Δυο πυρκαγιές από κεραυνούς σε δύσβατες περιοχές του Φυλακτού Σουφλίου – Άφαντο το Πυροσβεστικό ελικόπτερο

Δυο πυρκαγιές από κεραυνούς σε δύσβατες περιοχές του Φυλακτού Σουφλίου – Άφαντο το Πυροσβεστικό ελικόπτερο

Δυο πυρκαγιές, πιθανότατα από πτώση κεραυνών στην περιοχή Φυλακτού Σουφλίου, σήμαναν συναγερμό χθες βράδυ και σήμερα το μεσημέρι στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία κατάφερε μετά από συντονισμένες και έντονες προσπάθειες να τις θέσει αρχικά υπό έλεγχο και να τις σβήσει τελικά.

Σήμερα μάλιστα χρειάστηκε και η βοήθεια δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών Πετζετέλ που απογειώθηκαν από την Χρυσούπολη και έκαναν τέσσερις ρίψεις νερού. Κι αυτό γιατί οι δυο φωτιές ήταν σε δύσβατα σημεία, όπου δεν μπορούσαν να φτάσουν πυροσβεστικά οχήματα και έτσι χρησιμοποιήθηκαν πεζοπόρα τμήμτα, υπό τον συντονισμό του Διοικητή της Π.Υ.Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνου Κούκουρα. Τελικά τόσο η χθεσινοβραδινή που έκαψε λίγα τετραγωνικά όσο και η σημερινή που προκάλεσε καταστροφές δασώδους έκτασης δύο στρεμμάτων, αρχικά τέθηκαν υπό έλεγχο και τελικά κατασβέστηκαν.

Ακόμα να έρθει το ελικόπτερο

Οι δυο πυρκαγιές που ξέσπασαν τις τελευταίες ώρες στην περιοχή μας, έφεραν στην επιφάνεια την απουσία του πυροσβεστικού ελικοπτέρου, που όπως και τα προηγούμενα χρόνια πάλι καθυστερεί να έρθει  στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης και να επεμβαίνει αμέσως, εν τη γενέσει της πυρκαγιάς ώστε να μην επιτρέπει την εξάπλωση της γρήγορα. Οι πληροφορίες  αναφέρουν πως κανονικά θα έπρεπε να είναι ήδη στον Έβρο, αλλά κάτι τέτοιο ακόμα δεν συνέβη και φυσικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναγκάζεται να ζητάει την βοήθεια των άλλων εναέριων μέσων που δεν σταθμεύουν στην περιοχή και συγκεκριμένα των πυροσβεστικών αεροπλάνων από την Καβάλα.