Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών: “Ο Α.Παπαδόπουλος είχε κώλυμα εκλογιμότητας – Ανήθικες πολιτικές πρακτικές από την παράταξη του δημάρχου Μαυρίδη”!!!

Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών: “Ο Α.Παπαδόπουλος είχε κώλυμα εκλογιμότητας – Ανήθικες πολιτικές πρακτικές από την παράταξη του δημάρχου Μαυρίδη”!!!

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ και το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΕΜΑ του Evros-news.gr πριν λίγο καιρό, για το κώλυμα εκλογιμότητας που είχε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αδαμάντιος Παπαδόπουλος με την παράταξη του επανεκλεγέντα δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, κυριάρχησε στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Ιουλίου.

Η δημοτική παράταξη Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών Ορεστιάδας-Είναι στο χέρι μας”, με τον εκπρόσωπο της δημοτικό σύμβουλο Ηλία Αγγελακούδη ανέδειξε το συγκεκριμένο θέμα, κατά την συζήτηση ορισμού επιτροπής παραλαβής του έργου «Διαμόρφωση Πάρκου Β. Κυριακίδη», στο οποίο ανάδοχος ήταν ο συγκεκριμένος νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος, Αυτός άλλωστε είναι και ένας από τους βασικούς λόγους, που σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο δεν είχε δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα. Μάλιστα όλο αυτό το διάστημα που αναδείξαμε το συγκεκριμένο ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ, τόσο ο δήμαρχος κ.Μαυρίδης όσο και ο ίδιος ο Αδαμάντιος Παπαδόπουλος έχουν βγάλει τον… σκασμό και δεν έχουν αρθρώσει λέξη. Όλα αυτά δυστυχώς σε μια Ορεστιάδα, της οποίας οι πολίτες ανέχονται όλες αυτές τις ελεεινές συμπεριφορές περιφρόνησης των νόμων και των θεσμών από τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη, τον οποίο δυστυχώς επανεξέλεξαν από την πρώτη Κυριακή μάλιστα.

-Ορεστιάδα: Άκυρη η εκλογή του Αδαμάντιου Παπαδόπουλου με τον Βασίλη Μαυρίδη – Ποιο κώλυμα εκλογιμότητας έχει

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη, η οποία πήρε μέρος και στις εκλογές της 26 Μαίου με επικεφαλής τον γιατρό Σάκη Παπανδρέου και κατέκτησε την τρίτη θέση, επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι αν και δεν μιλάει για “αλλοίωση εκλογικού αποτελέσματος”, είναι γεγονός πως η συμμετοχή του κ. Παπαδόπουλου στο ψηφοδέλτιο του κ. Μαυρίδη και η ανακήρυξή του σε υποψήφιο (υπογράφοντας υπεύθυνη δήλωση πως δεν έχει κώλυμα εκλογιμότητας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ατομική του ευθύνη και τις κυρώσεις που προβλέπει η παρ. 8 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986) έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εκλογή του δημάρχου από την πρώτη Κυριακή. Τουλάχιστον έτσι δείχνουν οι αριθμοί… Δυστυχώς, “κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας”. Επισημαίνει ακόμα ότι η παράταξη του Βασίλη Μαυρίδη χρησιμοποιεί ανέντιμες πολιτικές πρακτικές. 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ “Είναι στο χέρι μας”

“Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 9ης Ιουλίου 2019, ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν ο ορισμός επιτροπής παραλαβής του έργου «Διαμόρφωση Πάρκου Β. Κυριακίδη».

Στο συγκεκριμένο έργο ανάδοχος είναι ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του κυρίου Μαυρίδη, Αδαμάντιος Παπαδόπουλος. Σύμφωνα όμως με τον εκλογικό νόμο, όποιοι συνδέονται με τον οικείο Δήμο όπου επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα με σύμβαση που αφορά εκτέλεση έργου πάνω από 5.000 ευρώ, έχουν κώλυμα εκλογιμότητας.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον νόμο «Η σχετική σύμβαση μπορεί να συνιστά τόσο κώλυμα εκλογιμότητας, αν υπήρχε πριν από την εκλογή και κατά την ανακήρυξη των υποψηφίων, όσο και ασυμβίβαστο, αν εξακολουθεί να υφίσταται μετά την εκλογή και κατά την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, οπότε και επιφέρει, στην τελευταία αυτή περίπτωση, την έκπτωση του αιρετού από το αξίωμα του».

-Ορεστιάδα: Τσιμουδιά και σιγή ασυρμάτου από Βασίλη Μαυρίδη και Α.Παπαδόπουλο για την άκυρη εκλογή

Λόγω των παραπάνω, ήταν εμφανής η αμηχανία του κυρίου Μαυρίδη στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο στην επισήμανση του σοβαρού αυτού ζητήματος από τον επικεφαλής της παράταξης «Είναι Στο Χέρι Μας» Ηλία Αγγελακούδη. Επίσης, ήταν εμφανής και ο πανικός του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, κυρίου Καραγιάννη, που προσπαθούσε με κάθε τρόπο να διακόψει την τοποθέτηση του κυρίου Αγγελακούδη, για να μην ακουστούν οι ανήθικες πολιτικές πρακτικές με τις οποίες κινήθηκε η παράταξη του κυρίου Μαυρίδη.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ως Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών τους πολίτες του Δήμου Ορεστιάδας, ότι ο κύριος Κυργιάννης που εκλέχθηκε με τον συνδυασμό μας στις εκλογές του περασμένου Μαϊου είχε κώλυμα εκλογιμότητας λόγω της θέσης του συντονιστή διευθυντή που κατείχε στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας, γι’ αυτό και παραιτήθηκε από αυτήν όπως ορίζει η νομοθεσία, προκειμένου να έχει δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα, καθαρά και κρυστάλλινα.

Φαίνεται όμως πως – αν και “άριστοι” – η εφαρμογή του νόμου δεν είναι στις πρώτες προτεραιότητες του κυρίου Μαυρίδη και των συμβούλων του, καθώς για να βρεθούνε σε θέσεις εξουσίας μπορούν να ερμηνεύουν κατά το “συμφέρον” τους νόμους και διατάξεις. Έτσι, είναι πιθανό να δούμε σε λίγους μήνες ο κύριος Παπαδόπουλος, ως δημοτικός σύμβουλος, να παραλαμβάνει ένα έργο που κατασκεύασε ο ίδιος, κατά τη λογική του Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει, καταστρατηγώντας κάθε έννοια πολιτικής ηθικής.

Τέλος, δεν θα θέλαμε να μιλήσουμε για “αλλοίωση εκλογικού αποτελέσματος” αλλά είναι γεγονός πως η συμμετοχή του κ. Παπαδόπουλου στο ψηφοδέλτιο του κ. Μαυρίδη και η ανακήρυξή του σε υποψήφιο (υπογράφοντας υπεύθυνη δήλωση πως δεν έχει κώλυμα εκλογιμότητας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ατομική του ευθύνη και τις κυρώσεις που προβλέπει η παρ. 8 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986) έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εκλογή του δημάρχου από την πρώτη Κυριακή. Τουλάχιστον έτσι δείχνουν οι αριθμοί… Δυστυχώς, “κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας”.