Έβρος: Πρώτη με 45% η Ν.Δ εκλέγει 3 βουλευτές – Έναν ο ΣΥΡΙΖΑ με 27,50% – Ποιοι προηγούνται

Έβρος: Πρώτη με 45% η Ν.Δ εκλέγει 3 βουλευτές – Έναν ο ΣΥΡΙΖΑ με 27,50% – Ποιοι προηγούνται

Πρώτο κόμμα είναι η Νέα Δημοκρατία στο νομό Έβρου, συγκεντρώνοντας ένα ποσοστό πάνω από 45% και εκλέγει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τρεις από τους τέσσερις βουλευτές στην επόμενη Βουλή.

Το κόμμα που κέρδισε και τις εθνικές εκλογές και μάλιστα έχει αυτοδυναμία με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αύξησε τη δύναμή του κατά περίπου 11 μονάδες σε σχέση με τις εκλογές εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, όπου είχε πάρει περίπου 34%. Ο ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι πλέον αντιπολίτευση, φαίνεται να έχει ένα ποσοστό λίγο πιο πάνω από το 27%, με αποτέλεσμα να παίρνει την μία από τις τέσσερις έδρες. Όσον αφορά την δύναμη του σε σχέση με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, έχασε γύρω στις τέσσερις μονάδες, μια και τότε είχε πάρει 31,87%.

Τρίτο είναι το Κίνημα Αλλαγής το οποίο “αγγίζει” το 9% και αυξάνει τη δύναμή του σε σχέση με το 2015 που είχε πάρει 6,83% και στην τέταρτη θέση όπως άλλωστε αναμενόταν, είναι η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με 5,5%, αφήνοντας στην 5η θέση την Χρυσή Αυγή με 3,5%. Η “Ελληνική Λύση” παίρνει να πούμε εδώ με βάση τα αποτελέσματα που δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών στο 40% περίπου των εκλογικών τμημάτων, λιγότερο από αυτό που κατέγραψε στις Ευρωεκλογές πριν από ένα μήνα.

Όσον αφορά τώρα τους βουλευτές, είναι ακόμα πολύ νωρίς αυτή τη στιγμή να πούμε οτιδήποτε, γιατί τα αποτελέσματα δεν έχουν ενσωματωθεί από πολλά εκλογικά τμήματα. Η τάση αυτή τη στιγμή, με αποτελέσματα από λίγα τμήματα, δείχνει ότι έχουν προβάδισμα για να εκλεγούν τρεις από τους άντρες του ψηφοδελτίου της Ν.Δ και συγκεκριμένα ο νυν βουλευτής Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο νεαρός Χρήστος Δερμεντζόπουλος και ο πρώην βουλευτής Σταύρος Κελέτσης.

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, οι δυο… καινούργιοι Μενέλαος Μαλτέζος και Βασίλης Τσολακίδης, δείχνουν να έχουν μεγαλύτερη δυναμική από τους νυν βουλευτές Γιώργο Καίσα, Νατάσα Γκαρά και Δημήτρη Ρίζο, αλλά είπαμε πως είναι πολύ νωρίς ακόμα για τους βουλευτές.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ 40% των εκλογικών τμημάτων