ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Η “κολιτσίδα” στους υπουργούς Γκαρά, ο Μαυρίδης για ΠΕΔ και η ανικανότητα του απερχόμενου Λαμπάκη

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Η “κολιτσίδα” στους υπουργούς Γκαρά, ο Μαυρίδης για ΠΕΔ και η ανικανότητα του απερχόμενου Λαμπάκη

Φτάνει λοιπόν η στιγμή και αύριο αύριο το βράδυ θα γνωρίζουμε τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών, καθώς και ποιοι βουλευτές θα εκλεγούν στον Έβρο. Γιατί ποιο κόμμα θα είναι πρώτο στο νομό μας και πανελλαδικά είναι ήδη γνωστό.

Η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, από τη Δευτέρα θα αποτελεί την επόμενη Κυβέρνηση και μάλιστα είναι πολύ κοντά στην εξασφάλιση της αυτοδυναμίας. Το κατάφεραν και αυτό ο Αλέξης Τσίπρας και οι Συριζαίοι. Να φέρουν τον Κούλη (όπως κάποιοι τον αποκαλούν ειρωνικά) Μητσοτάκη, όχι απλά Πρωθυπουργό, αλλά και αυτοδύναμο.

Συνεχίζεται η “μάχη”του… σταυρού

Το ποσοστό της Ν.Δ. αναμένεται να “αγγίξει” το 40%. Μιλάμε τέτοια νούμερα που και ο συγχωρεμένος πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έπιανε. Είδατε που με… κατάντησαν οι Συριζαίοι με τα κυβερνητικά “εγκλήματα” τους όλα αυτά τα χρόνια; Εγώ, που το 1993 αποχώρησα λόγω Σκοπίων και Μητσοτάκη και ακολούθησα τον Αντώνη Σαμαρά, τώρα να… αποθεώνω έναν από την οικογένεια. Πως να τους το… συγχωρήσω αυτό;

Η αγωνία βέβαια για τους υποψήφιους βουλευτές Έβρου της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, έχει χτυπήσει… κόκκινο, αν και η θερμοκρασία κατεβαίνει τις επόμενες ώρες. Η προεκλογική περίοδος μπορεί να έληξε επίσημα χθες τα μεσάνυχτα, όμως τόσο σήμερα όσο και αύριο μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, οι ίδιοι και οι συνεργάτες τους, θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν στην “μάχη” του σταυρού.

Οι Νεοδημοκράτες υποψήφιοι για τις τρεις τουλάχιστον θέσεις που είναι δεδομένο ότι θα εξασφαλίσουν στο νομό Έβρου και οι Συριζαίοι για την μία έδρα, αν καταφέρουν τελικά να την πάρουν και αυτήν και δεν γράψει το κοντέρ… 4-0, όπως ζήτησε πρόσφατα που ήρθε στον Έβρο ο νέος Πρωθυπουρργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τους έχει γίνει “κολλιτσίδα” η Γκαρά

Φυσικά το παρασκήνιο, οι προσωπικές στρατηγικές και τα παιχνιδάκια δουλεύουν στο φουλ αυτές τις ώρες. Για να μην λέτε πως γράφω συνέχεια κακίες και διαμαρτύρεστε κάποιοι, σήμερα αποφάσισα να πω και πάλι (σπάνια το κάνω αλλά γίνεται) καλά λόγια για έναν άνθρωπο που πολλές φορές του έχει ασκήσει σκληρή κριτική το Evros-news.gr.

Απόλυτα δικαιολογημένα κατά τη γνώμη μου, γιατί μας έκανε τεράστιο κακό αυτ’ά τα δυο χρόνια που βρισκόμαστε στον “αέρα” του διαδικτύου, αποκλείοντας μας από την κρατική διαφήμιση και στερώντας μας έσοδα που έχουν άλλα σάιτ με ελάχιστη “επισκεψιμότητα” αλλά… υπάκουα στην Κυβέρνηση.

Στη Νατάσα Γκαρά αναφέρομαι, την υποψήφια βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ και στις δηλώσεις που έκανε στον Status radio και τον… κάποτε φίλο μου Σταύρο Αποστολίδη. Συμφωνώ απόλυτα με όσα δήλωσε, Όντως ήταν πολύ ενοχλητική στους υπουργούς για τα θέματα του Έβρου. “Κολλιτσίδα” είχε γίνει προσπαθώντας να τους πείσει για κάποια ζητήματα του νομού.

