ΝΤΡΟΠΗ: Η δικηγόρος σύζυγος του δημάρχου Β.Λαμπάκη συνεχίζει να κερδίζει υποθέσεις δικαστικών συμβιβασμών μέσω Οικονομικής Επιτροπής!!!

ΝΤΡΟΠΗ: Η δικηγόρος σύζυγος του δημάρχου Β.Λαμπάκη συνεχίζει να κερδίζει υποθέσεις δικαστικών συμβιβασμών μέσω Οικονομικής Επιτροπής!!!

Καταντάει ντροπή και σκάνδαλο αυτό που εξακολουθεί να συμβαίνει στον δήμο Αλεξανδρούπολης, με την σύζυγο του απερχόμενου δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, την δικηγόρο Βασιλική Μιχαλακάκου, η οποία συνεχίζει να κερδίζει υποθέσεις δικαστικών συμβιβασμών που χειρίζεται η ίδια, μέσω της Οικονομικής Επιτροπής στην οποία Πρόεδρος είναι ο άνδρας της.

Οι δημοτικές εκλογές μπορεί να έγιναν, οι πολίτες του δήμου Αλεξανδρούπολης έστειλαν στην αντιπολίτευση τον κ.Λαμπάκη, αλλά στην Οικονομική Επιτροπή συνεχίζουν να έρχονται υποθέσεις διεκδίκησης χρημάτων από διάφορους επαγγελματίες, οι οποίοι τελικά τις κερδίζουν με δικαστικό συμβιβασμό και εισπράττουν τα χρήματα τους χωρίς να χρειαστεί να φτάσουν στα δικαστήρια με τον δήμο της πόλης. Το “μυστικό”; Προσλαμβάνουν ως δικηγόρο που καταθέτει τις αγωγές στο Ειρηνοδικείο Αλεξανδρούπολης την Βασιλική Μιχαλακάκου, σύζυγο του Βαγγέλη Λαμπάκη και όταν η υπόθεση φτάνει στην Οικονομική Επιτροπή να αποφασίσει, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης αποχωρεί από την αίθουσα γιατί υπάρχει κώλυμα μια και πρόκειται για την γυναίκα του και αποφασίζουν τα 5 εναπομείναντα μέλη. Ποια είναι αυτά; Τα στελέχη της δημοτικής του παράταξης του 1) ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ 2)ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 3) ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ 4) ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΣΟΝΙΔΟΥ – ΣΚΕΥΑ 5) ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΕΤΟΠΟΥΛΟΣ. Ο τελευταίος μάλιστα μετέχει αν και ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ της Οικονομικής Επιτροπής, ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑ ΜΠΙΚΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ, προκειμένου να υπάρχει απαρτία και να ληφθούν οι αποφάσεις.

Δυο υποθέσεις εγκρίθηκαν την 1η Ιουλίου

με δικηγόρο την σύζυγο Λαμπάκη 

Το Evros-news.gr έχει αναφερθεί παλαιότερα και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις, όπου δικηγόρος ήταν και πάλι η Βασιλική Μιχαλακάκου, συζητούνταν στην Οικονομική Επιτροπή απ’ όπου αποχωρούσε επειδή είχε κώλυμα ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης και φυσικά οι στενοί συνεργάτες του δημοτικοί σύμβουλοι που με δική του απόφαση προφανώς τοποθετήθηκαν μέλη της συγκεκριμένης επιτροπής, εγκρίνονταν οι δικαστικοί συμβιβασμοί. Έτσι οι επαγγελματίες έπαιρναν σίγουρα τα χρήματα που διεκδικούσαν, χωρίς να χρειάζεται να τρέχουν στα δικαστήρια όπως πολλοί άλλοι που δεν έχουν δικηγόρο την σύζυγο του δημάρχου και η κ.Μιχαλακάκου εισέπραττε φυσικά την αμοιβή της για την κερδισμένη υπόθεση.

-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η σύζυγος του δημάρχου Β.Λαμπάκη, δικηγόρος σε υπόθεση δικαστικού συμβιβασμού που αποδέχθηκε ο δήμος Αλεξανδρούπολης!!!

Εδώ λοιπόν προκύπτουν πολλά ερωτήματα, που είχαμε θέσει και παλαιότερα, αλλά ο λαλίστατος συνήθως κ.Λαμπάκης δεν απάντησε ή αν θεωρούσε ο ίδιος και η σύζυγος του ότι τον προσβάλλουμε να κινηθεί νομικά. Ούτε καν κάποια ανακοίνωση ή έστω εξώδικο.

