Πέτροβιτς: “Απ’ το 2016 κρατάμε 4 εκατ. και περιμένουμε τον δήμο Αλεξανδρούπολης για το νέο Κλειστό Γυμναστήριο”

Πέτροβιτς: “Απ’ το 2016 κρατάμε 4 εκατ. και περιμένουμε τον δήμο Αλεξανδρούπολης για το νέο Κλειστό Γυμναστήριο”

Στο θέμα του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Αλεξανδρούπολης, για το οποίο παρά τις κατά καιρούς δηλώσεις του απερχόμενου δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη δεν έχει ακόμα προκηρυχθεί καν ο διαγωνισμός, αναφέρθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Με αφορμή δηλώσεις του για χρηματοδότηση άλλων έργων στο νομό Έβρου και μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM 93,6 και στον Δ.Κολιό, ο κ.Πέτροβιτς επεσήμανε ότι εδώ και 3 χρόνια, από το 2016, υπάρχουν 3,9 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την κατασκευή του νέου Κλειστού της Αλεξανδρούπολης, αλλά ακόμα δεν έχουν αξιοποιηθεί από την ευριοσκόμενη σε αποδρομή δημοτική αρχή του Βαγγέλη Λαμπάκη. “Κρατάμε δεσμευμένα τα χρήματα, αυτά που 3,9 εκατ. ευρώ, από το 2016 για το νέο Κλειστό Γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης. Το είχαμε ανακοινώσει με τον αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη, στη συνέντευξη τύπου την οποία είχαμε δώσει εκείνη την χρονιά στο Νομαρχείο, τον Ιούλιο του 2016, λίγους μήνες πριν φύγει από την ζωή. Τα χρήματα είναι δεσμευμένα ακόμη και καλό είναι να απορροφηθούν, γιατί δεν μπορείς να τα κρατάς εσαεί”, είπε ο κ.Πέτροβιτς.

Όταν ρωτήθηκε τι πρέπει να γίνει, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου απάντησε:

“Πρέπει το ποσό αυτό να απορροφηθεί από τον δήμο Αλεξανδρούπολης.  Τα χρήματα προορίζονταν για όλη την Περιφέρεια, αλλά δεσμευθήκαμε επειδή δεν υπήρχε ένα αξιοπρεπές γυμναστήριο στην πόλη προκειμένου να μπορεί να φιλοξενεί μεγάλους αγώνες,  να δοθούν για να κατασκευαστεί. Τα κρατάω ακόμα. Είχε δηλώσει ο δήμαρχος ότι ξεκίνησε η μελέτη και έφτασε σε ένα ύψος 7 εκατο. ευρώ και ότι είχε εξασφαλίσει ο ίδιος άλλα 3 εκατ. Εμείς πάντως τα τέσσερα τα έχουμε κρατημένα, αλλά δεν ξέρω μέχρι πότε θα μπορούμε να τα κρατήσουμε, γιατί αυτά είναι κρατικά χρήματα.

Αν μπορεί ο δήμος να προσθέσει κάτι περισσότερο, ας προσθέσει. Άποψη μας ήταν ότι ξεκινάς με τα 4 εκατ, να μπουν τα θεμέλια του έργου και προσθέτεις στη συνέχεια. Ο κύριος Λαμπάκης έχει αναφέρει πως έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και ήταν θέμα διαδικαστικό. Είχε εξασφαλίσει άλλα 3 εκατ. ώστε με συνολικά 7 να προκηρυχθεί ο διατγωνισμός. Εγώ ξέρω πως έχω 3,9 εκατ. ευρώ για να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός αυτός και είναι κρατημένα από το 2016 αυτά τα χρήματα. Να κατατεθούν οι μελέτες και να γίνει ο διαγωνισμός για το νέο Κλειστό Γυμναστήριο για να μην χαθούν κάποια στιγμή”.

Κλείνοντας, ο Δημήτρης Πέτροβιτς έκανε και ένα γενικότερο σχόλιο: “Το παν στην πολιτική είναι να είσαι ειλικρινής και δίπλα στον πολίτη. Αυτό θέλει ο κόσμος και είναι το σημαντικό. Το ψέμα έχει κοντά πόδια. Κάποτε θα εκτεθείς. Δεν μπορείς να λες συνέχεια και να σε λιβανίζουν. Πρέπει να λες την αλήθεια, γιατί διαχρονικά ο κόσμος πιστεύω ότι το εκτιμάει. Γιατί έχει αλάνθαστο κριτήριο, γιατί κρίνει, αφού προηγουμένως συγκρίνει”.