Εισβολή λαθρομεταναστών και στα χωριά του Διδυμοτείχου – Τους “μαζεύει” μαζί με διακινητές συνέχεια η αστυνομία

Εισβολή λαθρομεταναστών και στα χωριά του Διδυμοτείχου – Τους “μαζεύει” μαζί με διακινητές συνέχεια η αστυνομία

Η εισβολή λαθρομεταναστών από την Τουρκία στον Έβρο και γενικότερα στη χώρα μας είναι καθημερινό πλέον φαινόμενο, τόσο από θάλασσα όσο και από τα χερσαία σύνορα μέσω του ποταμού Έβρου.

Η αστυνομία και το Λιμενικό τους “μαζεύουν” συνέχεια, ενώ χθες έγινε χαμός σε χωριά της περιοχής του Διδυμοτείχου. Αρχικά, το πρωί περίπου 15 λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν στον δρόμο Βρυσικών- Μαυροκκλησίου από κατοίκους του δεύτερου χωριού που κάλεσαν την αστυνομία, αλλά η απάντηση ήταν πως το φαινόμενο είναι συνηθισμένο και παντού και προσπαθούν να κάνουν ότι μπορούν.

Λίγο μετά το μεσημέρι και πάλι στην περιοχή μεταξύ Κυανής-Βρυσικών, πάνω στον επαρχιακό δρόμο Διδυμοτείχου-Μεταξάδων, περίπου 50 παράνομοι μετανάστες μπλοκαρίστηκαν από συνοριοφύλακες που ειδοποιήθηκαν από διερχόμενους και άρχισαν οι συλλήψεις. Αρκετοί είτε μεταφέρονται στο ΚΥΤ Φυλακίου Ορεστιάδας, αλλά κάποιοι φεύγουν από εκεί με τα πόδια και κατευθύνονται προς την Θεσσαλονίκη και γενικότερα στο εσωτερικό της χώρας.

Επίσης, στην Επαρχιακή Οδό Άβαντα – Αισύμης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν έναν 19χρονο αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, με αυτό στην ενδοχώρα επτά (7) λαθρομετανάστες.