ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Οι Γενικοί γραμματείς που προκαλούν και το δυναμικό ξεκίνημα των Εβριτών βουλευτών

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Οι Γενικοί γραμματείς που προκαλούν και το δυναμικό ξεκίνημα των Εβριτών βουλευτών

Σήμερα θα μου επιτρέψετε να ξεκινήσω το ΕΒΡΟ..ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ, επειδή εγώ ποτέ δεν έχω κρυφτεί και ούτε έχω διστάσει να πω την άποψή μου, με δύο αποφάσεις της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη σε κεντρικό επίπεδο, που είναι τουλάχιστον προκλητικές.

Κι αυτό ισχύει για κάθε άνθρωπο, είτε ανήκει στη Νέα Δημοκρατία είτε όχι. Θεωρώ λοιπόν ξεκάθαρα ότι αποτελεί πρόκληση για το δημόσιο αίσθημα, η τοποθέτηση ως Γενικού γραμματέα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη του πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντίνου Τσουβάλα, του ανθρώπου που πολύ σωστά αποπέμφθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για την απαράδεκτη διαχείριση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, που στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 100 συμπολίτες μας.

“Χτύπησε” πολύ άσχημα και είναι απαράδεκτη η απόφαση να… επιβραβευθεί ουσιαστικά ο συγκεκριμένος απόστρατος που έδειξε ανικανότητα, παίρνοντας πόστο στην νέα Κυβέρνηση, η οποία ενώ ξεκίνησε δυναμικά και με σωστές, εντυπωσιακές κινήσεις, άρχισε το ένα… φάουλ μετά το άλλο. Όπως προκλητική, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι και η απόφαση ορισμού του Γιώργου Μαυρωτά στο πόστο του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού.

Ψήφισε και ήταν υπέρμαχος της

επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών

Μπορεί ο ρόλος τους να είναι ουσιαστικά διακοσμητικός, λόγω της ισχυρής προσωπικότητας του Λευτέρη Αυγενάκη ως υφυπουργού Αθλητισμού, αλλά δεν γίνεται να “επιβραβεύεις” έναν από τους… μουτζαχεντίν του Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος τήρησε απαράδεκτη στάση στο θέμα της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία ψήφισε… φτύνοντας κατάμουτρα τα εκατομμύρια των Ελλήνων που ξεσηκώθηκαν για την προδοτική συμφωνία. Μια συμφωνία που χάρισε μακεδονική γλώσσα και εθνικότητα στους Σκοπιανούς. Ήταν μάλιστα υπέρμαχος της και έβγαινε συνέχεια δημόσια και την στήριζε.

Αυτό δεν μπορεί να το… χωνέψει εύκολα κάποιος και ακούω βερεσέ τα περί ανοιγμάτων στον κεντρώο χώρο και διεύρυνση της απήχησης της Κυβέρνησης. Το θεωρώ ύβρι προς εμένα, αλλά και τα εκατομμύρια του κόσμου που βρεθήκαμε στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία μας, την συγκεκριμένη τοποθέτηση. Θεμιτές και καλοδεχούμενες τέτοιες κινήσεις προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση, αλλά όχι με πρόσωπα που βαρύνονται με άσχημα προηγούμενα. Με Τσουβάλες και Μαυρωτάδες. Δεν υπάρχουν στη Ν.Δ σπουδαίοι παλαίμαχοι αθλητές για να έπαιρναν την θέση; Ο διεθνής ποδοσφαιριστής Τάκης Φύσσας για παράδειγμα, που ήταν και υποψήφιος βουλευτής;

Ώρα είναι το πρώτο ταξίδι του κ.Μαυρωτά, να γίνει στα… Σκόπια και να τον ακούσουμε να μιλάει για… Βόρεια Μακεδονία. Είπαμε… Όλοι μαζί, αλλά αν είναι με αυτοδύναμη τη Ν.Δ να κυβερούν ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Δράση (του Σκυλακάκη) με… ολίγο από Νέα Δημοκρατία, τότε όσοι τέσσερα χρόνια κόντρα στους αδίστακτους του ΣΥΡΙΖΑ… έβαλαν πλάτη, μην ψάχνουν σε λίγο καιρό στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη να βρουν που “εξαφανίστηκαν”.