Όλο δίπλα στον Φάμελλο να τον… πιέζει

Ειδικά όσον αφορά τον Αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο για παράδειγμα, συνέχεια δίπλα του βρισκόταν και τον πίεζε να δώσει λύσεις στην περιοχή μας. Μέχρι και στο εβρίτικο στέκι της Αθήνας, στον “Παπαγάλο” του Παναγιώτη Γκαϊδατζή στην Καλλιθέα τον κουβάλησε και πήγαν μαζί.

Κι εκεί μεταξύ τυρού και αχλαδιού και φωτογραφιών, πάλι για τα θέματα του νομού μας συζητούσαν. Του γινόταν λοιπόν πολύ… ενοχλητική και τον πίεζε συνέχεια να προωθήσει θέματα του Έβρου και έχει δίκιο η κ.Γκαρά όταν δηλώνει πως δεν ήταν η… χαϊδεμένη κανενός υπουργού. Ούτε του Φάμελλου, ούτε κανενός άλλου. Ούτε Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Αραχωβίτη, ούτε του Αναπληρωτή Ναυτιλίας Νεκτάριου Σαντορινιού.

Αναφέρω αυτούς τους τρεις υπουργούς, γιατί όπως έχω ξαναγράψει, αποτελούσαν μαζί με την βουλευτή του Έβρου μία τετράδα νέων βουλευτών από το 2015 που έκαναν παρέα όταν πρωτοεκλέχθηκαν. Μήπως δεν κουβάλησε τον Φάμελλο, γιατί αυτή το έκανε και όχι οι ανύπαρκτοι στον ΣΥΡΙΖΑ Καίσας, Ρίζος, πολλές φορές στην περιοχή μας; Για την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη; Για τις καλύβες στο Δέλτα του Έβρου; Για την Σαμοθράκη;

Έχει απόλυτα δίκιο λοιπόν η Νατάσσα Γκαρά και μπορεί να της άσκησα όλα αυτά τα χρόνια σκληρή κριτική, αλλά τώρα, μία μέρα πριν πάψει να είναι βουλευτής, γιατί με τα “μέτωπα” που έχει ανοίξει και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ με τις προσωπικές στρατηγικές της δεν βλέπω να εκλεγεί, συμφωνώ με όσα είπε στον Αποστολίδη.

Τους βοήθησε και την αγνοούν

Είναι κρίμα και άδικο επίσης, να μην την έχουν προβάλλει όλη αυτή την προεκλογική περίοδο όσο έπρεπε τα τοπικά ΜΜΕ τα οποία όλα αυτά τα χρόνια… ευεργέτησε, παρεμβαίνοντας για να εξασφαλίσουν κρατικές διαφημίσεις. Μια-δυο δημοσιεύσεις, έτσι για να βγουν από την “υποχρέωση”, ακόμα και σάιτ που ήταν φιλοκυβερνητικά. Αντί να “παίζουν” Γκαρά, αυτά “ανακάλυψαν” τον Μαλτέζο, τον Τσολακίδη, ακόμα και τους… Δημοσχάκη, Φαραντάτο.

Αναφέρω ιδιαίτερα τον Φάμελλο όχι για κανέναν διαφορετικό λόγο, αλλά επειδή  ήρθε τις περισσότερες φορές από τους διάφορους υπουργούς στον Έβρο και πρόσφατα πάλι δυο φορές στην Αλεξανδρούπολη. Πριν από τις δημοτικές εκλογές και τώρα πριν τις εθνικές εκλογές και δεν συμφωνώ καθόλου με τις διάφορες κακίες που λένε ορισμένοι.

Ότι τότε ήρθε για να “στηρίξει” έμμεσα τον Βαγγέλη Λαμπάκη ο οποίος τελικά… συνετρίβη από τον Γιάννη Ζαμπούκη, ούτε ότι ήρθε τώρα για να βοηθήσει στην υποψηφιότητα της κ.Γκαρά, με την οποία όπως επισήμανα γνωρίζονται από παλιά και αποτελούσαν, μαζί με τους Αραχωβίτη και Σαντορινιό μία τετράδα νέων βουλευτών που έκαναν παρέα στην Αθήνα.

Βέβαια οι άλλοι τρεις υπουργοποιήθηκαν, αλλά η Νατάσσα Γκαρά και ο Καίσας με τον Ρίζο αυτά τα τέσσερα χρόνια παρά τους ανασχηματισμούς και τις συνεχείς αλλαγές κυβερνητικών σχημάτων, δεν κρίθηκαν ικανοί από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να πάρουν κάποιο πόστο, έστω υφυπουργού. Γιατί ο τίτλος της Γραμματέως της Βουλής που είχε η νεαρή βουλευτής δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο. Τα ονόματα των βουλευτών στις ψηφοφορίες φώναζε ή σημείωνε τί ψήφιζαν.

