Τράπεζα Πειραιώς: Κλείνει το υποκατάστημα στους Μεταξάδες Διδυμοτείχου, όπως έχει αποφασιστεί εδώ και μήνες;

Τράπεζα Πειραιώς: Κλείνει το υποκατάστημα στους Μεταξάδες Διδυμοτείχου, όπως έχει αποφασιστεί εδώ και μήνες;

Αρνητικά είναι τα μηνύματα για το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στους Μεταξάδες Διδυμοτείχου, αφού στα κεντρικά της γραφεία στην Αθήνα δεν κάνουν πίσω σε αυτό που αποφάσισαν εδώ και μήνες. Δηλαδή στο κλείσιμο του, μαζί με πολλά ακόμα σε διάφορα μέρη της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, η απόφαση για παρόμοια υποκαταστήματα, που δεν θεωρείται από την διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ότι δεν έχουν ικανοποιητικό κύκλο εργασιών, ήταν εδώ και πολύ καιρό να κλείσουν και οι προσπάθειες που έγιναν από διάφορες πλευρές να μην προχωρήσει αυτό, δεν έφεραν αποτέλεσμα. Η προηγούμενη Κυβέρνηση, στα τοπικά στελέχη της οποίας έγιναν παράπονα και ζητήθηκε να ασχοληθούν με το θέμα, απάντησε πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα ούτε να παρέμβει στις συστημικές Τράπεζες για να αλλάξει παρόμοιες αποφάσεις. 

Έτσι οι αρνητικές εξελίξεις φαίνεται να δρομολογούνται και δεν έχουν καμιά σχέση με τη νέα Κυβέρνηση που ανέλαβε μόλις χθες. Εξάλλου και στους πελάτες του συγκεκριμένου υποκαταστήματος που βρίσκεται στους ακριτικούς Μεταξάδες, ελάχιστα από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και το οποίο εξυπηρετεί πάρα πολύ τους ηλικιωμένους στην πλειοψηφία τους κατοίκους και των γύρω χωριών, αλλά και τους επαγγελματίες της περιοχής, αυτό έχει γνωστοποιηθεί από τους υπαλλήλους του υποκαταστήματος. Να μην πηγαίνουν δηλαδή στο Διδυμότειχο για τις συναλλαγές τους, αλλά και να αυξήσουν τα χρήματα που βάζουν και άλλες συναλλαγές.

Αυτή την στιγμή η Τράπεζα Πειραιώς στους Μεταξάδες λειτουργεί δυο φορές την εβδομάδα, Τετάρτη και Παρασκευή, με υπαλλήλους που έρχονται από το Διδυμότειχο, ενώ υπάρχει και το ΑΤΜ στο οποίο μπορεί κάποιος να κάνει τις συναλλαγές του. Αν προχωρήσει στο κλείσιμο, τότε θα είναι ένα ακόμα σοβαρό πλήγμα για την ακριτική περιοχή και ενώ το ζητούμενο είναι να γίνουν κινήσεις προς το αντίθετο, για να κρατηθούν έστω αυτοί που μένουν στα χωριά και να μην φύγουν.

Οι κάτοικοι πάντως που έχουν εδώ και αρκετό καιρό πληροφορηθεί τις προθέσεις της Τράπεζας Πειραιώς και ζητούσαν να αλλάξουν οι σκέψεις αυτές, δεν πρόκειται να παραμείνουν με σταυρωμένα χέρια και είναι σίγουρο ότι θα αντιδράσουν δυναμικά, προκειμένου να αποτρέψουν αυτή την αρνητική εξέλιξη.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*