Έφτασε -επιτέλους- στην Αλεξανδρούπολη το Πυροσβεστικό ελικόπτερο – Τέλος από του χρόνου η καθυστέρηση

Έφτασε -επιτέλους- στην Αλεξανδρούπολη το Πυροσβεστικό ελικόπτερο – Τέλος από του χρόνου η καθυστέρηση

Με την καλοκαιρινή και αντιπυρική περίοδο να βρίσκεται σχεδόν στο μέσο της, έφτασε χθες-επιτέλους-στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης το Πυροσβεστικό ελικόπτερο, που θα ενισχύσει σημαντικά τις επίγειες δυνάμεις της περιοχής μας.

Σήμερα στο “Δημόκριτος” βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς, που καλωσόρισε τους Ρώσους πιλότους, παρουσία του Διοικητή της Π.Υ.Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνου Κούκουρα και του Αερολιμενάρχη Στέλιου Ζαντανίδη. Μαζί με αυτό, έφτασε χθες και ένα δεύτερο, επίσης ρώσικο, ελικόπτερο, το οποίο όμως αναχώρησε για την Θεσσαλονίκη, ενώ υπάρχουν δυο… ευχάριστες ακόμα ειδήσεις.

  1. Με το Πυροσβεστικό ελικόπτερο που θα εδρεύει από σήμερα στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης ενισχύεται επιχειρησιακά η Πυροσβεστική υπηρεσία, στη προσπάθεια κατάσβεσης τυχόν πυρκαγιών που θα προκύψουν στην περιοχή μας και θα παραμείνει μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, αλλά υπάρχει η πληροφορία, πως ένα όμοιο του ελικόπτερο, θα έλθει προς τα τέλη του μήνα και στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης Καβάλας. Οπότε τρία συνολικά θα καλύπτουν την περιοχή από Θεσσαλονίκη ως Έβρο.
  2. Η συμφωνία με την εταιρεία του εξωτερικού από την οποία νοικιάζονται τα Πυροσβεστικά ελικόπτερα, έγινε για 3 χρόνια, οπότε του χρόνου αναμένεται να φτάσει πολύ νωρίτερα στην Αλεξανδρούπολη, γιατί θα  αποφευχθούν οι γνωτές, γραφειοκρατικές διαδικασίες ενοικίασης τους που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια και δημιουργούν εμπόδια.