Δίνουν την δική τους “γραμμή” με Τοψίδη

Τα θέματα πάντως του Έβρου προσπαθούσε να τα προωθήσει και μεταξύ αυτών και της Ορεστιάδας απ’ όπου κατάγεται, γιατί ήθελε να βοηθήσει τον φίλο της δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη. Είναι γνωστό εξάλλου ότι τον βοήθησε να επανεκλεγεί πρόσφατα.  Μαθαίνω λοιπόν, ότι ο δήμαρχος Ορεστιάδας, του οποίου η ομιλία στη συγκέντρωση της Χρυσής Μπαχαρίδου όπου μίλησε για μία από τις μεγαλύτερες πολιτικές συγκεντρώσεις στην πόλη έκανε μεγάλη εντύπωση.

Ο ίδιος όμως κάνει τις δικές του… επιλογές και τις προσωπικές του στρατηγικές ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας όσον αφορά τους υποψήφιους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που μπορεί και να μην συμβαδίζουν απαραίτητα με όσα δημόσια λέει. Όπως συμβαίνει συνήθως με πολλούς και όχι πως εννοώ κάτι συγκεκριμένο για τον κ.Μαυρίδη.

Κάποιοι άνθρωποι για παράδειγμα, συνηθίζουν άλλα να λένε δημόσια και άλλα να κάνουν παρασκηνιακά. Εξάλλου για ποιον θα δώσει “γραμμή” ο ίδιος να ψηφιστεί και να στηριχθεί, μαθαίνω ότι έχει άμεση σχέση και με τις επιλογές του κουμπάρου, φίλου και παλιότερα συνεταίρου του. Τον και δικό μου φίλο Τάκη (Τάκης, Τάκης, οέ οέ, οέ) Τοψίδη.

Προαλείφεται για Πρόεδρος της ΠΕΔ

Οι επιλογές τους έχουν ως κριτήριο και ποιος στήριξε τον… αποτυχόντα υποψήφιο Περιφερειάρχη (όσο το σκέφτομαι πως δεν τα κατάφερε τόσο… ψυχοπλακώνομαι για το φιλαράκι μου) στις εκλογές που έγιναν πριν ένα μήνα για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Εξάλλου ο κ.Μαυρίδης προαλείφεται μαθαίνω για Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Θέλει να πάρει δηλαδή την θέση που κατέχει ο απερχόμενος δήμαρχος (αυτό το απερχόμενος ούτε εγώ μπορώ να το συνηθίσω πόσο μάλλον ο ίδιος) Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης. Υποσχέθηκε μάλιστα να τον βοηθήσει ο φίλος και κουμπάρος του Τάκης Τοψίδης, δίνοντας του αμέριστη συμπαράσταση με δημάρχους που θεωρεί… δικούς του στην Περιφέρεια.

Μου είπαν πως τόσο ο Βασίλης Μαυρίδης όσο και ο Χριστόδουλος (έτσι μια φορά να ικανοποιηθεί και η Νίκη που το απαιτεί) Τοψίδης, έχουν ήδη αρχίσει να επικοινωνούν με νεοεκλεγέντες βολιδοσκοπώντας προθέσεις και από αυτούς το έμαθα. Οι φιλοδοξίες του κ.Μαυρίδη δεν φτάνουν άλλωστε μόνο μέχρι εκεί, αλλά στόχος του είναι υποψηφιότητα για βουλευτής Έβρου εκπροσωπώντας την περιοχή της Ορεστιάδας στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Γι’ αυτό θέλει και ένα επιπλέον ρόλο και πόστο, ώστε να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη θέση του. Κάτι που μπορεί να έχει σχέση και να εξηγεί και τις… επιλογές που θα που κάνει όσον αφορά τους υποψήφιους βουλευτές στις αυριανές εθνικές εκλογές και όσοι γνωρίζουν ξέρουν πολύ κακά τι ακριβώς εννοώ. Εξάλλου τώρα επανεκλέχθηκε και είναι…άνετος και ωραίος. Αυτοί που τον στήριξαν… ας πρόσεχαν.

