Destiny: Η ξενόγλωσση ταινία που γυρίζεται στην Ελλάδα με σκηνοθέτη τον Εβρίτη Δημήτρη Κιτσικούδη (ΒΙΝΤΕΟ)

Το “Destiny” (Πεπρωμένο) σε παραγωγή του Έλληνα ηθοποιού Ανδρέα Βουγιούκα, πραγματοποιεί αυτή την εποχή γυρίσματα στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο μέρος της ξενόγλωσσης ταινίας θα είναι γυρισμένο στη χώρα μας. Σκηνοθέτης είναι ένας συντοπίτης μας, ο Εβρίτης Δημήτρης Κιτσικούδης (από τα Βρυσικά Διδυμοτείχου).

Η εκπομπή της ΕΡΤ “Άλλη Διάσταση” βρέθηκε στα γυρίσματα της ταινίας και μίλησε με τον συντοπίτη μας σκηνοθέτη, τον πολύ δημοφιλή ηθοποιό Αλμπέρτο Εσκενάζυ, τον παραγωγό-ηθοποιό Ανδρέα Βουγιούκα και την συμπρωταγωνίστρια του Laura Barjum

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥΣ ΕΔΩ

Ο Δημήτρης Κιτσικούδης μιλάει για την ταινία DESTINY (Πεπρωμένο)

Ο ‘Ελληνας ηθοποιός και παραγωγός Ανδρέας Βουγιούκας μαζί με την συμπρωταγωνίστρια του Laura Barjum μίλησαν για το σημαντικό αυτό εγχείρημα. Είναι μία ξενόγλωσση ταινία, που στόχο έχει να τονίσει την ελληνική φιλοξενία παρ’ όλες τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν. Οι συντελεστές του Destiny βρίσκονται σε συνεννόηση με δύο παραγωγές στην Κολομβία προκειμένου να γίνει το 20% των γυρισμάτων εκεί. Με τον νέο νόμο, το Ε.Κ.Ο.Μ.Ε. (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας) έχει αυτή τη στιγμή το γρηγορότερο πρόγραμμα της Ευρώπης σε ανταπόδοση επιστροφής φόρου. Οι αιτήσεις ανέρχονται σε 37 (μέχρι τώρα) υψηλής ποιότητας, γεγονός που προσελκύει όλο και περισσότερα studio από όλο τον κόσμο στο να γυρίσουν ταινίες στην Ελλάδα. Πόσο μάλλον και ελληνικές παραγωγές που έχουμε ανάγκη να φανεί η δουλειά μας στο εξωτερικό.

Ο Ανδρέας Βουγιούκας δηλώνει ότι υπάρχει δυνατότητα μέσω ενός αμερικάνικου πρακτορείου να προβληθεί για πρώτη φορά το Destiny στο Netflix. Εάν συμβεί αυτό, θα είναι τεράστια επιτυχία όχι μόνο για την ελληνική παραγωγή αλλά και για την ίδια τη χώρα επειδή θα διαφημιστεί ο τόπος μας. Η ταινία περιλαμβάνει πολλά γυρίσματα στο κέντρο της Αθήνας και στην Ακρόπολη. Αρχές Οκτώβρη θα είναι έτοιμο το τελικό μοντάζ της ταινίας και στη συνέχεια θα γίνει η παρουσίαση μέσω των συνεργατών που έχουν συμφωνία με το Netflix.
Laura Barjum έχει σπουδάσει 3 χρόνια σε Δραματική Σχολή και είναι πρώην Miss Colombia για το 2017 και πρώτη Aναπληρωματική Miss Universe για το ίδιο έτος. Σε ερώτηση για το αν η ομορφιά κάνει τα πράγματα πιο εύκολα ή πιο δύσκολα στη ζωή, η ίδια απαντά ότι η ομορφιά από μόνη της δεν αποτελεί διαβατήριο. Πρέπει να αποδεικνύει πάντα ότι είναι και ηθοποιός. Xαρακτηριστικά δηλώνει ότι όταν πήγαινε στα casting της έλεγαν όλοι πόσο όμορφη είναι. Αυτή όμως ήταν πάντα συγκεντρωμένη στο στόχο της και στην υποκριτική. Είναι ευγνώμων που ο Ανδρέας της έδωσε τη δυνατότητα μέσα από την ταινία του να αποδείξει ότι είναι και ηθοποιός. Η ίδια παίζει και στην τηλεοπτική σειρά Bolivar του Netflix. Mάλιστα αυτό την έχει βοηθήσει πάρα πολύ.

Η ίδια είναι λάτρης του ελληνικού φαγητού. Μιλάει με τα καλύτερα για την Ελλάδα και ευχαριστεί τον Ανδρέα που ήταν από την αρχή τόσο υποστηρικτικός μαζί της. Τη βοήθησε να μάθει πολλά. Σε χιουμοριστικό τόνο της έχει κάνει εντύπωση που στην Ελλάδα τρώμε πολύ αργά σε αντίθεση με την Κολομβία που οι ρυθμοί είναι διαφορετικοί.

Το Destinyαποτελείται από μεγάλο cast ηθοποιών και πολύ αξιόλογους ανάμεσα σε αυτούς ο Aλμπέρτο Εσκενάζυ και ο Δημήτρης Δανάμπασης.

Ποιος είναι ο συμπατριώτης μας

σκηνοθέτης Δημήτρης Κιτσικούδης


Στη σκηνοθεσία της ταινίας είναι όπως επισημάναμε ο συμπατριώτης μας Δημήτρης Κιτσικούδης, που κατάγεται από το χωριό Βρυσικά του Διδυμοτείχου.

Γεννήθηκε στο Διδυμότειχο το 1966. Σπούδασε σκηνοθεσία στη σχολή κινηματογράφου και τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου. Εργάζεται στον κινηματογράφο και τηλεόραση από το 1989. Έχει συνεργαστεί με τους κορυφαίους Έλληνες σκηνοθέτες. Τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, τον Κώστα Κουτσομύτη, τον Μανούσο Μανουσάκη, τον Αντρέα Θωμόπουλο και πολλούς άλλους σκηνοθέτες. Παρακολούθησε σεμινάρια για ιστορικό και για δημιουργικό ντοκιμαντέρ από EDN σε συνεργασία με την ΕΡΤ, το κανάλι της Βουλής και το MEDIA DESK. Είναι επικεφαλής επιτροπής Σκηνοθετικής παρουσίας & θεάτρου στον «Όμιλο UNESCO για τον πολιτισμό της ειρήνης». Είναι μέλος του Ελληνικού Δικτύου Ντοκιμαντέρ και της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών.