Μαρία Γιαλαμά: Σκέψεις λίγο πριν την κάλπη

Μαρία Γιαλαμά: Σκέψεις λίγο πριν την κάλπη

της Μαρίας Γιαλαμά*


Έφθασε η αρχή του τέλους των 4,5 μαύρων χρόνων, της απαξίωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της προσβολής της εθνικής συνειδήσεως, του ευτελισμού της πατρίδος και του ξεπουλήματος της Ελληνικότητας και ό,τι Ελληνικού.

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, για τις θερμότερες εθνικές εκλογές και τα συναισθήματα, διεκδικούν τον μέγιστο του χώρου της ψυχής και της σκέψης.
Η ελπίδα φαντάζει φωτεινή, οι προσδοκίες για μια καλύτερη Ελλάδα,ξεσπούν ανεξέλεγκτες και το αύριο, διεκδικεί μια θέση στο φως και στην αλήθεια .
Εκεί κοντά κι ο φόβος, που η έμπειρη προσέγγιση των πολιτικών πεπραγμένων των τελευταίων χρόνων φέρνει, για την διαχείριση του αύριο, σ ένα κράτος με μεγάλες παθογένειες, με μηχανισμούς ημιπαράλυτους που ελέγχονται από τον συρφετό των ημιμαθών πρώην τροφίμων του Περισσού και της Κουμουνδούρου.
Γίνεται κατανοητό, ότι αυτομάτως ο ενθουσιασμός καταστέλλεται και η ΕΥΘΥΝΗ, διεκδικεί τον χώρο της,καταλαμβάνοντας το νου.


Έχοντας την εμπειρία από διοίκηση κρατικού φορέα, γνωρίζω ότι οι τεχνικές ακροβάτη,παράλληλα με την βούληση, το ήθος, την γνώση και φυσικά την σκληρή διάθεση για δουλειά, είναι απαραίτητες.
Η ευθύνη 
αυτών που θα αναλάβουν την ανασυγκρότηση της χώρας, πρέπει να είναι συνώνυμη τους.
Ευκαιρίες για πειραματισμούς, για προσωπικούς τακτικισμούς και πολιτικές, δεν υπάρχουν, όπως και για λάθη.
Το να ευημερήσουν τα παιδιά μας στην Πατρίδα τους, προβάλλει ως επιτακτική ανάγκη με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει 
Πατρίδα, ελεύθερη, ανεξάρτητη, δημιουργική.
Στη δύσκολη αυτή πολιτική συγκυρία, η μεγάλη γαλάζια παράταξη της ΕΥΘΥΝΗΣ, καλείται να αναλάβει για άλλη μια φορά,τον ρόλο του στυλοβάτη.
Η βούληση των Ελλήνων ψηφοφόρων, φαίνεται ότι θα της δώσει την μεγάλη ευκαιρία.


Η ευκαιρία όμως αυτή, κουβαλάει μαζί της και μεγάλες προσδοκίες, που το βάρος τους την δεδομένη στιγμή, φαντάζει μεγαλύτερο και απαιτεί ενότητα, εργατικότητα, πατριωτισμό, χαμηλούς τόνους, μα πάνω απ’ όλα εμπιστοσύνη στα δοκιμασμένα στον εργασιακό χώρο, αλλά και σε θέση ευθύνης στελέχη της. Επίσης αυτή η ευκαιρία, δεν έχει σύμμαχο τον χρόνο …οι μέρες των ευκαιριών για ανάταξη των χιλιοτσακισμένων δομών της κοινωνίας,είναι λίγες.
Η συνταγή για την επιτυχία,απλή, αλλά δύσκολη: Δουλειά, δουλειά, δουλειά.
Καλή επιτυχία ΝΔ.

*** Η Μαρία Γιαλαμά κατάγεται από τον Έβρο και συγκεκριμένα το Σουφλί. Είναι εκλεγμένο μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας-Κόμματος

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*