Αλεξανδρούπολη: Συμπτώσεις σε αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για δικαστικούς συμβιβασμούς και… ναυαγοσώστες, προκαλούν ερωτηματικά!!!

Αλεξανδρούπολη: Συμπτώσεις σε αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για δικαστικούς συμβιβασμούς και… ναυαγοσώστες, προκαλούν ερωτηματικά!!!

Την στιγμή που η δημοτική αρχή του Βαγγέλη Λαμπάκη βρίσκεται σε αποδρομή και σε περίπου ενάμιση μήνα θα αποτελέσει παρελθόν, κάποιες συμπτώσεις σε αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής με Πρόεδρο τον απερχόμενο δήμαρχο, προκαλούν πολλά ερωτηματικά.

Χθες όπως ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ το Evros-news.gr, η Οικονομική Επιτροπή ενεργώντας αστραπιαία, φρόντισε να αποδεχθεί Δικαστικό Συμβιβασμό σε δυο υποθέσεις με τον ίδιο επαγγελματία και συγκεκριμένα τον Συμεών Μπαχτσεβανίδη, ο οποίος υπέβαλλε αγωγές εναντίον του δήμου Αλεξανδρούπολης στο Ειρηνοδικείο της πόλης για ποσό περίπου 35.000 ευρώ. Ενώ λοιπόν οι συγκεκριμένες αγωγές κατατέθηκαν στις 27 Ιουνίου, σχεδόν αμέσως, κάτι πρωτόγνωρο για την γνωστή γραφειοκρατική λειτουργία των υπηρεσιών και τις καθυστερήσεις που αυτή προκαλεί, την 1η Ιουλίου συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή και αποφάσισε να εγκρίνει Δικαστικό Συμβιβασμό. Δικηγόρος του ενάγοντα ήταν η κυρία Βασιλική Μιχαλακάκου, σύζυγος του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, ο οποίος για τον λόγο αυτό αποχώρησε από την συνεδρίαση γιατί υπήρχε κώλυμα.

-ΝΤΡΟΠΗ: Η δικηγόρος σύζυγος του δημάρχου Β.Λαμπάκη συνεχίζει να κερδίζει υποθέσεις δικαστικών συμβιβασμών μέσω Οικονομικής Επιτροπής!!!

Τα δικά του παιδιά όμως, δηλαδή οι Γιώργος Παντελίδης, Χρήστος Γερακόπουλος, Γιώργος Ουζουνίδης, Ελισάβετ Τσονίδου-Σκεύα και Κυριάκος Αετόπουλος, αποφάσισαν να κάνουν ουσιαστικά αποδεκτή την αγωγή της γυναίκας του δημάρχου τους για λογαριασμό του κ.Μπαχτσεβανίδη και έτσι αυτός θα εισπράξει τα χρήματα που διεκδικούσε και φυσικά  η Βασιλική Μιχαλακάκου την αμοιβή της. Κι όλα αυτά αν και είχαν συμφωνηθεί ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ με τους Αντιδημάρχους Χρήστο Ζιώγα και Γιώργο Κουκουράβα και χωρίς να έχει στα χέρια του ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ που θα μπορούσε να επικαλεστεί ο ενάγων επαγγελματίας. Τι να τα κάνει όμως τα στοιχεία, όταν έχει δικηγόρο την κυρία Λαμπάκη, η οποία όπως και στις άλλες υποθέσεις που ανέλαβε για δικαστικό συμβιβασμό με τον δήμο Αλεξανδρούπολης, ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ από τους στενούς συνεργάτες του άνδρα της;

