Τρίγωνο: Δυο χρόνια μετά τις ζημιές από χαλάζι, τους ζητούν να πληρώσουν περισσότερα απ’ όσα ίσως πάρουν

Τρίγωνο: Δυο χρόνια μετά τις ζημιές από χαλάζι, τους ζητούν να πληρώσουν περισσότερα απ’ όσα ίσως πάρουν

Δυο χρόνια έχουν περάσει από το καλοκαίρι του 2017, όταν σφοδρή χαλαζόπτωση προκάλεσε τεράστιες καταστροφές σε χωριά της περιοχής Τριγώνου όχι μόνο σε καλλιέργειες, αλλά και σε ηλιακούς θερμοσίφωνες, στέγες σπιτιών και άλλλες ζημιές, όμως κανείς δεν ξέρει πότε αι αν αποζημιωθούν τελικά οι κάτοικοι.

Για τέταρτη φορά μέσα σε δύο χρόνια, βρέθηκε στα χωριά κλιμάκιο της αρμόδιας υπηρεσίας προκειμένου α καταγράψει και πάλι τις ζημιές από το καταστροφικό χαλάζι που είχε πέσει το καλοκαίρι του 2017 στο Δίλοφο, τον Κριό, το Σπήλαιο και σε άλλα χωριά τού Τριγώνου, προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε ηλιακούς, κεραμίδια, τζαμαρίες κλπ. Είπαν όμως και πάλι στους κατοίκους πως για να αποζημιωθούν τελικά, θα πρέπει να γίνει καινούργια καταμέτρηση και πως θα πρέπει να πληρώσουν οι ίδιοι μηχανικούς για να καταφέρουν στο τέλος να πάρουν κάποια… ψίχουλα και αν τα πάρουν και αυτά.


Δικαιολογημένα οι πληγέντες λένε πως κάποιοι (όχι οι υπάλληλοι που εκτελούν εντολές της υπηρεσίας) τους… δουλεύουν κανονικά, αφού την μία φορά το μπαλάκι το ρίχνουν στον Δήμο, αυτός από την πλευρά του στην Περιφέρεια και τώρα στο υπουργείο Υποδομών. Το αποκορύφωμα είναι πως με όλη αυτή την καθυστέρηση και γραφειοκρατία αλλά και την μετατόπιση ευθυνών, ούτε και οι ίδιοι οι υπάλληλοι του κλιμακίου δεν φαίνεται να πιστεύουν πως θα αποζημιωθούν στο τέλος οι κάτοικοι των ακριτικών μας χωριών.

Οι ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ είναι του φίλου Σάκη Τσομπανίδη που μένει στον Δίλοφο και αναδεικνύει συχνά τα προβλήματα της περιοχής του.