Μεγάλες ζημιές από μπουρίνι με χαλαζόπτωση στις περιοχές Πέπλου, Φερών και Σουφλίου (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Μεγάλες ζημιές από μπουρίνι με χαλαζόπτωση στις περιοχές Πέπλου, Φερών και Σουφλίου (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν στις καλλιέργειες χθες από ξαφνικό μπουρίνι που συνοδεύονταν από χαλαζόπτωση και έπληξε την ευρύτερη περιοχή των Φερών (Πέπλος, Βρυσούλα, Αρδάνιο), αλλά και σε χωριά του Σουφλίου.

Ήταν τόσο μεγάλη η ένταση, αν και δεν κράτησε πολύ ώρα η καταιγίδα, που έσπασαν πολλά δέντρα και υπέστη καταστροφές η φυτική παραγωγή σε περιοχές όπως στο Πέταλο Πέπλου, στην Βρυσούλα και σε μέρη του Αρδάνιου. Οι αγρότες αντίκρυσαν με θλίψη την αποκρουστική εικόνα των καλλιεργειών τους με βαμβάκι, ηλίανθο, τριφύλλια να έχουν πληγεί και η κατάσταση να είναι απογοητευτική.

Επιτόπου βρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Φερών Νίκος Γκότσης, μαζί με τον οποίο επικοινώνησαν με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ  και σήμερα στις 9 το πρωί η επόπτης της υπηρεσίας θα βρίσκεται στο Πέταλο του Πέπλου προκειμένου να γίνουν αυτοψίες και μια πρώτη καταγραφή των ζημιών.,

Στην πόλη των Φερών και στα γύρω χωριά η ένταση των καιρικών φαινομένων, αν και το μπουρίνι δεν είχε μεγάλη διάρκεια, ήταν πολύ έντονη. Δέντρα έσπασαν και ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αλλά αναπόφευκτα είχαμε καταστροφές.

Gepostet von Sakis Pemoysis am Montag, 8. Juli 2019

Τα ίδια και σε χωριά του δήμου Σουφλίου, όπως στην Λυκόφη όπου πολλά δέντρα στην πλατεία έσπασαν και προκλήθηκαν καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή.

Άντε μετά να μη πιστεύεις ότι κάποιος είναι γκαντεμης την ώρα που ορκίζονταν ο νέος πρωθυπουργός η λυκοφη χτυπήθηκε από προτοφανές μπουρίνι το βίντεο είναι από την πλατεία του χωριού

Gepostet von Παναγιωτης Βουλκος am Montag, 8. Juli 2019

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*