Ξαφνικά προέκυψε όμως και εταιρεία της κόρης Μπαχτσεβανίδη, που

με  απ’ ευθείας ανάθεση πήρε 166.000 ευρώ για… ναυαγοσώστες

Αυτές όμως δεν είναι οι μοναδικές συμπτώσεις. Τέσσερις ημέρες μετά την συγκεκριμένη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που έκανε αποδεκτές τις δυο αγωγές του Συμεών Μπαχτσεβανίδη με δικηγόρο την σύζυγο του απερχόμενου Βαγγέλη Λαμπάκη, προέκυψε εταιρεία της κυρίας Νεκταρίας Μπαχτσεβανίδου, στην οποία η Οικονομική Επιτροπή σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ την 5η Ιουλίου 2019, με θέμα:”Λήψη απόφασης ΟΕ για απευθείας ανάθεση ως κατεπείγον της υπηρεσίας ναυαγοσωστικής κάλυψης πολυσύχναστων παραλιών Δήμου Αλεξ/πολης στην Μπαχτσεβανίδου Νεκταρία και ΣΙΑ ΟΕ από 08.07.2019 έως 30.09.2019», αποφάσισε να της ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ την ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών της Αλεξανδρούπολης, αντί του ποσού των 166.450,90 € με το ΦΠΑ

Η απόφαση συγκεκριμένα που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ την ίδια ημέρα κιόλας!!! δηλαδή 5 Ιουλίου 2019, αναφέρει ότι η Οικονομική Επιτροπή με Πρόεδρο τον απερχόμενο δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, αποφάσισε: “Την έγκριση της απευθείας ανάθεσης ως κατεπείγουσας, σε εξαιρετικά επείγουσα περίπτωση, κατά τις διατάξεις των άρθρων 32 παρ 2 του Ν 4412/2016 και άρθρου 72 του Ν 3852/2010 – και για όλους τους αναφερόμενους στο εισηγητικό μέρος της παρούσης απόφασης, λόγους- της υπηρεσίας ναυαγοσωστικής κάλυψης πολυσύχναστων παραλιών Δήμου Αλεξ/πολης από 08.07.2019 έως 30.09.2019 στην εταιρεία Μπαχτσεβανίδου Νεκταρία και Σία ΟΕ- Αβαντος 22, 68133 Αλεξ/πολη ΤΗΛ: 2551037542, ΔΌΥ Αλεξ/πολης ΑΦΜ: 999386967- η οποία προσέφερε για το μήνα Ιούλιο (από 08.07.2019 έως και 31.07.2019) το ποσό των 46.451,14€ με το ΦΠΑ , για τον Αύγουστο (01.08. έως 31.08.2019) το ποσό των 59999,90€ με το ΦΠΑ και για το Σεπτέμβρη (01.09. έως 30.09.2019) το ποσό των 59999,90 με το ΦΠΑ.
Σύνολο ποσού προσφοράς: 166.450,90 € με το ΦΠΑ”

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ-ΜΠΑΧΤΣΕΒΑΝΙΔΟΥ

Όλα αυτά έγιναν γιατί ο σχετικός διαγωνισμός που προκήρυξε ο δήμος Αλεξανδρούπολης για το συγκεκριμένο θέμα και τη ναυαγοσωστική κάλυψη που έπρεπε να ξεκινήσει από την 1η Ιουνίου, ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ΑΓΟΝΟΣ. Δεν εμφανίστηκε δηλαδή καμιά εταιρεία να δώσει προσφορά, ούτε της κυρίας Μπαχτσεβανίδου, αν και το συνολικό ποσό ήταν πολύ μεγαλύτερο και συγκεκριμένα 240.245,53€ με το ΦΠΑ. Υπήρξε και άλλη μια αρνητική εξέλιξη, αφού έγινε προσπάθεια να υπάρξει απ’ ευθείας ανάθεση στην εταιρεία Αφοι Ε. και Σ. Τσαμπάζη ΟΕ –ναυαγοσωστική Ακαδημία Βορείου Ελλάδος από την Θεσσαλονίκη, αλλά δεν κατέστη δυνατό, αφού όπως αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή κατά την συνεδρίαση της 3 Ιουλίου, η συγκεκριμένη εταιρεία απορρίφθηκε επειδή δεν κατέθεσε την απαιτούμενη εγγυητική συμμετοχής και την απαιτούμενη τεχνική προσφορά.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Έτσι, όπως αναφέρεται στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής: “Η Επιτροπή Διαγωνισμού – μετά την υπ΄αριθμ Πρωτ: 19618/2019 πρόσκληση του Δημάρχου Αλεξ/πολης στην εταιρεία Μπαχτσεβανίδου Νεκταρία και Σία ΟΕ- Αβαντος 22, 68133 Αλεξ/πολη ΤΗΛ: 2551037542, ΔΌΥ Αλεξ/πολης ΑΦΜ: 999386967- , εξέτασε την υποβληθείσα προσφορά της παραπάνω εταιρείας (δικαιολογητικά συμμετοχής, τεχνική και οικονομική προσφορά) την οποία βρήκε σύμφωνη με τους όρους της υπ΄αριθ 16410/2019 Διακήρυξης του Δημάρχου Αλεξ/πολης και της υπ΄αριθμ 64/2019 μελέτης του Δήμου Αλεξ/πολης.