Ξεκίνησαν δυναμικά οι βουλευτές Έβρου της Ν.Δ

Κι επειδή ξεκίνησα γκρινιάζοντας, να επισημάνω ότι σε τοπικό επίπεδο οι τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που εκλέχθηκαν, δηλαδή οι Τάσος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Σταύρος Κελέτσης, έδειξαν άμεσα και πολύ καλά αντανακλαστικά στην περίπτωση της κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή μας, κυρίως Μάκρη, Δίκελλα και άλλες περιοχές του δήμου Αλεξανδρούπολης. Προκαλώντας πολλές καταστροφές είτε σε περιουσίες (σπίτια, αυτοκίνητα), είτε σε καλλιέργειες.

Σχεδόν άμεσα και οι τρεις είτε βρέθηκαν στην περιοχή που επλήγη, είτε μετέφεραν σε κυβερνητικό επίπεδο την κατάσταση και ζήτησαν την άμεση αντίδραση και τη λήψη μέτρων για καταγραφή των ζημιών σε πρώτη φάση. Κάτι που έγινε τελικά. Δεν μπορώ επίσης να μην επισημάνω, ότι ενήργησαν ξεχωριστά ο καθένας τους και φρόντισαν να επικοινωνήσουν αυτές τις κινήσεις τους, επιλέγοντας διαφορετική τακτική από αυτή που είχαν οι τρεις βουλευτές Έβρου της προηγούμενης Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκείνοι συνήθιζαν να εκδίδουν για τις ενέργειες τους που αφορούσαν τοπικά θέματα, κοινό δελτίο τύπου. Με εξαίρεση την Νατάσα Γκαρά, που λειτουργώντας… κουτοπόνηρα και αξιοποιώντας ένα επικοινωνιακό μηχανισμό στα τοπικά ΜΜΕ, στα οποία με δική της παρέμβαση εξασφάλιζε κρατική διαφήμιση, έκανε το δικό της… προσωπικό επικοινωνιακό παιχνίδι. Κι αυτό αποδείχθηκε πώς κατάφερε να την… σώσει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Έδωσε πολλές υποσχέσεις και πως θα τις καλύψει;

Γιατί έστω και οριακά, εξελέγη και πάλι βουλευτής παίρνοντας τη μία και μοναδική έδρα του κόμματος της στον Έβρο. Ένα τέτοιο επικοινωνιακό παιχνίδι, το οποίο έκανε μόνος του εξ ανάγκης τα προηγούμενα χρόνια αφού ήταν ο μοναδικός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο στο νομό Έβρου αλλά σε όλη τη Θράκη, φαίνεται ότι επιλέγει και ο πρώτος σε ψήφους Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Έσπευσε να συνοδέψει το δελτίο τύπου για τις παρεμβάσεις του στο θέμα των καταστροφών προς την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με φωτογραφίες του σε συνάντηση με τους τρεις υπουργούς ή υφυπουργούς (Βορίδη, Σκρέκα, Αραμπατζή).  Έλειπε βέβαια η φωτογραφία στη συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, προφανώς γιατί και ο ίδιος αρνήθηκε να αποθανατίσει την συνάντηση τους.

Οι πληροφορίες μου λένε ότι αυτή η συνάντηση ήταν πάρα πολύ μικρή σε χρονική διάρκεια, στα… όρθια δηλαδή άσχετα αν η ανακοίνωση του κ.Δημοσχάκη ανέφερε πως συζήτησαν μια σειρά από θέματα. Κι όπως αναρωτήθηκε το Evros-news.gr σε άλλο θέμα, δεν ξέρω αν συζήτησαν την μείωση των πολλών αστυνομικών που έχει, αφού εκτός αυτών που δικαιούται ως βουλευτής, είχε πάρει και ως πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Λες και είναι διαφορετικό πρόσωπο.

