Λαμπάκης: Τσιμουδιά για την “βιομηχανία” δικαστικών συμβιβασμών δήμου Αλεξανδρούπολης-πελατών της συζύγου του!!!

Λαμπάκης: Τσιμουδιά για την “βιομηχανία” δικαστικών συμβιβασμών δήμου Αλεξανδρούπολης-πελατών της συζύγου του!!!

Ο απερχόμενος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης μπορεί να μιλάει επί παντός επιστητού, αλλά έχει γίνει “σφίγγα” και δεν έχει δώσει την παραμικρή εξήγηση, για την “βιομηχανία” δικαστικών συμβιβασμών του δήμου Αλεξανδρούπολης με τους πελάτες της συζύγου του δικηγόρου Βασιλικής Μιχαλακάκου.

Συνεχόμενα είναι τα ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ δημοσιεύματα του Evros-news.gr, για τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής στην οποία ο ίδιος είναι Πρόεδρος και μετέχουν στενοί του συνεργάτες στη δημοτική παράταξη και στην ευρισκόμενη σε αποδρομή δημοτική αρχή. Με πολύ μεγάλη ευκολία και κυρίως ταχύτατα σε σχέση με τις αγωγές που καταθέτουν κάποιοι επαγγελματίες διεκδικώντας χρήματα από τον δήμο Αλεξανδρούπολης, αποφασίζει την δικαίωσή τους με δικαστικό συμβιβασμό και σχεδόν άμεση καταβολή των χρημάτων που διεκδικούν. Οι άνθρωποι φυσικά καλά κάνουν. Δουλειά έκαναν και πρέπει να πληρωθούν. Μόνο που έμαθαν το “μυστικό”. Παίρνουν δικηγόρο όλοι τους την σύζυγο του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, με την οποία μάλιστα με βάση του Πόθεν Έσχες που είχαμε δημοσιεύσει παλαιότερα, ο απερχόμενος δήμαρχος είναι συνεταίροι 50-50 στην δικηγορική τους εταιρεία και εμφανίζει και ο ίδιος εισοδήματα από αυτήν. Άρα, από τις αμοιβές της συζύγου του όταν κερδίζει υποθέσεις δικαστικού συμβιβασμού με τον δήμο Αλεξανδρούπολης μέσω της Οικονομικής Επιτροπής, εισπράττει και ο ίδιος ένα μέρος των χρημάτων.
Η συγκεκριμένη “βιομηχανία” μαθαίνουμε ότι δεν γίνεται μόνο τα δυο τελευταία χρόνια που εμείς βρισκόμαστε στον “αέρα” του διαδικτύου και είμαστε το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΜΕ της περιοχής που την παρουσιάζουμε, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια. Όπως όμως δείχνουν τα στοιχεία από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ, συνεχίζεται και μάλιστα πιο έντονα ακόμα και μετά τις εκλογές της 2ας Ιουνίου όπου ο λαός του δήμου Αλεξανδρούπολης αποδοκίμασε άγρια το απερχόμενο Δήμαρχο και τον έστειλε στον… ρόλο της αντιπολίτευσης. Ότι… προλάβει η δικηγόρος σύζυγος του με υποθέσεις που έρχονται  στην Οικονομική Επιτροπή και δικαιώνονται όλες, με τον ίδιο βέβαια επειδή έχει κώλυμα να αποχωρεί από τις συνεδριάσεις. Αναλαμβάνουν να αποφασίσουν και να δικαιώσουν τους πελάτες της συζύγου του κ.Μιχαλακάκου τα… δικά του παιδιά. Ο Χρήστος Γερακόπουλος, ο Γιώργος Ουζουνίδης, ο Κυριάκος Αετόπουλος, ο Γιώργος Παντελίδης και η Ελισάβετ Τσονίδου-Σκεύα.
Δεν ξέρω αν είναι νόμιμο αυτό, γιατί δεν είμαι νομικός, αλλά ηθικό πάντως δεν φαίνεται να είναι. Κι ο κ.Λαμπάκης που παριστάνει τον τιμητή των πάντων και κουνάει με ευκολία το δάχτυλο στους άλλους, θα πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να απαντήσει. Γιατί αλλιώς η σιωπή του μπορεί να εκληφθεί ως… ένοχη και σίγουρα δημιουργεί πάρα πολλά ερωτηματικά στον κόσμο. Αυτός που μιλούσε για… γυάλινο δημαρχείο, για διαφάνεια και εντιμότητα και δεν έχει κανείς να του προσάψει τίποτα, δεν βρίσκει δυο λόγια να πει; Καλώντας τους δημοσιογράφους και τα κανάλια όπως με πολύ μεγάλη ευκολία κάνει σε άλλες περιπτώσεις; Έχει εξάλλου και τη δυνατότητα να βγει έστω στην ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση, με το διευθυντή της οποίας Αντώνη Τελόπουλο έχουν άριστες σχέσεις και καπνίζουν συχνά μαζί τα πανάκριβα πούρα στο εξοχικό του στα Δίκελλα και να μιλήσει. Κι αν όχι, sτον STATUS Fm και τον κάποτε φίλο μου Σταύρο Αποστολίδη που τον ακούω συχνά να τον αποκαλεί πολύ φιλικά… Σταύρε και να δώσει τις εξηγήσεις και απαντήσεις του. Να μας… κατατροπώσει όπως ξέρει να κάνει και να ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει για τον ίδιο κανένα ΗΘΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ που η σύζυγός του κερδίζει όλες τις υποθέσεις δικαστικών συμβιβασμών με τον δήμο που αναλαμβάνει, χάρη στις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής.