Προκαλούν αντιδράσεις όσα αναφέρει

Μια και αναφέρθηκα στον ευρισκόμενο σε αποδρομή δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη έχουν μεγάλο ενδιαφέρον όσα αναφέρει στην προσφυγή-ένσταση του κατά της εκλογής του Γιάννη Ζαμπούκη. Γιατί μαθαίνω πως αυτά έχουν ήδη προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις και αναμένεται να υπάρξει συνέχεια εναντίον του, γιατί με το γνωστό, αλαζονικό και εγωιστικό χαρακτήρα του, κατάφερε να στρέψει εναντίον του πάρα πολύ κόσμο.

Η προσφυγή-ένσταση δεν έχει καμιά τύχη φυσικά, έστρεψε εναντίον του ακόμα και όσους πολίτες τον ψήφισαν γιατί δείχνει να αγνοεί την θέληση του λαού και δεν βλέπω να ξεμπλέκει εύκολα με όσους τα έβαλε και αναφέρει στο έγγραφο που κατέθεσε. Όπως έστρωσε όμως θα κοιμηθεί, αφού στον Δικηγορικό Σύλλογο πρόσφατα φιλικό του πρόσωπο δέχθηκε σωρεία έντονων διαμαρτυριών.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η δημοτική του αρχή επιβεβαιώνει συνέχεια πως απόλυτα δικαιολογημένα αποδοκιμάστηκε από τους πολίτες του δήμου Αλεξανδρούπολης και τους έστειλαν όλους μαζί στον… ρόλο της αντιπολίτευσης. Μιλάμε για ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα μνημειώδη, που αποδεικνύεται καθημερινά.

Ξαφνικά ο Ουζουνίδης “ανακάλυψε” έλλειψη νερού

Ακούγαμε διαβεβαιώσεις πως η Αλεξανδρούπολη δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα ύδρευσης και επάρκειας νερού. Όμως πολλές φορές εδώ στο Evros-news.gr είχαμε αναφέρει και επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ειδικά δύο χωριά, η Άνθεια και το Αρίστεινο.

Βγήκε λοιπόν ο Γιώργος Ουζουνίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης (δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το καινούργιο SUV που ήθελε να παραγγείλει) και τι είπε στις δηλώσεις του; Ότι θα πρέπει να κάνουν οικονομία οι κάτοικοι των δύο χωριών, γιατί υπάρχει θέμα με το νερό. Αυτός δεν διαβεβαίωνε τόσο καιρό πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και η επάρκεια των αποθεμάτων είναι δεδομένη;

Δεν… τσιγκουνεύονταν ο κ.Ουζουνίδης (άκου λέξη τσιγκουνεύονταν, που την σκέφτηκα μιλώντας για τον συγκεκριμένο) δηλώσεων, διαβεβαιώσεων και ήταν κατηγορηματικός πως δεν υπάρχει θέμα και ότι η επάρκεια του νερού για πολλά χρόνια είναι δεδομένη. Τώρα τι έγινε ξαφνικά και άρχισε τις συστάσεις και τις δικαιολογίες, ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ;

Χωρίς ναυαγοσώστες, βαράμε ξύλο

μην γίνει καμιά… στραβή

Να ήταν όμως μόνο αυτό; Φτάσαμε 6 Ιουλίου, τα δύο προηγούμενα χρόνια υπήρξε σοβαρό πρόβλημα και λύθηκε καθυστερημένα, αλλά στο θέμα των ναυαγοσωστών δεν έχει βρεθεί λύση. Άγονοι οι δυο διαγωνισμοί, το ίδιο και οι απευθείας ανάθεση, ενώ τα πρόστιμα από το Λιμεναρχείο που κάνει σωστά την δουλειά του φτάνουν συνέχεια στα γραφεία του δήμου, αφού έπρεπε την 1η Ιουνίου να υπάρχουν ναυαγοσώστες.

Αν ο μη γένοιτο γίνει καμιά… στραβή σε κάποια παραλία και έχουμε κανένα πνιγμό λουόμενου, τότε ποιος θα φταίει; Θα τρέχουμε όλοι να λέμε διάφορα κατόπιν εορτής; Κανείς δεν ξέρει εάν και πότε θα τοποθετηθούν λοιπόν ναυαγοσώστες στις παραλίες της Αλεξανδρούπολης και ενώ υπάρχουν πλέον σε φουλ τουριστική περίοδο ντόπιοι αλλά και επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Να πούμε για ένα άλλο θέμα που αναδείξαμε σήμερα; Την τοποθέτηση ειδικών συστημάτων για την πρόσβαση και τη βοήθεια των ατόμων ΑΜΕΑ σε τέσσερις παραλίες; Με τους ρυθμούς που πηγαίνουν οι διαγωνισμοί, θα τελειώσει το καλοκαίρι και ακόμα δεν θα είναι έτοιμες οι υποδομές. Για του χρόνου ελπίζουμε πάντως να προλάβουν.