Βλέπετε, μαθαίνω πως έχει δώσει πολλές υποσχέσεις σε διάφορους πρώην συναδέρφους του αστυνομικούς ότι θα τους… βολέψει με διάφορους τρόπους δίπλα του. Μέχρι και στον απερχόμενο Αντιδήμαρχο Φερών και αστυνομικό στο επάγγελμα Νίκο Γκότση μαθαίνω πως υποσχέθηκε, αφού τώρα που χάνει τα… μεγαλεία πρέπει να επιστρέψει στην υπηρεσία του. Θα είναι και πάλι του… facebook, αλλά απλός δημοτικός σύμβουλος και όχι Αντιδήμαρχος.

Η απόφαση λοιπόν της Κυβέρνησης να μειωθούν σε έναν οι αστυνομικοί των βουλευτών, πλήττει περισσότερο τον κ.Δημοσχάκη και δεν ξέρω πως θα μπορέσει να υλοποιήσει τις πολλές υποσχέσεις. Όσο κι αν θα επιμείνει πως είναι διαφορετική περίπτωση από τους υπόλοιπους βουλευτές, γιατί έχει και την ιδιότητα του πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, ο Μητσοτάκης και ο Χρυσοχοίδης είναι ανένδοτοι σε αυτό.

Ζήλεψε την… δόξα της Γκαρά

επειδή του κάνουμε κριτική

Θα είναι μια ακόμα μεγάλη απογοήτευση για τον “Αρχηγό” όπως του αρέσει να τον αποκαλούν, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα πριν τις εκλογές θεωρούσε σίγουρη και την υπουργοποίηση του και μάλιστα σε πόστο όχι υφυπουργού αλλά πρώτου υπουργού. Ήρθε όμως το… σοκ του μη ορισμού του πουθενά και τώρα συνεχίζει να “παραμυθιάζει” τους ψηφοφόρους του ότι θα πάρει θέση στον πρώτο ανασχηματισμό. Πιο πιθανό είναι να πάρει πόστο στο μέλλον ο… Δερμεντζόπουλος (κλάμα ο Βασίλης Μαυρίδης), παρά αυτός.

Δυστυχώς όμως, ζήλεψε τον τρόπο που ενεργούσε όταν το κόμμα της ήταν στην Κυβέρνηση, η Νατάσα Γκαρά και επειδή δεν του αρέσουν αυτά που γράφουμε τον τελευταίο καιρό, προσπάθησε με… παρεμβάσεις προς διάφορες κατευθύνσεις να μας δημιουργήσει προβλήματα. Θυμήθηκε το… χωροφυλακίστικο του ο… ημεδαπός βουλευτής (μια και του αρέσουν τέτοιες υπηρεσιακές εκφράσεις αφού αποκαλεί τον εαυτό του ο… ομιλών και ο υποφαινόμενος), ξεχνώντας με χαρακτηριστικά ευκολία ότι στα 2 χρόνια και πλέον χρόνια που βρισκόμαστε στον διαδικτυακό “αέρα”, δημοσιεύσαμε αμέτρητα δελτία τύπου (πάνω από 100 σίγουρα), από τις ανούσιες και επικοινωνιακού χαρακτήρα ερωτήσεις, επερωτήσεις και κοινοβουλευτικές του αναφορές.

Είχαμε παρεξηγηθεί από αρκετούς και απόλυτα δικαιολογημένα, αφού τέτοια προβολή που του έγινε από το δικό μας σάιτ δεν την είχε από κανένα άλλο τοπικό ΜΜΕ και όμως πριν ακόμα το κόμμα του γίνει Κυβέρνηση, προσπάθησε με καθεστωτική νοοτροπία να μας δημιουργήσει προβλήματα. Δεν πειράζει. Καλή καρδιά. Κάπως θα επιβιώσουμε και εμείς, όπως τόσα χρόνια.