Σοβαρό ζήτημα και για Ζιώγα, Κουκουράβα

Υπάρχει πάντως σοβαρό ζήτημα και για τους Αντιδημάρχους Τεχνικών υπηρεσιών Γιώργο Κουκουράβα και Καθαριότητας-Πρασίνου Χρήστο Ζιώγα. Γιατί οι επαγγελματίες που καταθέτουν αγωγές και πετυχαίνουν χάρη στην… έμπνευσή τους να προσλάβουν δικηγόρο τη Βασιλική Μιχαλακάκου, σύζυγό του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη να εισπράξουν πολύ γρήγορα τα χρήματά τους και χωρίς να τρέχουν στα δικαστήρια, επικαλούνται προφορικές συμφωνίες με τους συγκεκριμένους Αντιδημάρχους. Δεν εξετάζουμε το γεγονός πως όταν κάποιος απλός πολίτης επικαλείται μία προφορική συμφωνία χωρίς να έχει στα χέρια του το παραμικρό στοιχείο, παραστατικό ή οτιδήποτε άλλο και πάει στο δικαστήριο απέναντι σε έναν Δήμο, θα είναι και θα είναι ο λόγος του απέναντι στο λόγο του Αντιδημάρχου. Κι ο τελευταίος θα μπορούσε ενδεχομένως να επικαλεστεί μικρότερα ποσά και να βρίσκεται ο πολίτης-επαγγελματίας σε μειονεκτική θέση.
Είναι γεγονός ότι με πολύ μεγάλη ευκολία οι συγκεκριμένοι Αντιδήμαρχοι και για περιπτώσεις που δεν είναι έκτακτες, όπως για παράδειγμα ο καθαρισμός ρεμάτων σε μια πρόσφατη περίπτωση, οπότε θα μπορούσαν να δοθούν με απευθείας ανάθεση αλλά με κάποια σχετικά έγγραφα, αποδέχονται τα όσα ισχυρίζονται οι ασκούντες αγωγή κατά του δήμου Αλεξανδρούπολης. Γιατί και οι Ζιώγας, Κουκουράβας, δείχνουν να έχουν κάνει και αυτοί “βιομηχανία” προφορικών απευθείας αναθέσεων. Θα έπρεπε λοιπόν να δώσουν κάποια εξήγηση. Άλλωστε για τον μεν κ.Ζιώγα πέρασαν πλέον και οι Περιφερειακές και οι εθνικές εκλογές στις οποίες και έτρεχε όλη μέρα να μοιράζει ψηφοδέλτια φίλων του, ενώ ο κ.Κουκουράβας ας αφήσει για λίγο στην άκρη τα αγαπημένα του… ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ που του αρέσει να απολαμβάνει και τον… κερνούν φίλοι και γνωστοί και  ας πάρει κάποια θέση. Γιατί είπαμε, το νόμιμο δεν είναι και ηθικό και όταν κάποιους τους φτύνουν να μη νομίζουν ότι ψιχαλίζει. Το σίγουρο πάντως είναι ότι τον Βαγγέλη Λαμπάκη και τους συν αυτώ τους έφτυσε κατάμουτρα ο λαός του δήμου Αλεξανδρούπολης και με την στάση τους και στην συγκεκριμένη υπόθεση, δικαιώνουν απόλυτα την επιλογή αυτή.