Κατάντια στην Γιορτή Κρασιού

Καλά, για τη Γιορτή Κρασιού ειδικά εμείς, δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα. Πόσες φορές έχουμε επισημάνει ότι ο Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης είναι βάση των αποτελεσμάτων ο χειρότερος και πιο ανίκανος πρόεδρος στην ΤΙΕΔΑ. Απορούμε γιατί τον κρατούσε ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης τόσα χρόνια στην θέση του και του έκανε κακό.

Βλέποντας κανείς το πρόγραμμα της φετινής Γιορτή Κρασιού, μόνο θλίψη για την υποβάθμιση και την κατάντια της πάλαι ποτέ κραταιάς αυτής εκδήλωσης αισθάνεται. Θεματικές βραδιές παραδοσιακής μουσικής με την ίδια ορχήστρα, εξαίρετη και με φοβερούς μουσικούς κατά τ’ άλλα, όμως δυο φορές. Μόνο μία συναυλία με την Ελένη Βιτάλη και τίποτε άλλο.

Με αυτό το πρόγραμμα περιμένουν να κερδίσουν χρήματα, για να καλύψουν τα τεράστια ελλείμματα δεκάδων χιλιάδων ευρώ και τα χρωστούμενα σε διάφορους προμηθευτές στην ΤΙΕΔΑ; μιλάμε ότι η “τρύπα” που θα αφήσουν στη ΝΈΑ δημοτική αρχή του Γιάννη ζαμπούκη θα είναι πολύ μεγάλη και απορώ πραγματικά, γιατί ο νεοεκλεγείς δήμαρχος δείχνει τόσο πολιτικό πολιτισμό;

Γιατί δεν βγαίνει να τους κράξει άγρια και δημόσια με επίσημη ανακοίνωση του ενημερώνοντας τους πολίτες του δήμου γιατί την κατάσταση που επικρατεί και τη “ναρκοθέτηση” της θητείας του με πράξεις και αποφάσεις αλλά και αδράνεια σε συγκεκριμένα ζητήματα. Για να μην έχει το θράσος να… κουνάει και το δάχτυλο ο απερχόμενος Λαμπάκης, αντί να είναι απολογούμενος.

Παίρνει επίδομα ενοικίου για τον τόπο του

Καιρό είχα να τον ακούσω το συνάδερφο δημοσιογράφο και φίλο, που έχει σάιτ σε άλλη περιοχή της Ελλάδας. Μου τηλεφώνησε χθες για να ακούσει τις εκτιμήσεις μου για τους βουλευτές που θα εκλεγούν στον Έβρο και τι μου είπε για το δικό του νομό. Μιλάμε δεν μπορούσα να το πιστέψω και τουλάχιστον εμείς εδώ δεν έχουμε τέτοια.

Ε ενεργεία βουλευτής της Ν.Δ που είναι και πάλι υποψήφιος, μου είπε πως εισπράττει έξτρα από την Βουλή ένα σημαντικό ποσό μηνιαίως (κάτι για 1.000 ευρώ μου ανέφερε), ως ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ. Όχι για την Αθήνα όπως συμβαίνει με την πλειοψηφία των βουλευτών της επαρχίας, αλλά για την έδρα της εκλογικής του περιφέρειας.

Πως γίνεται αυτό τον ρώτησα απορημένος. Έχει σπίτι στην Αθήνα, θεωρείται κάτοικος Αττικής και δικαιούται επίδομα ενοικίου για το νομό που είναι βουλευτής, μου απάντησε. Δεν έχει εκεί σπίτι, ρώτησα τον φίλο μου και μου εξήγησε ότι δήλωσε στη Βουλή πως το πατρικό του είναι ακατάλληλο να μένει και έτσι αξιοποίησε το δικαίωμα που του δίνει ο νόμος.

Υπήρχαν και άλλοι και από το κόμμα του στην ίδια κατηγορία, αλλά δεν το εφάρμοσαν και δεν το αξιοποίησαν. Αυτός το έκανε” μου είπε. Πάλι καλά δηλαδή, που εμείς εδώ στον Έβρο δεν έχουμε τέτοια απαράδεκτα πράγματα.

Ο… Ναρκαλιευτής