Μπορεί η γυναίκα μας μετά από τόσες κυβερνήσεις της Ν.Δ να είναι ακόμα άνεργη στο σπίτι (έχετε δίκιο όσοι με αποκαλείτε… μαλ…) ενώ ο ίδιος έχει βολέψει στο δημόσιο όλη την δική του οικογένεια (ψηφίζει μερικές φορές με φοβερά κριτήρια πάντως ο κόσμος του Έβρου), αλλά την υγειά μας να έχουμε και αν… κοπεί ξαφνικά καμιά ιδιωτική διαφήμιση, δεν χάλασε και ο κόσμος. Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια. Τα ζήσαμε και με την κ.Γκαρά αυτά και μείναμε όρθιοι.

Λέτε να την δούμε έξω στην Ορεστιάδα

έξω από το Ζαχάρεως με πανό διαμαρτυρίας;

Μια και θυμήθηκα την βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ (βλέπω οι απ’ ευθείας αναθέσεις Μαυρίδη για εκτυπώσεις προγραμμάτων των πολιτιστικών εκδηλώσεων πάνε μια χαρά και συνέχεια στην οικογενειακή επιχείρηση) και με αφορμή την πρώτη ανακοίνωση της κατά της νέας Κυβέρνησης. Ελπίζω να μην την δούμε με κανένα πανό έξω από το Εργοστάσιο Ζάχαρης Ορεστιάδας, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το έκλεισε οριστικά το 2018, να διαμαρτύρεται εναντίον της Νέας Δημοκρατίας γιατί δεν το ξαναλειτουργεί.

Να φωνάζει γιατί δεν πληρώνει τα οφειλόμενα από το 2017 στους τευτλοπαραγωγούς και τους επί πολλούς μήνες απλήρωτους εργαζόμενους. Για μένα βέβαια δεν δημιούργησαν καμιά έκπληξη ούτε όσα είπε η συγκεκριμένη βουλευτής, ούτε οι άλλοι Συριζαίοι. Τέτοιοι ήταν πάντα. Αδίστακτοι και υποκριτές. Αν κάποιοι στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουν ότι με πολιτικό πολιτισμό θα τους αντιμετωπίσουν και πως τους άλλαξε η εξουσία, είναι γελασμένοι. Όπως άλλωστε μαθαίνω, η… φουλ επίθεση που ξεκίνησαν σχεδόν αμέσως στη νέα Κυβέρνηση, έχει την εξήγησή της.

Το κάνουν επειδή ξέρουν πως θα… ξεψαχνίζουν τα έργα και τις ημέρες τους στα τέσσερα χρόνια της Κυβέρνησης Τσίπρα, οι δαπάνες, οι αποφάσεις τους τα χρήματα που έδωσαν σε διάφορους, όλα θα βρεθούν στο μικροσκόπιο. Η εντολή είναι όπου ανακαλύπτονται σκάνδαλα ή περίεργες δοσοληψίες και… λαμογιές, να βγουν στη φόρα και να πάνε στον Εισαγγελέα. Γι’ αυτό εφαρμόζουν το δόγμα η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση και βλέπετε αυτό το… φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.

Κατηγορούν Τοψίδη για… light αντιπολίτευση

Παράπονα κάνουν μαθαίνω κάποιοι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι από την παράταξη του φίλου μου Τάκη (Τάκης Τάκης οέ, οέ, οέ) Τοψίδη, για την στάση του στο διάστημα που μεσολάβησε από τις εκλογές της 2ας Ιουνίου όπου ηττήθηκε από τον Χρήστο Μέτιο. Ηττήθηκε από τον Χρήστο Μέτιο. Ηττήθηκε από τον Χρήστο Μέτιο. Το γράφω και δεν μπορώ να το πιστέψω. Αυτός, ο άρχοντας της… Νέας Βύσσας, με τόσους φίλους επιχειρηματίες να τον στηρίζουν και κυριολεκτικά να τα… δίνουν όλα (σε ψυχολογική στήριξη εννοώ μην παρεξηγηθώ) και να χάσει;

