποδοτικός, ουσιαστικός σε προσφορά στον Έβρο και άνθρωπος χωρίς ιδεοληψίες. “κολλήματα” και συγκρούσεις, αλλά συναινετικός, συνεργάσιμος που μοναδικό στόχο έχει το καλό του τόπου;
Στον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Τσολακίδη αναφέρομαι, για τον οποίο θα έχετε διαπιστώσει και από εδώ, στο δικό μας σάιτ, ότι όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια. Όπου και αν ανήκουν, γιατί πρόκειται για άνθρωπο με ουσία, αποτελέσματα συγκεκριμένα στο αντικείμενο του που είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειες. Ακόμα και αν δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ Κυβέρνηση, αλλά ο ίδιος εκλεγεί βουλευτής, είναι σίγουρο πως θα βοηθήσει με τις γνώσεις, την εμπειρία, την επιστημονική του κατάρτιση, όποιον του ζητήσει. Δήμαρχος ή Περιφερειάρχης, έστω και αν δεν ανήκει στον δικό του πολιτικό χώρο. Γιατί αυτός είναι ο χαρακτήρας του και όσοι τον γνωρίζουν το ξέρουν καλά. Κι αυτά τα λέω και τα γράφω εγώ, που δεν με λες και… ΣΥΡΙΖΑ.

Ζορίζεται για την επανεκλογή ο Δημοσχάκης

Αυτός ο… αέρας ανανέωσης υπάρχει και στη Νέα Δημοκρατία όσον αφορά το νομό Έβρου. Έτσι και αλλιώς βέβαια, αφού οι πέντε από τους έξι είναι καινούργια πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο. Η διάθεση για αλλαγή προσώπων και ανανέωση αυτών που θε εκπροσωπήσουν το κόμμα στη Βουλή από τον Έβρο, αυτόν που θα πλήξει είναι το νυν βουλευτή Αναστάσιο Δημοσχάκη. Ο ανταγωνισμός για τις τρεις ή ακόμα και τις τέσσερις Βουλευτικές έδρες, αφού υπάρχει και το ενδεχόμενο να κερδίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης 4 έδρες, είναι φυσικό να έχει φτάσει στο αποκορύφωμα του.
Κι εγώ δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα μαζί με αυτόν ποιοί από τους Χρήστο Δερμεντζόπουλο, Σταύρο Κελέτση, Παναγιώτη Φαραντάτο, Έλενα Σώκου, Χρυσή Μπαχαρίδου έχουν το προβάδισμα, αφού πιστεύω ότι και οι έξι διεκδικούν με πολλές πιθανότητες την εκλογή τους. Το λένε άλλωστε και οι ίδιοι στις ομιλίες τους, ακόμα και εκείνοι που θεωρούνται ότι προηγούνται στις προτιμήσεις των Εβριτών. Πως δηλαδή δεν είναι σίγουρη η εκλογή τους και ο κόσμος να μην ακούει τις φήμες, αλλά να τους βάλει τον… υπεραπαραίτητο σταυρό. Ξορκίζουν τον τίτλο του φαβορί όπως ο… διάβολος το λιβάνι.
Αυτός πάντως που έχει μεγάλο άγχος, είναι ο κ.Δημοσχάκης και το δείχνουν οι σπασμωδικές του κινήσεις. Είχε αποφασίσει να μην κάνει πολιτικές συγκεντρώσεις και ομιλίες, ίσως επειδή θεωρούσε σίγουθρο πως θα επανεκλεγεί και κατά άλλους ότι θα… κάνει περίπατο. Κι επειδή δεν είχε προγραμματίσει συναντήσεις με τον κόσμο, ξαφνικά τις τελευταίες ημέρες που το αποφάσισε, μοιραία άρχισε να “πέφτει” πάνω στις συγκεντρώσεις και τις ομιλίες των συνυποψηφίων του. Οι οποίοι όμως τις είχαν εδώ και πολύ καιρό ανακοινώσει και πάρει μάλιστα και σχετική άδεια από την αστυνομία.

Κάνει συγκεντρώσεις “ανφέρ” τελευταία

 Έτσι συμπίπτουν οι εκδηλώσεις Δημοσχάκη με των υπολοίπων και αυτό πέρα από το ότι αποτελεί αντιδεοντολογικές και “ανφέρ”, προκαλεί δικαιολογημένες αντιδράσεις και αρνητική “εικόνα” για τον… ημεδαπό (για να χρησιμοποιήσουμε προσφιλείς του φράσεις από την εποχή της αστυνομίας, όπως και οι υποφαινόμενος, ομιλών που αναφέρει ο ίδιος) επίτιμο Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ . Προγραμμάτισε εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη για παράδειγμα την περασμένη Τετάρτη, την ίδια ακριβώς ώρα και σε ένα διπλανό ξενοδοχείο με την κεντρική ομιλία του συνυποψηφίου του Σταύρου Κελέτση.
Μόνο που αυτός είχε εδώ και πάρα πολύ καιρό ανακοινώσει δημόσια αλλά και πήρε παράλληλα την σχετική άδεια από την αστυνομία για τη συγκέντρωσή του, ενώ ο κ.Δημοσχάκης ξαφνικά τις τελευταίες μέρες αποφάσισε να συναντήσει φίλους και γνωστούς στην ίδια πόλη, την ίδια ώρα και ακριβώς στο διπλανό ξενοδοχείο. δίπλα. Δεν εξετάζουμε ότι η παρουσία του κόσμου ήταν πολύ μικρή και απογοητευτική, όπως και χθες βράδυ σε κεντρική καφετέρια της Ορεστιάδας, όπου επίσης έκανε εκδήλωση την ίδια μέρα με αυτή της Χρυσής Μπαχαρίδου. 
Τουλάχιστον αυτή την φορά δεν την έβαλε την ίδια ώρα και δίπλα ακριβώς στον αγιασμό της νεαρής υποψήφιας βουλευτού, η οποία είχε εντυπωσιακό αριθμό κόσμου. Το ακριβώς αντίθετο με τον Τάσο Δημοσχάκη, που όλα δείχνουν ότι… παλεύει για την τρίτη θέση, μήπως και καταφέρει να μπει στην Βουλή. Βλέπετε, το “κόλπο” του 2015, τότε που πολύ έξυπνα ζητούσε τον… δεύτερο σταυρό αφού οι Άκης Γεροντόπουλος, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος έχουν προβάδισμα όπως έλεγε ο ίδιος και οι άνθρωποι του, έφερε τελικά πρώτον αυτόν.

