ΒΙΝΤΕΟ: Αμηχανία και εκνευρισμός Μαυρίδη, Καραγιάννη, στις σοβαρές καταγγελίες για ηθικό θέμα στην εκλογή Α.Παπαδόπουλου

ΒΙΝΤΕΟ: Αμηχανία και εκνευρισμός Μαυρίδη, Καραγιάννη, στις σοβαρές καταγγελίες για ηθικό θέμα στην εκλογή Α.Παπαδόπουλου

Αμηχανία και έντονος εκνευρισμός επικράτησαν στον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη και τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Καραγιάννη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Ιουλίου.

Αφορμή στάθηκαν οι σοβαρές καταγγελίες του επικεφαλής της παράταξης ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ “Είναι στο χέρι μας” Ηλία Αγγελακούδη, ότι υπάρχει κώλυμα εκλογιμότητας του δημοτικού συμβούλου Αδαμάντιου Παπαδόπουλου, ο οποίος δεν είχε δικαίωμα να είναι υποψήφιος μια και έχει πάρει αναθέσεις έργων από τον δήμο Ορεστιάδας. Μάλιστα ένα από αυτά, η διαμόρφωση του Πάρκου Β.Κυριακίδη, για το οποίο γινόταν συζήτηση να οριστεί επιτροπή παραλαβής, στο οποίο είναι ανάδοχος ο κ.Παπαδόπουλος, προκάλεσε την παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου της συγκεκριμένης παράταξης, που μίλησε για ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ και ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΗΘΙΚΗΣ για την παράταξη του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη.

Το συγκεκριμένο θέμα ανέδειξε με ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δημοσιεύματα το Evros-news.gr, στο οποίο με φανερή την αμηχανία και τον εκνευρισμό του, όσο και αν προσπαθούσε να παραμείνει ψύχραιμος, επιτέθηκε ο κ.Μαυρίδης. Από κοντά και ο κ.Καραγιάννης, που προσπαθούσε απεγνωσμένα να σταματήσει τις καταγγελίες Αγγελακούδη για το θέμα του Αδαμάντιου Παπαδόπουλου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Θα χάσει την θέση του ο Α.Παπαδόπουλος

μόνο αν είχε κάνει καταγγελία ο κ.Κιηγμάς

Εναντίον του Evros-news.gr μίλησε και ο Ηλίας Αγγελακούδης, λέγοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και η παράταξη του δέχθηκε πολλές φορές έντονη κριτική και “πόλεμο” από το σάιτ μας και διάβασε το νόμο για τη “Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης”, δηλαδή τον 3853/2010 και μετά τις τροποποιήσεις του με πιο πρόσφατη το 2019 που ισχύει από την περασμένο Μάρτιο και με βάση όσα αναφέρει, είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ ότι ο κ.Παπαδόπουλος έχει όντως ΚΩΛΥΜΑ ΕΚΛΟΓΙΜΟΤΗΤΑΣ. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ (Άρθρο 14)

Από και και πέρα, είναι δεδομένο ότι ο Αδαμάντιος Παπαδόπουλος αποκλείεται να μην γνώριζε πως έχει κώλυμα εκλογιμότητας, αλλά παρ’ όλα αυτά υπέγραψε την σχετική Υπεύθυνη Δήλωση, ήταν υποψήφιος και με τους περισσότερους από 800 ψήφους που συγκέντρωσε, έπαιξε ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ για την εκλογή από την 1η Κυριακή της δημοτικής παράταξης του Βασίλη Μαυρίδη.

Μόνο που ακόμα και αν συνέβη αυτό, ακόμα και αν γίνει προσφυγή ή ένσταση για αλλοίωση αποτελέσματος, δεν πρόκειται  αυτή να γίνει δεκτή. Τα μόνα που μπορούν να συμβούν με βάση το νόμο, είναι:

  1. Να καταθέσει προσφυγή ο πρώτος επιλαχών Δημήτρης Κιηγμάς και τότε αυτή να γίνει δεκτή ώστε να πάρει την θέση του κ.Παπαδόπουλου. Όμως η χρονικό προθεσμία πέρασε και δεν έκανε κάτι τέτοιο. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πήρε διαβεβαιώσεις από τον Βασίλη Μαυρίδη ότι θα τοποθετηθεί σε κάποια θέση ή πόστο.
  2. Οι ψήφοι παραμένουν στην δημοτική παράταξη του κ.Μαυρίδη, οπότε δεν αλλάζει το αποτέλεσμα.
  3. Ο Αδαμάντιος Παπαδόπουλος μπορεί να έχει νομικές συνέπειες για την Υπεύθυνη Δήλωση που υπέγραψε ότι δεν έχει κώλυμα εκλογιμότητας, μόνο αν κατατεθεί μήνυση εναντίον του από κάποιον.

Είναι λοιπόν φανερό ότι δεν υπάρχει νομικό πρόβλημα για την εκλογή της παράταξης του Βασίλη Μαυρίδη, αλλά όπως είπε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Ηλίας Αγγελακούδης και ανέφερε στην ανακοίβωση πυ εξέδωσε η παράταξη του ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, σαφώς και υπάρχει τεράστιο ΗΘΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ για την δημοτική αρχή Μαυρίδη και τον Αδαμάντιο Παπαδόπουλο. Όπως όμως έχει αποδειχθεί επανειλημμένα και με τις απ’ ευθείας αναθέσεις, ο κ.,Μαυρίδης και οι συνεργάτες του δεν φαίνεται να… καίγονται και τόσο πολύ για το ηθικό κομμάτι ενεργειών και αποφάσεων τους.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*