Έβρος-Ν.Δ: Σάρωσε ο Δημοσχάκης, εντυπωσιακή “πρώτη” Δερμεντζόπουλου, επιστροφή Κελέτση

Έβρος-Ν.Δ: Σάρωσε ο Δημοσχάκης, εντυπωσιακή “πρώτη” Δερμεντζόπουλου, επιστροφή Κελέτση

Τρεις βουλευτές εκλέγει στο νομό Έβρου η Νέα Δημοκρατία, επιστρέφοντας στην Κυβέρνηση, με τον Αναστάσιο Δημοσχάκη που ήταν μέχρι πρότινος βουλευτής (ο μοναδικός του κόμματος σε όλη την Θράκη) να σαρώνει σε ψήφους.

Ο κ.Δημοσχάκης με καταμετρημένους σταυρούς στα 362 από τα 369 τμήματα σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, “αγγίζει” τις 16.000 ψήφους, ενώ να θυμίσουμε ότι τον Ιανουάριο του 2015 που είχε έρθει πάλι πρώτος, είχε λάβει 13.598 σταυρούς. Αποτέλεσμα που δεν μπορεί να θεωρηθεί έκπληξη, αφού επί 4 χρόνια ως βουλευτής της αντιπολίτευσης έκανε προεκλογικό αγώνα, είχε τεράστιο χρονικό διάστημα στην διάθεση του σε σχέση με τους υπόλοιπους συνυποψήφιους του και φυσικά την παραμικρή φθορά μια και ήταν στην αντιπολίτευση.

Εντυπωσιακή ήταν η “πρώτη” του 35χρονου Χρήστου Δερμεντζόπουλου, ο οποίος θα ξεπεράσει τους 11.000 σταυρούς. Σχεδόν δηλαδή πλησίασε τον πατέρα του Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2015 ως υφυπουργός και εν ενεργεία βουλευτής πήρε 11.908 σταυρούς και ήταν τρίτος μόλις τρεις σταυρούς λιγότερους από τον Άκη Γεροντόπουλο (είχε 11.911). Σίγουρα απόλυτα πετυχημένο πολιτικό… ντεμπούτο, αν λάβουμε υπόψη μας ότι έκανε προεκλογικό αγώνα για ελάχιστο διάστημα.

Ο τρίτος που εκλέγεται, ο Σταύρος Κελέτσης, επιστρέφει δυναμικά στην Βουλή, όπου εκπροσώπησε τον Έβρο και την περίοδο 2004-2009 επί Κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή και το 2015 δεν πολιτεύθηκε.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ σε 262 από 269 εκλογικά τμήματα

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε παραμείνει τόσο ψηλά στο νομό Έβρου, θα μπορούσε η Ν.Δ να πάρει 4 έδρες και σε αυτή την περίπτωση ο Παναγιώτης Φαραντάτος θα έμπαινε στην Βουλή. Ο Αντιστράτηγος ε.α. παρ’ ότι δεν κατάγεται από τον Έβρο, είχε πετυχημένη παρουσία και συγκέντρωσε σχεδόν 7.000 ψήφους, καθόλου ευκαταφρόνητο σίγουρα. Πολύ καλή ήταν και η παρουσία της Χρυσής Μπαχαρίδου, αφού ουσιαστικά βασίστηκε μόνο στην οικογενειακή στήριξη και κατάφερε να πλησιάσει και αυτή τις 7.000 ψήφους, ενώ όπως και η ίδια έτσι και όσοι πίστεψαν στην υποψηφιότητα της, περίμεναν περισσότερα από την Έλενα Σώκου που στο νομό ήταν λόγω της δημοσιογραφικής της παρουσίας καλύτερη επίδοση.

Μετά από 12 χρόνια η Ν.Δ τρεις βουλευτές

Η Ν.Δ στο νομό Έβρου θα έχει 3 βουλευτές μετά από 12 χρόνια, αφού τελευταία φορά ήταν το 2007 που κέρδισε με Κώστα Καραμανλή και είχε τότε τον συγκεκριμένο αριθμό και το ΠΑΣΟΚ έναν βουλευτή. Το 2009 η αναλογία ήταν 3 το ΠΑΣΟΚ και 1 η Ν.Δ και το 2012 τόσο τον Μάιο όσο και τον Ιούνιο είχε 2 βουλευτές (Γεροντόπουλος, Δερμεντζόπουλος), έναν το ΠΑΣΟΚ (Ντόλιος) και 1 οι ΑΝΕΛ (Καμμένος) που την έδωσε στον Μαρίνο Ουζουνίδη.