Σαν μην έφτανε λοιπόν αυτό, κάποιοι άρχισαν να γκρινιάζουν και να μιλούν για… light αντιπολίτευση στον Μέτιο, αφού περίμεναν ότι θα έβγαινε θα έκανε σκληρή και άγρια αντιπαράθεση στο νυν και επόμενο Περιφερειάρχη. Προφανώς δεν τον ξέρουν τον φίλο μου τον Τάκη. Σιγά μην ασχοληθεί με τέτοια. Καμιά όρεξη δεν έχει. Αφού δεν κατάφερε να βγει Περιφερειάρχης για να διαχειριστεί τα εκατοντάδες εκατομμύρια των κονδυλίων,  σιγά μην κάνει τον… Καραλίδη. 

Με μισή καρδιά θα πηγαίνει, αν πηγαίνει στις συνεδριάσεις. Αφήστε που έχει να λύσει και άλλα προβλήματα, αφού και αυτός τα έδωσε κυριολεκτικά όλα και μαζί του και οι φίλοι που του συμπαραστάθηκαν όπως μαθαίνω και τώρα αναρωτιούνται τι μέλλει γενέσθαι  που δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πήρε δίπλα του δημοσιογράφο

Σήμερα ορκίζονται οι νέοι βουλευτές, ανάμεσα τους και οι τέσσερις του Έβρου. Οι δυο καινούργιοι της Ν.Δ, οι Δερμεντζόπουλος, Κελέτσης, αρχίζουν μαθαίνω να οργανώνονται. Ο δεύτερος, που επέστρεψε μετά από 10 χρόνια στην Βουλή, πήρε ήδη συνεργάτη τον πολύ καλό δημοσιογράφο και καλό παιδί λένε όσοι τον ξέρουν καλύτερα από μένα. Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε παραιτήθηκε και απ’ το κανάλι που δούλευε. Καλή επιλογή, αφού εξασφαλίζει και την σωστή διαχείριση της επικοινωνιακής του προβολής.

Ο… πουράκιας

Μια και αναφερθήκαμε στο συγκεκριμένο κανάλι του Έβρου, είναι γνωστό πως έπαιζε… φουλ ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα και μάλλον αυτό δύσκολα θα συνεχιστεί. Η ιδιοκτησία του, όπως συμβαίνει άλλωστε και με πολλά άλλα περιφερειακά κανάλια, προφανώς και θα αναθεωρήσει απόψεις, στάση και… γραμμή. Οπότε έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα απογίνει ο… πουράκιας.

Έχασε και ο “κολλητός” του την δημαρχία που μπορεί να τον έπαιρνε δίπλα του. Δεν τον φοβάμαι πάντως αυτόν. Κάπου θα… χωθεί. Πάντως μεγάλη… πετυχεσά έκανε στις επιλογές του. Όλοι έχασαν και ο ίδιος βγήκε βαριά εκτεθειμένος από τις μεθοδεύσεις του. Όπως και ένας ακόμα, που επίσης δεν… πέτυχε εκλογή. Γενικά, αυτές οι εκλογές, αυτοδιοικητικές και εθνικές, είχαν μεγάλη… τσακπινιά και τεράστιο ενδιαφέρον.

Ανακοινώθηκαν 52 Γενικοί Γραμματείς

αλλά ούτε ένας απ’ τον Έβρο

Πως το έλεγε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο νομό Έβρου; Έχει στο μυαλό και την καρδιά του την περιοχή μας και τους ανθρώπους της; Δεν φτάνει που δεν όρισε κανέναν από τους τρεις εκλεγμένους βουλευτές σε θέση υπουργού ή υφυπουργού, αλλά και από την Θράκη συνολικά, αλλά φαίνεται ότι δεν έκρινε κανέναν ικανό και για Γενικό Γραμματέα. Συνολικά 52 ανακοινώθηκαν τις τελετυταίες ημέρες (28+24), αλλά κανένας δεν είναι από το νομό και την περιοχή μας. Τόσο πολύ μας σκέφτεται ο νέος Πρωθυπουργός. Γκρινιάζω; Γιατί, άδικο έχω;

Ο… Ναρκαλιευτής

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*