  1. Αν με βάση το Πόθεν Έσχες, ο Βαγγέλης Λαμπάκης δηλώνει εισοδήματα ως μέτοχος δικηγορικής εταιρείας με την σύζυγο του Βασιλική Μιχαλακάκου, μέρος των αμοιβών της και από τις συγκεκριμένες υποθέσεις πηγαίνει προφανώς και στον ίδιο. Παίρνει δηλαδή χρήματα από τον δήμο Αλεξανδρούπολης, λόγω δικαστικών συμβιβασμών που εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή της οποίας είναι Πρόεδρος, άσχετα αν αποχωρεί και μένουν οι στενοί του συνεργάτες.
  2. Είναι αυτό ΝΟΜΙΜΟ και πολύ περισσότερο ΗΘΙΚΟ;
  3. Αυτός που παριστάνει τον διαπρύσιο κήρυκα της ηθικής και της εντιμότητας και παράλληλα τον τιμητή των πάντων, τι λέει για όλα αυτά;
  4. Πριν από λίγο καιρό, ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΜΕ ότι σε μια παρόμοια υπόθεση στις 30 Απριλίου, επειδή τότε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ ξέχασαν αν αναφέρουν πως αποχώρησε από την συνεδρίαση λόγω κωλύματος, επειδή προφανώς η γυναίκα του ήταν και τότε δικηγόρος του ενάγοντα, έκαναν διόρθωση μετά τις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές και αφού έχασε. Τι φοβήθηκε άραγε και έγιναν όλα αυτά;
  5. Πως γίνεται στις 27 Ιουνίου να καταθέτει η σύζυγος του κ.,Μιχαλακάκου την αγωγή και ΑΜΕΣΩΣ σε τέσσερις μόλις ημέρες η Οικονομική Επιτροπή να τρέχει άρον-άρον να εγκρίνει δικαστικό συμβιβασμό για να κερδίσει την υπόθεση;
  6. Οι Παντελίδης, Ουζουνίδης, Γερακόπουλος, Αετόπουλος και Τσονίδου-Σκεύα ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΝΤΑΙ με αυτό τον τρόπο; Άντε, αποδεικνύεται ότι ο Βαγγέλης Λαμπάκης δεν έχει ΙΧΝΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ, αλλά αυτοί;

-Λαμπάκης: Γιατί “διόρθωσαν” τώρα, μετά τις εκλογές, ότι αποχώρησε από συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τον… Απρίλιο;

Συνολικό ποσό 35.000 ευρώ δόθηκε με δικαστικό

συμβιβασμό στον πελάτη της συζύγου του δημάρχου

Οι δυο καινούργιες υποθέσεις που συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή την 1η Ιουλίου 2019, αφορούν: “Δικαστικός συμβιβασμός σχετικά με την από 27.6.2019 αγωγή του Συμεών Μπαχτσεβανίδη του Σταύρου, εμπειροτέχνη εργολάβου, κατοίκου Λουτρών Αλεξ/πολης Κατά του Δήμου Αλεξανδρούπολης ενώπιον του Ειρηνοδικείου Αλεξανδρούπολης, με αίτημα του ενάγοντος”, για εργασίες μηχανημάτων του στον ΧΑΔΑ και σε καθαρισμό ρεμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΜΠΑΧΤΣΕΒΑΝΙΔΗΣ- 18.582,64 ευρώ

ΜΠΑΧΤΣΕΒΑΝΙΔΗΣ-16.461 ευρώ

Υπάρχουν φυσικά και πολλά ερωτηματικά για το γεγονός ότι στις αγωγές αναφέρεται πως ο συγκεκριμένος επαγγελματίας συμφώνησε προφορικά με τους Αντιδημάρχους Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Κουκουράβα και Πρασίνου και Καθαριότητας Χρήστο Ζιώγα για τις συγκεκριμένες εργασίες. Οπότε, σε περίπτωση που η υπόθεση έφτανε στα δικαστήρια, θα ήταν οι δικοί του ισχυρισμοί, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ με τις λεπτομέρειες και τους όρους της συμφωνίας αφού αυτή ήταν προφορική, απέναντι σε αυτούς των Αντιδημάρχων του δήμου Αλεξανδρούπολης. Γιατί λοιπόν η Οικονομική Επιτροπή θεώρησε πως θα έχανε την υπόθεση στο Ειρηνοδικείο και… έτρεξε να εγκρίνει τον δικαστικό συμβιβασμό;

Ομάδα πολιτών ετοιμάζεται να καταγγείλει όλες

αυτές τις υποθέσεις σε Ελεγκτές και Αποκεντρωμένη

Με το Evros-news.gr επικοινώνησαν εκπρόσωποι ομάδας πολιτών του δήμου Αλεξανδρούπολης οι οποίοι έχουν νομικές γνώσεις και αφού μας επεσήμαναν πως είναι ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ όλα αυτά και ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη αλλά και την σύζυγο του Βασιλική Μιχαλακάκου, μας ενημέρωσαν ότι συγκέντρωσαν όλες αυτές τις υποθέσεις σε φάκελο και θα τις ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ τόσο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όσο και στους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης στις Σέρρες.