Αυτή η εταιρεία πήρε τελικά και την δουλειά, αλλά από όλη αυτή την διαδικασία προκύπτουν κάποια ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ που σίγουρα ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. 

  1. Η κυρία Μπαχτσεβανίδου Νεκταρία, έχει κάποια συγγενική σχέση με τον κύριο Συμεών Μπαχτσεβανίδη, ο οποίος με δικηγόρο την Βασιλική Μιχαλακάκου, σύζυγο του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, κατάφερε να εισπράξει με δικαστικό συμβιβασμό περίπου 35.000 ευρώ από αγωγές που κατέθεσε, χωρίς να χρειαστεί να τρέχει στα δικαστήρια με τον δήμο Αλεξανδρούπολης;
  2. Είναι κόρη του ή κάτι άλλο; Γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΜΗ, η Μπαχτσεβανίδου Νεκταρία του Συμεών, εμφανίζεται ως Διαχειριστής της εταιρείας ΜΠΑΧΤΣΕΒΑΝΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. και ΤΡΑΪΑΝΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε. από τις 28/06/2006, μαζί με τον κύριο ΜΠΑΧΤΣΕΒΑΝΙΔΗ ΣΥΜΕΩΝ που είναι Μέλος & Διαχειριστής επίσης από 28/06/2006.
  3. Οι δυο συγκεκριμένες εταιρείες είναι αυτές που κατέθεσαν τις αγωγές εναντίον του δήμου Αλεξανδρούπολης και δικαιώθηκαν, με δικηγόρο την γυναίκα του Βαγγέλη Λαμπάκη, μετά από τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου.
  4. Αν η κυρία Μπαχτσεβανίδου έχει την συγκεκριμένη εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες ναυαγοσωστικής κάλυψης, γιατί δεν συμμετείχε καθόλου στους δυο διαγωνισμούς που προκήρυξε ο δήμος Αλεξανδρούπολης και κηρύχθηκαν άγονοι;
  5. Αφού πρόκειται για εταιρεία του Έβρου και συγκεκριμένα της Αλεξανδρούπολης, δική μας δηλαδή τοπική εταιρεία και σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής καλύπτει  όλες τις προϋποθέσεις, δηλαδή δικαιολογητικά συμμετοχής, τεχνική και οικονομική προσφορά, τότε γιατί δεν της έγινε από την αρχή ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και καταβλήθηκε προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία με την εταιρεία της Θεσσαλονίκης;
  6. Γιατί ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, που σύμφωνα και πάλι με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ απηύθυνε την πρόσκληση στην κυρία Μπαχτσεβανίδου Νεκταρία, δεν το έκανε από την αρχή; Για να γλιτώσει έτσι και ο δήμος τα πρόστιμα από το Λιμεναρχείο;

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΡΕ; Θα μας εξηγήσει κάποιος, ο ίδιος ο απερχόμενος δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης που… κουνάει και το δάχτυλο σε άλλους ή και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, οι Παντελίδης, Γερακόπουλος, Ουζουνίδης, Αετόπουλος και Τσονίδου-Σκεύα που υπογράφουν όλες αυτές τις αποφάσεις με κάποιες να δημιουργούν σίγουρα ΗΘΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ τι συμβαίνει;

Ο νέος δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης και οι συνεργάτες του θα ασχοληθούν με αυτά τα ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ;

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΠΑΧΤΣΕΒΑΝΙΔΗ

Στοιχεία Επιχείρησης ΜΠΑΧΤΣΕΒΑΝΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.