Μαχαιροπήρουνα του… Μυστικού Δεπίνου ο Βελόπουλος

“Αγγίζει” το 40%, με βάση τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών, το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας πανελλαδικά και η αυτοδυναμία θεωρείται σχεδόν δεδομένη. Πόσους βουλευτές θα εκλέξει, εξαρτάται από τα κόμματα που θα μπουν στην Βουλή. Αν δηλαδή ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο άνθρωπος που με τις… ψευτομαγκιές του στη διαπραγμάτευση μας κόστισε δεκάδες δισεκατομμύρια στο πρώτο 6άμηνο του 2015 και ο Κυριάκος Βελόπουλος με τα… χειρόγραφα του Χριστού και τις.. κεραλοιφές, μπουν στην Βουλή.
Φοβερή πάντως αυτή η φωτογραφία που είδα στο προφίλ του φίλου μου Δημήτρη Καρπίδα. Με την φόρα που έχει πάρει ο Βελόπουλος, σε λίγο θα πουλάει και… σετ μαχαιροπήρουνα από τον Μυστικό Δείπνο. Δυστυχώς κάποιοοι δεν βάζουν μυαλό και νομίζοντας ότι ψηφίζουν αντισυστημικά κόμματα, επιλέγουν Καμμένους, Λεβέντηδες, Θεοδωράκηδες και Βελόπουλους ή Χρυσή Αυγή, οι οποίοι αποδεικνύονται τελικά οι καλύτεροι… υπηρέτες του συστήματος.
Κι αυτό συμβαίνει κατά κόρον και στο νομό Έβρου, όπου ο κ.Βελόπουλος πήρε υψηλό ποσοστό πριν ένα μήνα στις Ευρωεκλογές και κάπιοιοι… ονειρεύονται ότιο θα εκλέξει βουλευτή. Αυτό βέβαια θεωρείται αδύνατο, αφού αν δεν εκλέξει 4 η Ν.Δ θα είναι 3+1 με την άλλη έδρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός αν κάνει την μεγάλη έκπληξη το ΚΙΝ.ΑΛ, από το οποίο έχω ήδη εκφραστεί πολύ νθετικά για τον Παναγιώτη Ζαπάρτα. Έναν άνθρωπο που είναι χρόνια στο ΠΑΣΟΚ, αλλά ποτέ αυτό δεν το… εκμεταλεύθηκε. Ούτε για τον ίδιο, ούτε για να διορίσει τα παιδιά του. Κι αυτοί οι άνθρωποι, πιστεύω απ’ όσους ψηφίζουν τα κόμματα τους, πρέπει να επιβραβεύονται και να επιλέγονται.

Δεν φέραμε… γούρι στον Αμερικανό πρέσβη

Σημαντική και μκορυφαία στιγμή σίγουρα για το Evros-news.gr και τον υπεύθυνο μας Κώστα Πιτιακούδη, η πρόσκληση και η παρουσία στην δεξίωση του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρυ Πάιατ και της συζύγου για την Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. Μόνο που μάλλον δεν του φέραμε… γούρι, αφού έπεσε κάνοντας ποδήλατο στην Μάνη της Λακωνίας να οι οπληροφορίες αναφέρουν ότι υπέστη κατάγματα στα πόδια.
Ο κ.Πάιατ συνηθίζει να χρησιμοποιεί το ποδήλατο και μάλιστα καλύπτει μεγάλες διαδρομές (ταλαιπωρώντας τους σωματοφύλακες του), αλλά αυτή την φορά δεν στάθηκε τυχερός και είχε ατύχημα. Αν και αυτά μέσα στο πρόγραμμα είναι, όπως ξέρουν καλά όσοι το χρησιμοποιούν συχνά.
Εγώ καλά κάνω και γι’ αυτό το.. αποφεύγω, άσχετα αν έχω γίνει σαν… μπόγος από το φαγητό και τα πολλά κιλά και θα ήταν μια καλή λύση για αδυνάτισμα. Που να κάνεις ποδήλατο τώρα και να κινδυνεύεις να πέσεις σπάζοντας πόδια ή χέρια.

Ο… Ναρκαλιευτής