Ορκίστηκαν οι νέοι βουλευτές, ανάμεσα τους και οι δυο καινούργιοι του Έβρου (φωτό)

Ορκίστηκαν οι νέοι βουλευτές, ανάμεσα τους και οι δυο καινούργιοι του Έβρου (φωτό)

Ορκίστηκαν σήμερα το μεσημέρι οι νέοι 300 βουλευτές, ανάμεσα τους και οι 4 του νομού Έβρου, τρεις της Νέας Δημοκρατίας, οι Αναστάσιος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Σταύρος Κελέτσης και μία του ΣΥΡΙΖΑ, η Νατάσα Γκαρά.

Από αυτούς… πρωτάρης ήταν μόνο ο 35χρονος Χρήστος Δερμεντζόπουλος, αφού οι Δημοσχάκης, Γκαρά ήταν και στην προηγούμενη Βουλή, ενώ ο Κελέτσης επέστρεψε μετά από 10 χρόνια, μια και διετέλεσε βουλευτής την περίοδο 2004-2009 επί Κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή. 
Οι βουλευτές μας έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο και επανέλαβαν το: «Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».

 

Ο Σταύρος Κελέτσης με τον Κώστα Τασούλα που θα είναι νέος Πρόεδρος της Βουλής και τον Δημήτρη Κούβελα, γιο του πρώην υπουργού και βουλευτή Θεσσαλονίκης Σωτήρη.
Ανέβασαν μάλιστα και φωτογραφίες τους με την πρώτη παρουσία στο Κοινοβούλιο, όπου κατά την ορκομωσία είχαν κοντά τους αγαπημένα πρόσωπα από τις οικογένειες τους. Για τον κ.Κελέτση ήταν γνωστά τα… κατατόπια της Βουλής από την παλαιότερη θητεία του, αλλά σίγουρα και για τον κ.Δερμεντζόπουλο, μια και βρισκόταν στον ίδιο χώρο επί κοινοβουλευτικής θητείας του πατέρα του Αλέξανδρου. Οπότε δεν αισθάνονταν καμιά αμηχανία.